Veste bună pentru giuleșteni! Una dintre contracandidatele Rapidului la promovare vrea să-l scape pe Pancu de presiune: „Suntem conștienți de forța lor și că nu avem nicio șansă”

Marius ANGHEL 12 Mar. 2019, 11:56 Stiri

La finalul meciului de sâmbăta trecută, Daniel Pancu (41 de ani), antrenorul echipei Rapid, izbucnea după victoria cu 4-1 cu SC Popești Leordeni, și-a atacat contestatarii și a adresat cuvinte dure, numind șobolani persoanele care-i doresc răul, lui și al clubului.

Rapid e lider în Seria 1 a Ligii 3 după desfășuarea a 17 etape, însă investițiile masive făcute în cadrul lotului, chiar dacă nivelul fotbalistic în care evoluează echipa este unul scăzut, au făcut ca presiunea pusă în special pe antrenorul Daniel Pancu să fie una foarte mare. Mai ales după ce Rapid a dezamăgit în primul meci din 2019, când a pierdut cu 1-3 în deplasarea de la Progresul Spartac și a permis uneia dintre contracandidatele la lupta pentru promovare să se apropie la trei puncte.

„M-a deranjat faptul că „șobolanii” au ieșit ușor-ușor din cotloanele lor, de la întuneric. Șobolanii, dacă nu au fost alături de mine sau de Rapid, când lucrurile mergeau bine sau foarte bine, nu trebuiau să aștepte o înfrângere și după aia un joc nereușit până în minutul 60. Pentru că nu sunteți împotriva lui Pancu. Pancu azi e, mâine nu mai e la Rapid. Să știți că Pancu absolut tot ce face, face dezintersat, dintr-o pasiune nebună pentru clubul ăsta și dacă mai face greșeli, le face neintenționat. M-au deranjat multe lucruri astăzi, în special din spatele băncii, pentru că erau lucruri legate de intimitatea mea și simt o trădare”, a declarat Pancu imediat după meciul cu SC Popești Leordeni.

A doua zi, antrenorul Rapidului a revenit asupra declarațiilor „grele” și și-a cerut scuze suporterilor, foștilor jucători, conducători și patroni. Pancu a mai spus și că simte că e lăsat singur și că pe umerii săi cade o responsabilitate mult prea mare, motiv pentru care vorbește despre nevoia unui președinte puternic, precum MM Stoica, unul care să funcționeze ca un „tampon” între staff, jucători și conducere. „Indiferent de ce s-ar mai întâmpla, reacții precum cea de ieri n-o să mai vedeți de la mine! De aceea și vin cu scuze. Adevărul e că aș avea nevoie de un om puternic în club. O persoană care să se ocupe de alte probleme pentru ca eu să fiu responsabil doar de fotbal. Mi-ar trebui un MM Stoica al Rapidului, doar că nu știu dacă e de găsit în România”, a declarat, pentru gsp.ro, Pancu.

Mesaj de la Afumați: „Indiferent dacă ne-am fi dorit de anul acesta, nu avem nicio șansă la promovare”

Pancu primește însă o veste bună din partea uneia dintre echipele considerate printre principalele contracandidate ale Rapidului în lupta pentru promovare. Antrenorul secund al fostei divizionare secunde CS Afumați, Cristian Vaida, spune că echipa sa nu vrea, de fapt, să promoveze în această ediție a Ligii 3, fiindcă e conștientă că nu se poate întrece cu giuleștenii, așa că preferă ca în acest sezon să își formeze un lot puternic, iar în următorul să țintească revenirea în Liga 2.

„Obiectivul clubului Afumați este acela pe care ni l-am propus de la începutul campionatului, de reconstrucție a unei noi echipe, pentru accederea în Liga a 2-a din următorul campionat care va începe, nicidecum de anul ăsta. Suntem conștienți de forța echipei Rapid, suntem conștienți că au prima șansă la promovare. Din punct de vedere al condițiilor financiare, stau foarte bine, au un lot foarte bun, un antrenor la fel de bun și, indiferent dacă ne-am fi dorit de anul acesta, nu avem nicio șansă la promovare. Tranziția de anul acesta sperăm să fie de bun augur pentru accederea în Liga a 2-a după campionatul 2019-2020”, a spus, pentru Liga2.ro, Vaida.

În ultima etapă, CS Afumați a câștigat cu 5-1 meciul de pe teren propriu cu FCSB 2, prin golurile marcate de Mugurel Dedu (21, 24), Daniel Vârtej (39), Cristian Ducan (82 – aut.) și Cătălin Grosu (90+2), respectiv Robert Băciuț (62).

După 17 etape, Rapid e lider în Seria a 2-a a Ligii 3, cu 41 de puncte. CS Afumați e pe 2, cu 38 de puncte, iar Unirea Slobozia pe 3, cu 37 de puncte, aceste două echipe fiind considerate principalele contracandidate la promovare ale giuleștenilor.

În meciul direct dintre Rapid și CS Afumați, desfășurat în tur, pe stadionul din Giulești, cele două echipe au remizat, scor 0-0.

În etapa a 18-a, Rapid stă și câștigă trei puncte la „masa verde”, fiindcă adversarul pe care trebuia să-l întâlnească, Delta Dobrogea Tulcea, a fost exclus din compatiție în această pauză de iarnă. CS Afumați joacă sâmbătă, de la ora 15:00, în deplasare la Sportul Chiscani (locul 10), în timp ce Unirea Slobozia are meci tot în deplasare, la Progresul Spartac (locul 5), tot sâmbătă, de la ora 15:00.

Articol scris de Marius ANGHEL

Marius ANGHEL 12 Mar. 2019, 11:56 Stiri
Pe aceeași temă