Young Stars Panciu se retrage din Liga a III-a

Mihai Andries 17 Jan. 2013, 16:00 Stiri
Young Stars Panciu se retrage** din Liga a III-a

Echipa de fotbal Young Stars Panciu este prima echipă din Vrancea care abandonează campionatul ligii a treia în acest sezon. Confruntată cu probleme financiare majore, gruparea din Panciu a spus pas și va anunța în aceste zile Federația Română de Fotbal că nu mai poate continua în campionat. Jucătorii vor deveni liberi de contract și își vor căute alte echipe pentru a juca.

Deja, unii componenți ai echipei din prima parte a campionatului și-au găsit angajamente la alte echipe. Atacantul Mădălin Predoiu a semnat un contract pe o perioadă de trei ani de zile cu liderul seriei, Sport Club Bacău, mijlocașul Valentin Menghia s-a întors acasă, la Roman, iar fundașul Claudiu Mihai și portarul Gabriel Lazăr vor evolua pentru campioana Vrancei la minifotbal amator, Voința DEEP SERV. Principalul finanțator al echipei, Consiliul Local și Primăria orașului Panciu a anunțat că nu mai poate sprijini cu bani activitatea echipei de fotbal. În ultimele luni, au existat mai multe discuții cu diferiți oameni de afaceri din țară pentru preluarea echipei, dar nimeni nu s-a arătat interesat pentru a veni în ajutorul echipei.

„Sunt probleme la Panciu, ca peste tot. Din păcate, în acest moment am rămas fără susținere financiară și suntem nevoiți să ne retragem. Oricum, dacă am fi continuat, ar fi fost și mai greu, în condițiile în care sunt datorii la jucători”, ne-a declarat directorul sportiv al echipei din Panciu, Raul Cioran, cel care a precizat că se retrage din funcția sa de la echipă. Cel mai probabil, echipa de fotbal din Panciu se va înscrie în sezonul viitor în campionatul ligii a patra din Vrancea, iar lotul va fi alcătuit din juniori.

Și antrenorul principal al grupării păncene, Dănuț Bolocan a precizat că echipa va abandona competiția. „În proporție de 99 la sută, ne vom retrage din campionat. Au fost achitate datoriile la Federație, dar au rămas datoriile către jucători și nu este ușor. O vom lua de la capăt, din liga a patra”, a spus Dănuț Bolocan.

Sunt penalizați cu două puncte

Echipele de fotbal Young Stars Panciu (seria I) și Eolica Baia Dobrogea (seria a II-a) au fost penalizate de Comisia de Disciplină a FRF cu câte 2 puncte deoarece nu și-au respectat restanțele contractuale față de unii jucători. În cazul echipei din Panciu, aceasta a fost reclamată la FRF de fostul jucător, Cristi Gurguiatu, care mai are de încasat de la Panciu suma de 4300 lei. În urma deciziei FRF, YS Panciu a picat pe penultimul loc al clasamentului, având doar 8 puncte.

Articol scris de George DUMITRU

Mihai Andries 17 Jan. 2013, 16:00 Stiri
Pe aceeași temă