Stegarii au protestat cu goluri la Domnești! Ultima reușită, din penalty, anulată de arbitru conform ultimelor modificări ale regulamentului

Marius ANGHEL 19 Nov. 2018, 11:23 Stiri
Stegarii au protestat cu goluri la Domnești!** Ultima reușită, din penalty, anulată de arbitru conform ultimelor modificări ale regulamentului
  • ACS SR BRașov s-a descătușat în meciul cu „lanterna roșie” din Seria a 3-a, Viitorul Domnești, învingând-o în deplasare cu 6-2, în etapa a 13-a a Ligii 3.

 

Ținând cont de toate problemele din ultima perioadă din vestiarul „stegarilor”, Viitorul Domnești a fost adversarul ideal în etapa a 13-a. Fără staff tehnic și medical, cea mai slabă echipă din toate cele cinci serii ale Ligii a 3-a, a scăpat ieftin din întâlnirea cu ACS SR Brașov. Chiar și cu o echipă improvizată, în care în primul „11″ a apărut pentru prima oară ca titular Cristi Cocan, dar și cu Raul Toader folosit ca vârf autentic în condițiile în care postul lui de bază este cel de fundaș central, stegarii au obținut o victorie la pas, și cu mai multă concentrare la finalizare puteau face scorul campionatului, pentru că Toader, în cinci rânduri, Cocan, Stîngă, Poverlovici și Boția au ratat ocazii mari la poarta lui Toma.

La finalul jocului, cei de la Domnești păreau mulțumiți de scor, mai ales că ilfovenii mai suferiseră câteva corecții severe, 0-7 cu Pucioasa și Turris, 1-10 cu U Craiova II sau 0-6 cu CSM Alexandria.

Momente confuze la final

În prelungirile partidei, Sorin Stratilă a obținut un penalty, transformat cu siguranță de Răzvan Damian. Golul nu a fost însă validat de către arbitrul Mihai Ene din București pentru că, în momentul în care Damian a lovit mingea, Strătilă intrase în careu. Decizia arbitrului a stârnit indignare în tabăra brașovenilor, însă este corectă după ultimele motificări din regulament! În situația în care un adversar ar fi pătruns în careu, atunci arbitrul ar fi dictat repetarea. În cazul de față, cum jucătorul pătruns a fost un coechipier, regulamentul spune că centralul poate anula golul, dacă se marchează.

Protest pe teren

Partida de la Domnești a început la ora 14:00, dar timp de un minut nu s-a jucat fotbal deloc, întrucât stegarii au stat pe loc și au refuzat jocul, în semn de protest față de restanțele salariale. Cei de la Viitorul Domnești au respectat decizia jucătorilor brașoveni și nu au atacat poarta, preferând să paseze în propria jumătate de teren. Gestul a fost făcut în urmă cu câteva etape și de jucătorii de la Dacia Unirea Brăila, în Liga 2, în meciul cu Petrolul.

Stîngă a anulat antrenamentul de luni

Pe drumul de întoarcere, jucătorii brașoveni intenționau să organizeze, luni, o conferință de presă în care să-și spună punctul de vedere despre situația cu care se confruntă. Florin Stîngă a fost anunțat de jucători despre această intenție și chiar nu a avut nimic de obiectat, însă, sâmbătă dimineața, după o discuție cu cei din conducerea clubului, antrenorul a decis să anuleze antrenamentul de luni, astfel că și conferința de presă a jucătorilor a fost anulată.

„Le mulțumesc din suflet jucărtorilor pentru modul în care au evoluat la Domnești”, a fost singura reacție a lui Stîngă după meciul cu Viitorul Domnești.

În meciul de la Domnești, Stîngă a jucat timp de 50 de minute, acesta intrând pe teren în minutul 40 în locul lui Țuțu, accidentat.

VIITORUL DOMNEȘTI – ACS SR BRAȘOV 2-6 (0-2)
Ioan Alexandru 84′ – pen., Mihai Tudor 86′ / Raul Toader 5′, Cristian Cocan 43′, Vlad Boția 55′, 65′, Ștefan Răchișan 61′, Sorin Strătilă 78′

Viitorul Domnești: Toma – Băniță, M. Radu, Rădulescu, Fărîma – I. Alexandru, Buliga, Tudor, Dron (M. Alexandru 68′) – M. Sandu, Obreja
Antrenor: –

SR Brașov: Moldoveanu – Răduțoiu (Rusu 54′), Poverlovici, R. Damian, Voicu – Țuțu (Stîngă 40′), Dumbravă – Boția, Cocan (Strătilă 60′), Răchișan (H. Popa 71′) – Toader
Antrenor: Florin Stîngă

Articol scris de Adi MARICA (Monitorul Expres)
Foto: SR Brașov

Marius ANGHEL 19 Nov. 2018, 11:23 Stiri
Pe aceeași temă