Surpriză de proporții! „U” Cluj a pierdut restanța cu CFR Cluj 2. Dodoi, jucătorul adus de la Pandurii, a marcat o „dublă”

Marius ANGHEL, Vlad MĂCICĂȘAN 10 Apr. 2018, 23:18 Stiri

Cu gândul la derby-urile adevărate cu CFR, „U” Cluj trebuie să se mulțumească cu mini-derby-urile împotriva echipei secunde a rivalei din Gruia. Așa s-a întâmplat și astăzi, când Falub și liderii din Seria a 5-a a Ligii 3 s-au deplasat pe terenul celor de la CFR 2. Fără spectatori, fără ca ceva să aducă un iz de derby.

Falub a început cu mai toate vedetele pe teren. Au fost Abrudan, Cordoș, Florescu, Giurgiu sau Goga. De cealaltă parte, CFR i-a avut doar pe Bordeianu, Coman, brazilianul Gilvan și Dodoi dintre jucătorii ce cochetează și cu prima echipă. În aceste condiții, „U” Cluj pleca favorită certă, iar începutul de meci i-a aparținut, Ene și Giurgiu fiind aproape de gol. A venit apoi prima mare ocazie, de partea celor de la CFR 2. Giurgian a lovit bara (12), iar liderii din Seria a 5-a s-au prins că nu e de glumă cu „micii CFR-iști”.

Florescu, Ene, Hațiegan sau Goga au avut șanse de a marca, dar ocaziile cu adevărat mari au lipsit pentru echipa lui Falub, în prima parte. Era 0-0, dar pauza n-a venit fără gol. În minutul 44, Dodoi a deschis scorul pentru CFR 2, după ce pasa lui Giurgian l-a lăsat singur cu portarul Dinu.

A fost 1-0 la pauză, iar repriza a doua a început exact la fel cum se încheiase prima. Dodoi (46) a scăpat iar singur cu portarul lui „U” Cluj și atacantul venit de la Pandurii a majorat diferența. „Studenților” nu le venea să creadă. Nu mai fuseseră conduși cu 2-0 din septembrie 2017, de la singura înfrângere suferită în noul proiect, 0-2 cu Unirea Tășnad.

Goga și ocaziile CFR-ului

Totuși, Goga (52) a redus din diferență, cu un lob, iar liderul a revenit în joc destul de repede. Ocaziile ce au urmat s-au petrecut însă tot la poarta lui „U” Cluj. Petrila (54, 66) a fost blocat din drumul spre gol de Dinu, în două rânduri, iar același portar i-a scos șutul lui Bordeianu (58). În final Falub l-a trimis pe teren și pe Lemnaru, în tentativa de a evita surpriza, dar finalul nu a adus decât încercări neinspirate de atac pentru „șepcile roșii”.

S-a încheiat 2-1 pentru CFR 2. Al doilea eșec din istoria „U” Cluj, de la reconstrucția acestui club, una suprinzătoare pentru liderul din Seria a 5-a și una dureroasă pentru fanii Universității. Formația lui Falub rămâne totuși cu 7 puncte avans și un meci în minus față de ocupanta locul secund, Industria Galda.

Meciul CFR Cluj 2 – Universitatea Cluj, ce contează pentru etapa a 16-a a Ligii 3, Seria 5, trebuia să se dispute inițial în weekendul 2-3 martie, însă runda a fost amânată pentru 27-28 martie din cauza condițiilor meteo nefavorabile. Nu s-a jucat nici atunci, ci tocmai pe 10 aprilie, la solicitarea Universității.

CFR Cluj 2: Ad. Rus – Milandru, Kereki, Gilvan, Ispas – Coți, Bordeianu, Giurgean, Dodoi, Petrila – M. Coman
Rezerve: Farcaș – Apostolache, Hetea, Al. Petruș, Lu, I. Rus, Roș
Antrenor: Gheorghe Barbu

„U” Cluj: Dinu – Takacs (Chiș 72), Abrudan (Lemnaru 78), Andr. Cordoș, Manu – Micaș, G. Giurgiu, G. Florescu – Goga, Cr. Ene (Oct. Ursu 57), Hațiegan (Hordouan 52)
Rezerve neutilizate: Albuț – Onicaș, Greu
Antrenor: Adrian Falub

Articol scris de Vlad MĂ‚CICĂ‚ȘAN
Foto: CFR Cluj

Marius ANGHEL, Vlad MĂCICĂȘAN 10 Apr. 2018, 23:18 Stiri
Pe aceeași temă