Un club de tradiție a revenit în prim planul fotbalului românesc. Mutarea câștigătoare făcută de un fost oficial de la Dinamo și CFR Cluj

Octavian Vasilescu 25 May. 2019, 18:50 Liga 3

CSM Școlar Reșița revine în prim planul fotbalului românesc. Echipa din orașul lui Cristi Chivu și Cosmin Moți a promovat în Liga 2, la 22 de ani distanță după ultima promovare în Liga 1 din istoria clubului.

Primarul din Reșița l-a numit în acest sezon pe Cristi Bobar, fostul manager sportiv al lui Dinamo și oficial al CFR Cluj, în funcția de președinte al clubului. La scurt timpu după această mutare, Bobar l-a adus pe Leontin Doană, fostul jucător al echipei din Reșița, în funcția de antrenor principal al echipei, într-un moment în care CSM Școlar Reșița era la 15 puncte în spatele locului ce asigură promovarea în Liga 2. Până la preluarea primei echipe, Doană antrena la secția de copii și juniori a clubului.

CSM Școlar Reșița a câștigat pe teren propriu, scor 2-0 cu ACS Dumbrăvița, ocupanta locului 2 din Seria a 4-a din Liga 3, și a promovat matematic, cu o etapă înainte de finalul sezonului. Fotbaliștii lui Leontin Doană s-au bucurat de susținerea a aproximativ 5.000 de fani la meciul care a asigurat promovarea în al doilea eșalon fotbalistic din România.

În cele 29 de etape ale acestui sezon, CSM Școlar Reșița a obținut 19 victorii, 5 egaluri, 5 înfrângeri, 60-26 golaveraj și 62 de puncte.

„Sunt fericit. Am muncit foarte mult încă de când am venit la echipă, băieții au dat dovadă de caracter și nu pot decât să-i felicit. Suporterii au fost alături de noi și nu am mai văzut o așa atmosferă de pe vremea când eram jucător în Liga 1. Mă bucur că mi s-a dat din nou încredere și că din nou nu am dezamăgit. Planurile pentru Liga a 2-a le vom face de săptămâna viitoare. Trebuie să mai aducem jucători pentru că Liga a 2-a este altceva”, a spus Leontin Doană, după promovarea în Liga 2.

Articol scris de Daniel Anghel

Octavian Vasilescu 25 May. 2019, 18:50 Liga 3
Pe aceeași temă