Young Stars Panciu s-a retras din campionat! Urmează CSM Focșani?

Marius ANGHEL 18 Oct. 2012, 14:33 Stiri
Young Stars Panciu s-a retras din campionat!** Urmează CSM Focșani?

Echipa de fotbal Young Stars Panciu este prima echipă din Vrancea care abandonează campionatul ligii a treia în acest sezon. Confruntată cu probleme financiare majore, gruparea „dintre vii” a spus pas și a anunțat forul din Capitală că nu mai poate continua în campionat. Jucătorii vor deveni liberi de contract și își vor căute alte echipe pentru a juca.

Mai mult, Federația Română de Fotbal a decis să nu programeze echipa Young Stars Panciu pentru partida de campionat pe care vrâncenii ar fi trebuit să o dispute mâine pe teren propriu împotriva formației SC Bacău și, în această situație, gruparea pănceană va pierde jocul cu 3-0, dar și celelalte partide pe care le mai are de disputat în turul campionatului 2012-2013. Păncenii au anunțat că se retrag din campionat, iar în evidențele FRF figurează cu mai multe datorii neachitate, printre care două baremuri de arbitraj.

Jucătorii echipei YS Panciu au de primit și două salarii, iar ieșirea echipei din criză este imposibilă.

Primăria nu mai are bani pentru fotbal

Principalul finanțator al echipei, Consiliul Local și Primăria orașului Panciu a anunțat că nu mai poate sprijini cu bani activitatea echipei de fotbal. În ultimele zile, au existat mai multe discuții cu diferiți oameni de afaceri din țară pentru preluarea echipei, dar nimeni nu s-a arătat interesat pentru a veni în ajutorul echipei.

„Sunt probleme la Panciu, ca peste tot. Din păcate, în acest moment am rămas fără susținere financiară și suntem nevoiți să ne retragem. Oricum, dacă am fi continuat, ar fi fost și mai greu, în condițiile în care sunt datorii la jucători, avem de achitat două baremuri de arbitraj, o amendă dată de Federație deoarece aveam terenul suspendat timp de două jocuri”, ne-a declarat directorul sportiv al echipei din Panciu, Raul Cioran, cel care a precizat că se retrage din funcția sa de la echipă.

Cel mai probabil, echipa de fotbal din Panciu se va înscrie în sezonul viitor în campionatul ligii a patra din Vrancea, iar lotul va fi alcătuit din juniori.

Probleme majore și la CSM Focșani

Vrancea riscă să rămână în această săptămână și fără cealaltă formație din liga a treia, CSM Focșani. Cu probleme financiare și cu jucători care nu s-au mai prezentat la antrenamentele din această săptămână, echipa de pe Milcov va sta în runda de mâine a ligii a treia, dar principalul finanțator al echipei, Dan Dumitru este decis să retragă formația din campionat.

Articol scris de George Dumitru

Marius ANGHEL 18 Oct. 2012, 14:33 Stiri
Pe aceeași temă