Situație explozivă la Farul! Un jucător a izbucnit în plâns după ce a fost anunțat că nu i se pot da salariile restante. Liderul suporterilor: „Așteptați să ne desființăm?”

Marius ANGHEL 16 Oct. 2017, 16:30 Stiri

Opt etape s-au desfășurat deja din actualul campionat al Ligii 3 și situația echipei Suporter Spirit Club Farul Constanța nu este deloc una roză, atât în privința rezultatelor obținute în meciuri, cât și din punct de vedere financiar.

Înființat acum două veri în Liga a 4-a după ce Farul a intrat în faliment și a dispărut din fotbalul românesc, clubul suporterilor constănțeni a reușit să promoveze imediat în Liga 3, campionat din care și-a propus să acceadă rapid în al doilea eșalon. Numai că responsabilitățile financiare în Liga 3 s-au mărit, cotizațiile suporterilor nu sunt îndeajuns, primăria nu și-a respectat promisiunile făcute în vară, astfel că s-a ajuns în situația ca atmosfera din cadrul lotului să devină tensionată. Acest lucru se simte atât în meciuri, cât și la antrenamente.

Un episod urât s-a petrecut astăzi la stadionul Farul. Un jucător pe care echipa constănțeană l-a adus pentru a o ajuta în realizarea obiectivului a făcut un scandal mostru, ba chiar a izbucnit în lacrimi, motivul fiind acela că nu și-ar fi primit de foarte mult timp salariul, scrie site-ul local Replica. Mijlocașul nigerian Konyeha Godwin Onyeka (25 de ani) a cedat nervos atunci când a primit răspuns din partea conducerii că nu își va primi nici acum banii pentru care a muncit. Jucătorul care a mai evoluat în România pentru Astra Giurgiu II, Luceafărul Oradea, Pandurii Târgu Jiu, CS Buftea, Academica Argeș, CSM Râmnicu Vâlcea sau CSM Sighetu Marmației a fost liniștit doar după ce firma de pază de la stadion a intervenit.

„Jucătorul, care nu este român, a plâns că are familie acasă și își vrea banii. Nu știm cine a chemat paza”, a declarat un martor pentru sursa citată mai sus.

Onyeka nu mai are contract cu SSC Farul, acesta fiind reziliat în urmă cu trei săptămâni după ce și-a ascuns o accidentare, a intrat pe teren și a suferit o ruptură de ligamente. „Avem să îi dăm până în 2.000 de euro, dar i-am spus să aibă răbdare, că nu au fost alocați banii de la primăria Constanța. Nu a luat nimeni salariul încă”, a explicat Marcel Lică, președinte SSC Farul.

Jucătorii Farului nu au primit niciun ban în acest sezon. „Așteptați să ne desființăm???

În campionat, SSC Farul e abia pe locul 4 în Seria a 2-a, cu 19 puncte după 8 etape desfășurate, la trei puncte în spatele liderului Progresul Spartac, echipă care în etapa a 7-a i-a spulberat pe constănțeni cu 7-0. În ultima rundă, Farul a câștigat cu 5-1 derby-ul Dobrogei cu Delta Dobrogea Tulcea.

În cele opt meciuri jucate până acum, Farul a înregistrat șase victorii, un egal și o înfrângere, având un golaveraj pozitiv: 22-12.

Însă clubul constănțean stă pe un butoi de pulbere, gata oricând să explodeze. O spune chiar Sorin Mihăilescu, unul dintre liderii suporterilor și inițiator al proiectului Suporter Spirit Club Farul Constanța.

„Scandalul este încă de săptâmâna trecută. Era normal ca cei din conducerea executivă a clubului să anunțe primăria de situația DISPERATĂ‚ de la FARUL. Pănă acum deplasările și cazarile, arbitrii și costurile pentru meciurile de acasă, căteva prime sunt rezolvate exclusiv de CD (n.r. – Consiliul Director al clubului). Ce se așteaptă ca să se dea banii promiși de primărie?”, comentează Mihăilescu pe pagina sa de facebook.

De dimineață, Sorin Mihăilescu era și mai tranșant, adresându-le public mai multe întrebări autorităților locale, în special primarului Constanței. Acesta spune că jucătorii lui Petre Grigoraș nu au fost plătiți deloc în acest campionat.

„O întrebare pentru primarul Decebal Făgădău: Când dați banii la Farul???
Ati votat de 2 ori, ultima oara acum aproape 3 săptămăni și nici pănă acum nu ați chemat clubul să semneze! Astă vară după votul din CLM ați spus in ședință că veți chema toate cluburile să semneze.
Știți că HCDS a luat banii la căteva zile după vot iar toți ceilalți mult timp după asta?
Putem inceta cu tratamentul anti Farul madam Frigioiu?
Au trecut 8 etape din 13. Sămbătă jucăm meciul de care poate depinde promovarea și noi nu le-am dat niciun salariu!!!! Și vrem să se mai găndească la fotbal și să reprezinte Farul și Constanța!!!!
Astă vară cănd ați votat in CLM mi-am cerut scuze domnule primar!
Acum ce ar trebui să fac?
Aștept o poziție oficială din partea conducerii executive a Farului!
Ultimul meci din acest an este peste o lună. Așteptați să ne desființăm???
Treziți-vă și mai priviți și către fotbal!
Iubesc și voi iubi Farul căte zile voi avea și nu voi accepta sub nicio formă compromisurile!
De la înființarea SSC FARUL autoritățile locale nu au virat un leu in contul clubului! Speranța moare ultima dar cănd vezi tratamentul anti fotbal stai si te întrebi ce interese sunt in joc de se joacă tot timpul împotriva Farului!
Alături de FARUL în continuare!”
, scrie Mihăilescu.

Sâmbătă, de la ora 15:00, SSC Farul Constanța joacă în deplasare, în etapa a 8-a, cu Metalul Buzău, echipa de pe locul 2 și una dintre pretendentele la promovare. O nouă înfrângere în acest sezon va complica și mai mult situația clubului constănțean.

Marius ANGHEL 16 Oct. 2017, 16:30 Stiri
Pe aceeași temă