Victorie la limită pentru Rapid, cu Daniel Pancu la debutul ca antrenor! Giuleștenii au revenit pe primul loc, însă îl pot pierde după o zi

Marius ANGHEL 05 Oct. 2018, 21:21 Stiri

Daniel Pancu a debutat cu dreptul în cariera de antrenor, cu o victorie la limită pe banca echipei sale de suflet, Rapid. Vineri seară, în Giulești, alb-vișinii au trecut cu 2-1 de CS Medgidia și au urcat pe primul loc în Seria a 2-a a Ligii 3, cel puțin pentru o zi.

Numit antrenor principal la începutul acestei săptămâni, după ce Constantin Schumacher a fost demis, Daniel Pancu nu a apucat să schimbe prea mult în jocul echipei unde nu de mult intra pe teren și lupta cu Steaua pentru promovarea în Liga 3. Rămasă și fără căpitanul Vasile Maftei, retras după decizia conducerii de a schimba antrenorul, Rapidul a avut un meci greu cu CS Medgidia, o altă nou-promovată care ocupă un loc onorant în clasamentul Seriei a 2-a (7).

Giuleștenii au reușit deschiderea scorului destul de târziu, chiar înainte de pauză, prin Petre Goge (43), însă într-un moment psihologic perfect. S-a văzut acest lucru și la reluarea jocului, fiindcă Marian Vlada (51) a dublat avantajul și a asigurat liniște în minutele de final. Totuși, Matulevicius și compania n-au mai punctat apoi, deși au controlat jocul, au dus mingea până în fața careului, însă acolo s-au blocat. Lucru care avea să-i și coste pe final, când au trăit cu emoții că pot fi egalați. După un contraatac, experimentații Voicu, Bratu și Iacob au fost depășiți în defensivă, iar Vasile Șicu (75) l-a învins pe Drăghia, titularizat în locul lui Ciuculescu.

Victoriile la limită obținute de Schumacher s-au transferat acum la Daniel Pancu. Suporterii au avut însă răbdare cu legenda, la debutul pe banca tehnică. Dacă fostului antrenor începuseră să-i reproșeze că echipa nu poate să se impună fără emoții, acum înlocuitorului său i se oferă clemență.

După victoria cu CS Medgidia, Rapid acumulează 19 puncte în șapte etape și urcă pe primul loc în Seria a 2-a. Cel mai probabil, va reveni însă de mâine pe locul 2, fiindcă Unirea Slobozia va avea un meci ușor acasă cu Sportul Chiscani (penultima clasată), îi va egala la puncte pe giuleșteni, dar îi va depăși datorită golaverajului mai bun.

Rapid: Drăghia – I. Voicu (cpt.), D. Bratu, Al. Iacob, Demici – Ad. Nițu (Dovleac 46′), Jorza, Cârstocea, Goge (Grigore 60′) – Matulevicius (Duriță 71′), Vlada (Jurj 90′)
Rezerve neutilizate: Ciuculescu – Ad. Mitea, Ad. Neacșu
Antrenor: Daniel Pancu

Etapa viitoare, Rapid va sta, fiindcă ar fi trebuit să o întâlnească pe CSO Bragadiru, echipă exclusă de FRF din competiție după două neprezentări.

VEZI toate rezultatele etapei a 7-a înregistrate în Liga 3

Foto: FC Rapid

Marius ANGHEL 05 Oct. 2018, 21:21 Stiri
Pe aceeași temă