VIDEO | Fază de cascadorii râsului în Cupă, pe „Clujana”. Arbitrul Vieru a dictat un penalty inexistent împotriva Sănătății: „S-a revoltat o familie de cârtițe”

Marius ANGHEL 13 Aug. 2015, 12:14 Stiri

Metalurgistul Cugir a trecut, miercuri seara, de Sănătatea Cluj în turul III al Cupei României, scor 4-1, deși a evoluat în deplasare pe terenul din Baza Clujana, noua „casă” a „virușilor verzi”. Jucătorii celor două echipe au evoluat și cu gândul la antrenorul grupării din Alba, Cristian Coroian, aflat momentan în spital după un accident cerebral. De altfel, fotbaliștii au intrat pe teren cu tricouri inscipționate cu mesaje de susținere pentru „Coro”.

Revenind la joc, la nici trei minute de la startul jocului, cei aproximativ 100 de spectatori prezenți în tribune au avut parte de un moment hazliu. Centralul partidei, Cristian Vieru (Cisnădie), a dictat penalty pentru Cugir la semnalizarea tușierului Ferencz Tunyogi (Zalău) după ce Ionuț Radu (foto principal) i-a luat fața unui adversar de la Sănătatea și s-a împiedicat singur în careu! Cîrstean (foto mai jos) a îndeplinit apoi o simplă formalitate de la punctul cu var.

Faza demnă de cascadorii râsului a fost analizată și comentată și de Aurelian Ghișa, finanțatorul echipei care a fost victima acestui penalty inventat de arbitru. „Cugirul a câștigat jocul pentru că a fost mai eficientă. Merită calificarea și le dorim baftă multă în Cupă, să ajungă cât mai sus, mai ales că orice victorie a lor e dedicată unui om special: Cristian Coroian. Însă, ce a fost la faza penalty-ului depășește orice imaginație”, a comentat eliminarea și faza penalty-ului finanțatorul „virușilor”, Aurelian Ghișa.

„Spectatorii mi-au spus că au auzit la finalul jocului că o familie de cârtițe s-a revoltat după ce băiatul de la Cugir le-a distrus mușuroiul. Nu știu ce au văzut domnul central și tușierul la acea fază, dar i-aș ruga să revină, când au timp, pe stadion la Clujana să repare gaura din gazon, dacă tot au dat penalty”, a detaliat, ușor hâtru, Ghișa.

„Îi dedicăm acest succes lui Cristi Coroian, cel care trece prin momente dificile. Este prima victorie într-un joc oficial, lucru care ne dă încredere. Vrem să continuăm pe același drum și în campionat și în cupă”, a precizat președintele Metalurgistului, Ciprian Pahone.

„Sunt bucuros că am câștigat, că băieții s-au mobilizat pentru acest debut oficial. Scorul spune totul, am stat bine în teren. Toată echipa îi dedicăm această victorie lui Coroian”, a precizat și antrenorul Marius Opric.

Cugirul a trecut la pas de Sănătatea, chiar și cu un om mai puțin pe teren

Altfel, trecând peste această fază de râs, Metalurgistul Cugir a câștigat la scor întânirea cu Sănătatea Cluj, scor 4-1. Echipa din Alba a condus la pauză cu 1-0 după reușita lui Cîrstean (3) din penalty-ul inventat obținut de Ionuț Radu). Necșulescu (60), I. Radu (90+2) și Ghergar (90+3) au majorat scorul pentru fosta echipă a lui Coroian, în timp ce pentru gazde a înscris D. Matei (90+5). Cugirul a rămas în inferioritate numerică în minutul 85, atunci când Ștefan Radu a ajuns mai devreme la cabine.

Sănătatea: A. Todoran – Cr. Paul, D. Matei, Kiss, Sărmășan, Gîț, Șooș, S. Tothăzan, Fl. Dan, M. Ștefănescu, Gașpar; Rezerve Pîglișan, I. Oprea, Perde, Nicula, Siecoban, Ceaca, Ad. Lupu. Antrenor Marius Semeniuc.

Metalurgistul: Dragotă – Bold, Piko, Șt. Radu, Chelaru, L. Moldovan (Ghergar 81), M. Neagu (Necșulescu 53), Itu (Șuteu 77), Huțanu, I. Radu, Cîrstean (Iovănescu 83); Rezerve: Tiuț, Negru, Tăban. Antrenor Marius Opric.

Foto: Dan TĂ‚UȚAN

Marius ANGHEL 13 Aug. 2015, 12:14 Stiri
Pe aceeași temă