SCM Pitești a încheiat turul en fanfare, fără înfrângere. Echipa lui Nicolae Dică are 13 puncte în fața locului secund și deja își face calcule pentru Liga 2

Marius ANGHEL 05 Dec. 2016, 11:19 Stiri

Fotbaliștii de la SCM Pitești au încheiat prima parte a sezonului Ligii 3 fără înfrângere. Echipa pregătită de Nicolae Dică a învins, vineri după-amiază, cu 4-0 pe FCM Alexandria, în ultima etapă din acest tur de campionat. În urma acestei victorii, alb-violeții au încheiat turul pe primul loc al Seriei a 3-a, cu un avans de 13 puncte față de FC Voluntari II, ocupanta locului secund.

Piteștenii au făcut un meci foarte bun și au deschis scorul după doar cinci minute. Deaconescu a trimis în plasă o centrare de pe stânga și a deschis balul pe stadionul Nicolae Dobrin. Argeșenii au menținut constantă presiunea pusă pe adversar, reușind să-și dubleze avantajul pe tabelă. Ciprian Tănasă l-a învins pe portarul oaspeților cu un șut din interiorul careului. Până la pauză, gazdele au mai marcat o dată prin Albu, care a reluat în plasă centratrea lui Grecu.

După revenirea de la cabine, tot piteștenii au fost cei care au fost vioara întâi pe teren. SCM Pitești a mai punctat încă o dată cu 30 de minute înainte de final. Mijlocașul Ionuț Năstăsie a luat o acțiune pe cont propriu și a tras cu sete de la 20 metri direct în plasă. Victoria piteștenilor este una pe deplin meritată și încununează un parcurs fără greșeală în acest tur de campionat pentru echipa lui Nicolae Dică.

Prin ceea ce au arătat în teren în prima parte a sezonului, SCM Pitești confirmă așteptările specialiștilor și demonstrează c[ă este principala candidată la promovare din această serie. Avansul de 13 puncte față de locul secund îi conferă tehnicianului piteștean liniștea necesară pentru pregătirea returului și pentru creionarea unui lot competitiv pentru a face față cerințelor ligii a doua.

Dică: „N-am dat nicio șansă adversarului”

La finalul confruntării cu FCM Alexandria, antrenorul Nicolae Dică s-a declarat foarte mulțumit de jocul echipei sale. Tehnicianul poate pregăti în liniște partea secundă a sezonului și le cere jucătorilor săi concentrare maximă și în retur.

„În primul rând, vreau să-i felicit pe băieți pentru că au avut o atitudine extraordinară la acest joc, reușind să se impunem. Au evoluat foarte bine, au avut o posesie bună, și-au creat ocazii multe de a marca, au înscris și patru goluri, nu pot să fiu decât mulțumit. Nu am dat echipei din Alexandria nicio șansă de a marca, oaspeții nu au avut niciun șut pe spațiul porții, noi am dominat clar jocul. Elevii mei au dat încă o dată dovadă de caracter și este meritul lor că echipa e pe primul loc și avem un avans de 13 puncte față de locul doi. Pot fi doar mulțumit de ceea ce-am făcut în acest tur, e adevărat că se putea mai mult, dar trebuie să nu uităm că suntem lideri și conducem detașat. Băieții au muncit foarte mult, s-au dăruit exemplar la fiecare joc și acest lucru s-a văzut pe teren, rezultatele sunt grăitoare. Formația din Alexandria a jucat slab pentru că noi am determinat-o să joace așa. Cred că a fost unul dintre cele mai bune meciuri ale noastre în acest tur de camapionat. Până la meciul contra noastră, Alexandria era echipa de pe locul 2, la egalitate de puncte cu Roșiori”, a comentat Dică despre jocul cu Alexandria.

Nicolae Dică vrea să înceapă încă de pe acum creionarea lotului pentru liga secundă: „Urmează pentru jucătorii mei o vacanță binemeritată, după care o perioadă de pregătire în care trebuie să muncim la fel de mult. Voluntariul a ajuns pe locul doi, este o echipă cu potențial, care are și jucători de la echipa mare, trebuie să fim atenți. Îi voi mai ține pe băieți încă o săptămână la antrenament, după care le voi da vacanță până pe 16 ianuarie. Campionatul se reia pe 4 martie. Voi aduce maxim trei jucători noi, dar nu pot divulga niciun nume. Îmi doresc să avem o chipă cât mai competitivă și să reușim să promovăm. Au muncit foarte mult, au avut presiune la fiecare meci, nu e deloc ușor”.

VEZI CLASAMENTUL la finalului turului în Seria a 3-a a Ligii 3

SCM PITEȘTI – FCM ALEXANDRIA  4-0 (3-0)
Deaconescu 5′, Cip. Tănasă 12′, M. Albu 35′, I. Năstăsie 60′

Udeanu – Șandru (Oancea 78′), Deaconescu, Cotigă, Anghelina – Panait (Szecui 63′), Șerban, Năstăsie, Grecu (Șerbănică 72′) – Albu, Tănasă (Andrei David 61′)
Antrenor: Nicolae Dică

Olteanu – Dragu, Paraschivoiu, Matei, Gheorghe – Precup, Marius David, Radu (Abdulfatai 63′), Drăgan (Jenaru 32′) – Barbălată, Popescu (Căpățînă 46′)
Antrenor: Romică Ciobanu

Stadion: „Nicolae Dobrin” (Pitești); Spectatori: 500; Arbitru: Cristian Moldoveanu (Sfântu Gheorghe); Asistenți: Attila Szabo (Harghita) și Pavel Cojocaru (Brașov). Observatori: Andrei Gheorghe (Ploiești) și Mihai Băcescu (Brașov).

Articol scris de Marius DUINEA (Curierul zilei)

Marius ANGHEL 05 Dec. 2016, 11:19 Stiri
Pe aceeași temă