VIDEO | Un nou gol de senzație în Liga 3! Cum a reușit un goalkeeper să înscrie în minutul 90+4, când mingea era la 40 de metri de poarta adversă

Marius ANGHEL 20 Apr. 2019, 09:53 Stiri

Dacă în etapa trecută a Ligii 3 am avut o fază genială gândită de portarul echipei Fotbal Comuna Recea în derby-ul de clasament cu AFK Csikszereda, dar și de un gol din partea acestuia, iată că eșalonul al treilea ne ia din nou prin surprindere. Ieri, în ziua de debut a unei noi runde din acest campionat, meciul de la Pașcani, dintre echipa locală, CSM, și Șomuz Fălticeni a fost decis tot de un goalkeeper. Acesta a marcat în minutul 90+4 și a stabilit scorul final: 2-2.

Etapa trecută, Alin Bota, portarul echipei din Recea, a dat dovadă de tărie de caracter la faza în care executa un penalty, când scorul era deja 2-0 pentru Csikszereda, fiindcă în loc să execute a preferat să paseze scurt în lateral, iar un coechipier să marcheze după ce a venit din spate. Fază văzută în fotbalul mare la Barcelona, cu Messi în prim-plan. Ulterior, același Alin Bota a transformat un penalty pentru echipa sa, ajungând la opt reușite în acest sezon din astfel de situații, însă, în cele din urmă meciul a fost pierdut cu 4-2.

Etapa aceasta, a 24-a a Ligii 3, la Pașcani, într-un meci din Seria 1 în care ambele echipe sunt implicare în lupta pentru evitarea retrogradării, scorul final a fost stabilit de un goalkeeper. Până la această fază, CSM Pașcani a deschis scorul în minutul 28 prin Giani Unghianu, a fost egalată până înainte de pauză de Șomuz Fălticeni, prin reușita lui Lucian Luchian (35), însă a revenit la conducere în minutul 90+1, cu golul lui Andrei Firan (90+1). Când gazdele așteptau fluierul final al partidei, după cele patru minute de prelungiri arătate, la ultima fază s-a produs faza în cauză.

Portarul echipei Șomuz Fălticeni, Cătălin Pascal, s-a dus să execute lovitura liberă de la mai bine de 40 de metri, a bătut tare, direct pe poartă, goalkeeperul Pașcaniului a fost surprins de execuție, fiindcă ieșise pe centrare, și astfel a primit gol. Reușita din minutul 90+4, cea care avea să decidă scorul final al întâlnirii, 2-2, o puteți urmări în rezumatul video de mai jos.

În urma acestui rezultat, CSM Pașcani a făcut 22 de puncte și s-a menținut pe locul 11 în Seria 1, iar Șomuz Fălticeni a ajuns la 21 de puncte acumulate și e pe poziția a 12-a, retrogradabilă în cazul în care e cea mai slabă dintre toate cele cinci serii. Totuși, Fălticeniul are un meci mai puțin disputat. În această serie, pe locurile direct retrogradabile se află Sănătatea Darabani (8 pct.), CSM Râmnicu Sărat (14) și FC Botoșani 2 (18), iar pe primul loc promovabil se situează SCM Gloria Buzău, care are un avans de 16 puncte față de a doua clasată, SC Oțelul Galați.

Foto: CSM Pașcani
Video: Cronica de Fălticeni

Marius ANGHEL 20 Apr. 2019, 09:53 Stiri
Pe aceeași temă