Strătilă vrea să continue cu UTA în Liga 2: „Nu ne e frică de nimeni. Suntem UTA, campioana provinciei!”

Marius ANGHEL 25 May. 2015, 18:23 Stiri
Strătilă vrea să continue cu UTA în Liga 2:**

Blondul mijlocaș originar din Brașov a fost unul din așii Bătrânei Doamne în lupta pentru promovare. Sosit în etapa a 7-a a turului, Sorin Strătilă a apărut mereu în prim-planul ofensiveri arădene, unde a jucat rol detereminat.

Promovarea cu UTA e a doua pentru el de la Liga a III-a la Liga a II-a, după cea reușită cu Steaua II, acum câțiva ani. Iar oficialii arădeni se pot felicita că au făcut eforturi să-l păstreze în iarnă, deși prima scenă i-a făcut cu ochiul, interesul celor de la Iași fiind cel mai concludent. „Acum, că suntem promovați, pot să spun că a fost un an bun. Nu știu cine ar fi refuzat Liga I pentru a III-a, dar a fost ambiția mea. M-am atașat, după tur, de galerie, de antrenor, de staff. Chiar dacă m-a sfătuit și familia să merg la Liga I, am decis să rămân. Eu zic că mi-am făcut datoria față de club, acum aștept și reversul, eu mi-aș dori mult să continui”, a mărturisit Strătilă.

„Promovăm cu un grup frumos, păcat de ce s-a întâmplat la meciul Ineu, dar eu zic că lumea poate să se împace, Voicu, Bodea și Hlistei au pus umărul la promovare, n-au făcut probleme, a fost doar acea ieșire nefericită. În rest, de două zile sunt bucuros, m-a sunat toată lumea, știe toată țara că a promovat UTA. Iar la anul cu încă doi-trei întăriri, ascultați ce vă spun, că echipa poate să lupte pentru promovarea în Liga I”, a întărit fotbalistul.

UTA încheie sezonul vineri, când primește vizita Hunedoarei. În tur, galeriile celor două echipe au făcut un spectacol rar în România și nu numai, cântând împreună pe toată durata meciului. „Știm că sunt înfrățite galeriile,  dar noi ne respectăm. Vrem să luăm trei puncte și totul e perfect. Probabil vor juca și tinerii care au intrat mai puțin până acum, să demonstreze că la anul se poate conta pe ei”, anticipează „SS-ul”.

Început acum doi ani, proiectul renașterii UTA-ei e în grafic, cu două promovări în doi ani. Gândurile roș-albilor se îndreaptă deja spre ce se va întâmpla din vară încolo. „Așteptăm, sperăm să ne vedem și în iunie, să facem treabă în continuare. Va fi un campionat puternic în Liga a II-a, coboară multe echipe cu tradiție din Liga I, ca Rapid, Oțelul sau U Cluj și ar fi păcat ca pe prima scenă să fie Voluntari sau Chiajna. A apărut și pe site-uri din Anglia că am promovat, avem moral bun. Noi suntem UTA, campioana provinciei, nu trebuie să nu ne fie frică de nimeni. Le-am spus băieților că e de două ori mai ușor la Liga a II-a, ai alte terenuri, nu mai joci pe lângă cimitire sau stâne, ai expunere mai mare, tinerii fac mai ușor pasul la Liga I”, încheie Strătilă.

Sursa: Sport Arad
Foto: Ciprian PETCUȚ

Marius ANGHEL 25 May. 2015, 18:23 Stiri
Pe aceeași temă