Silviu Bălace, suspendat un an după meciul încheiat cu bătaie la Timișoara. Sancțiunea primită de antrenorul-jucător o afectează și pe ACS Poli

Anda DELIU, Marius ANGHEL 24 Oct. 2019, 17:54 Stiri

Comisia de Disciplină din cadrul AJF Timiș a deliberat aproape o zi după scandalul de la meciul de Liga a 5-a Timiș dintre Galaxy Electrometal și Progresul Gătaia. Sancțiunile sunt dure, mai ales pentru cei de la Electrometal, formație timișoreană la care antrenor-jucător este și antrenorul lui ACS Poli, Silviu Bălace (40 de ani), fostul căpitan al vechii echipe alb-violete.

Meciul s-a terminat în minutul 83, cu scorul de 1-3. Bălace a vrut atunci să se încaiere cu tatăl unui jucător al Gătaiei, Semenea, care striga lucruri nu tocmai „drăguțe” din tribună. Fostul fotbalist nu a ajuns la el, deoarece s-a tăiat în gard, dar acolo au ajuns alți coechipieri. Anterior, Goran Corojor, asociatul lui Bălace, s-a înjurat cu tatăl fotbalistului Semenea.

Bălace și alți trei jucători din echipa sa, suspendați câte un an

AJF a dictat sancțiuni pe măsură incidentelor. Electrometal are de plătit o amendă de 5000 de lei și va avea terenul suspendat cinci etape.

Pentru că doi jucători de la Gătaia au mers la încăierare, oarecum să-i apere pe cei atacați de cei de la Electrometal, și ei vor avea terenul suspendat o etapă. Firește, Gătaia a câștigat meciul cu 3-0, la „masa verde”.

Suspendările individuale sunt drastice. Costel Ionilă, Florin Ilie, Aleksandar Indjic și Silviu Bălace, toți legitimați și ca jucători la Galaxy Electrometal, au primit o suspendare de 12 luni și fiecare o amendă de 400 de lei.

Pentru că AJF-urile sunt afiliate la FRF, sancțiunea se va aplica și pentru Bălace, antrenorul lui ACS Poli, nu doar pentru Bălace, antrenorul-jucător al Electrometal.

ACS Poli are meci în Liga a 3-a cu Cermeiul.

„După părerea mea, mâine va putea sta pe bancă, deoarece are drept de Recurs în cinci zile. Mâine îi vom face motivarea. Sunt 12 luni calendaristice de la data la care decizia devine definitivă”, a declarat președintele Comisiei de Disciplină din cadrul AJF Timiș, Eugen Iercu.

ACS Poli are 7 puncte și e pe locul 15 în Seria a 4-a a Ligii a 3-a. La Recurs, e greu de crezut că se poate obține altceva decât o micșorare a pedepsei, așadar, și timișorenii rămân fără antrenor.

Articol scris de Anda DELIU
Foto: Sport Tim și Poli Timișoara

Anda DELIU, Marius ANGHEL 24 Oct. 2019, 17:54 Stiri
Pe aceeași temă