Și-au compromis șansele la promovare! Oțelul, un egal cât o înfrângere. Gălățenii își schimbă obiectivul, dar, în sinea lor, încă speră

Oțelul a dezamăgit și în al doilea joc din returul Ligii a 3-a, după ce, sâmbătă seară, a remizat, scor 0-0, pe teren propriu cu CSM Focșani. Fără gol marcat în cele două partide disputate în acest an, echipa gălățeană și-a diminuat substanțial șansele de promovare, distanța față de prima clasată mărindu-se la șase puncte.

În linii mari, jocul a semănat mult cu precedentul, tot 0-0 la AFC Odorheiu Secuiesc. Dominare teritorială, plus mare la posesie, dar mai bine de o oră cu ocazii puține. De pe flancuri, centrările au venit rar, astfel că în prima repriză au fost doar două mari oportunități, un șut al lui Stoian de la marginea careului, puțin peste, și o minge trimisă cu capul de Moglan, tot deasupra, la un corner. Putea fi și mai rău, portarul Udeanu salvând de două ori la contraatacuri tăiaose ale adversarilor (min. 24 și 55).

Cam din momentul unei mari ocazii irosite de Necșulescu (58), Oțelul a început să pună o presiune mult mai apropiată de nivelul pretențiilor. Intrarea lui Sălăgeanu (67) a adus și un flanc stâng eficient, de unde au curs centrări utile, ocaziile s-au înmulțit, dar fără ca vreuna să fie finalizată. Ultima mare oportunitate a avut-o Bahnașu (90) și meciul s-a terminat cu mare parte dintre spectatori scandând „demisia”.

Au urmat minute bune cu jucătorii gălățeni rămași pe teren, apostrofați de o parte a galeriei, starea de tensiune prelungindu-se și în zona vestiarelor. „Suporterii au dreptate să ne apostrofeze, își doresc mult de la noi, vin și în deplasări să ne sprijine, vor victorii, dar noi nu marcăm”, a explicat Bârlădeanu, căpitanul Oțelului.

Echipa gălățeană a evoluat în următoarea formulă: Udeanu – Al. Vasile, Moglan, B. Matei, Manău – Danciu (Bahnașu 84′), Necșulescu, Vlad Mihnea (Crihană 74′), Stoian (Sălăgeanu 67′) – Muscă, Bârlădeanu.

Pentru CSM Focșani au evoluat: Dogaru – Salaoru, Panaite, Besa, Cl. Mihai – S. Săpunaru, Negoiescu (Pasăre 61′), Pascu (Chivu 65′), Lupu, Manu (Popa 80′), Predoiu (Dică 87′)

Schimbare de obiectiv

Cele două echipe, considerate de cei de la Oțelul a fi principalele contracandidate la promovare, au încheiat victorioase și în această etapă: Aerostar Bacău – Sănătatea Dărăbani 8-0 și AFC Miercurea Ciuc – CSM Roman 3-1. În clasament, conduce Aerostar – 37 de puncte, secondată de formația ciucană, care are 36 de puncte. Oțelul a rămas pe locul 4, cu 31 de puncte.

Mărirea distanței față de primele două clasate l-a determinat pe Cornel Moisescu, președintele SC Oțelul, să anunțe schimbarea obiectivului: „Formarea unei echipe competitive pentru sezonul viitor și locurile 1-3 în acest sezon. Să luăm presiunea, să jucăm de plăcere, pentru spectacol”.

Totuși, în interiorul echipei încă se mai crede în posibilitatea încheierii campionatului pe primul loc. „Lupta încă nu este încheiată pentru noi. Se vor încurca și contracandidatele noastre, dar trebuie obligatoriu să mergem la victorie etapa următoare și să o obținem, la Rădăuți, cu Bucovina”, a spus George Bârlădeanu.

De asemenea, antrenorul Alexandru Ciobanu crede că pot fi recuperați pașii greșiți din aceste două meciuri încheiate la egalitate. „Am ratat din toate pozițiile, e nevoie de mai multă concentrare în fața porții. Este normal ca suporterii să fie supărați, la fel este și în echipă. Jucătorii plângeau, asta înseamnă că le pasă. Suntem toți dezamăgiți, supărați, dar trebuie să continuăm să ne jucăm șansele. S-a mărit distanța, dar nu e totul pierdut, lupta pentru promovare este o cursă lungă, de anduranță”, a declarat tehnicianul gălățean.

Tot în această etapă, Metalosport a pierdut, la Galați, cu AFC Odorheiu Secuiesc, scor 1-6. Sporting Liești a avut rundă liberă și a jucat un meci amical cu formația din eșalonul secund Dacia Unirea Brăila, pe care a învins-o cu 2-1 (marcatori Dragoș Voicu și Dănăilă).

„Obiectivul nostru se schimbă: formarea unei echipe competitive pentru sezonul viitor și locurile 1-3 în acest sezon”, a declarat Cornel Moisescu, președinte SC Oțelul.

Articol scris de Marian CĂ‚PĂ‚ȚÎNĂ‚
Foto: SC Oțelul Galați

Pe aceeași temă