Șapte goluri în derbiul orgoliilor! Nicolae Dică l-a „spulberat” pe Adrian Neaga, pe stadionul „Nicolae Dobrin”

Marius ANGHEL 19 Oct. 2016, 15:33 Stiri

SCM Pitești se menține pe primul loc al Seriei a 3-a a Ligii 3, după ce, marți seară, s-a impus cu 5-2 în derbiul local cu Atletic Bradu, în etapa a 8-a, intermediară. Confruntarea dintre cele două echipe a fost una nerecomandată cardiacilor, cu goluri multe și răsturnări spectaculoase de situație pe tabela de marcaj.  

Oaspeții au început mai bine partida și au condus cu 2-0 după 25 de minute de joc, prin golurile marcate de Marcu și Golban. Mai întâi, Marcu a profitat de e eroare a lui Deaconescu care a alunecat, a pătruns în careul de 16 metri și a tras cu sete la colțul lung. Apoi Golban a speculat neatenția defensivei piteștene și a trimis în plasă printre picioarele tânărului Dumitrescu.

Piteștenii au avut o revenire spectaculoasă pe tabela de marcaj și au înscris până la pauză trei goluri. Albu a redus din handicap după ce a deviat în poartă șutul lui Tănasă, iar apoi a restabilit egalitatea cu o execuție de manual, mingea lovind bara laterală înainte de a intra în plasă. În ultimul minut al primei reprize, Șandru a readus gazdele în avantaj după ce a trimis cu capul în plasă centrarea perfectă a lui Negoiță.

În cel de-al doilea mitan, Bradu a rămas în zece oameni, după ce Ruță a văzut al doilea cartonaș galben și a fost eliminat. Până la finalul confruntării, alb-violeții au mai punctat de două ori prin Șerbănică și Șerban. Fundașul piteștean a finalizat o acțiune colectivă a alb-violeților și l-a învins pe Oprican cu un șut la colțul scurt. Șerban a stabilit scorul final în ultimul minut al celui de-al doilea mitan, trimițând cu capul în plasă o centrare de pe stânga.

În afară de cele cinci goluri marcate, piteștenii și-au mai trecut în cont alte patru-cinci ocazii mari de gol care, dacă ar fi fost fructificate, ar fi făcut ca scorul să ia proporții. După felul în care au decurs ostilitățile în teren, SCM Pitești a demonstrat că este o echipă puternică din toate punctele de vedere care poate reveni pe tabela de marcaj prin execuțiile individuale ale jucătorilor care de cele mai multe ori pot decide soarta unui meci.

Cum s-au marcat golurile:

min. 16 – 0-1 – Deaconescu alunecă și pierde mingea la 30 metri de propria poartă, Marcu recuperează intră în careu și îl învinge pe Dumitrescu cu un șut la colțul lung.
min. 24 – 0-2 – Lovitură de colț de pe stânga, Golban scapă din marcaj și trimite printre picioarele lui Dumitrescu.
min. 34: 1-2 – Ciprian Tănasă trage la poartă din preajma careului de 16 metri, iar Albu deviază în poartă.
min. 40: 2-2 – Albu șutează de la 20 m, mingea lovește bara laterală și intră în poartă.
min. 44: 3-2 – Negoiță centrează în careu iar Șandru trimite cu capul în plasă.
min. 86: 4-2 – Șerbănică îl învinge pe Oprican cu un șut la colțul scurt din interiorul careului.
min. 90: 5-2 – Șerban trimite cu capul în plasă din interiorul careului în urma unei centrări de pe stânga.

Meciul văzut de antrenori:

Neaga: „Am întâlnit cea mai bună echipă din serie”

Adrian Neaga, antrenor Atletic Bradu: „Vreau să-i felicit pe jucătorii mei pentru modul în care au jucat în primele 25-30 de minute. Am în componență jucători foarte buni care sunt convins că vor juca mult mai sus decât nivelul acestei ligi. Sunt copii care merită tratați cu puțin mai mult respect. Despre meci pot să vă spun că am sperat la un rezultat bun. Am avut și acea ocazie de a face 3-0 dar așa este la fotbal. Ocaziile se răzbună. Îmi felicit jucătorii pentru că suntem 15-16 în tot lotul. Sunt jucători cu calitate, sunt copii care vor crește și care pot juca la alt nivel. Meciul trecut, cel cu Chiajna II am pierdut dintr-un aut și un corner, dar am avut 8 ocazii de a marca. Aici am avut 2-0 cu liderul. Am întâlnit cea mai bună echipă din serie. Îi felicit pentru meciul de astăzi, dar și pentru jocurile care le-au avut până acum. Sper ca Piteștiul să aibă la finalul acestui campionat un loc la divizia B pentru că merită. Au o echipă foarte bună”.

Dică: „În primele 30 de minute, am intrat pe vârfuri”

Nicolae Dică, antrenor SCM Pitești: „Mă așteptam la un meci dificil. Am început jocul foarte prost, nu ne-am creat ocazii de a marca, nu am avut niciun șut la poartă, am primit și două goluri. După ce am fost conduși cu 2-0 jucătorii mei au avut reacție. Am reușit să întoarcem rezultatul, să marcăm cinci goluri și să ne mai creeăm alte patru-cinci ocazii mari de a puncta. La cele două goluri au fost greșeli personale. I-am avertizat înainte de joc pe băieți. Toată săptămâna le-am spus că ne așteaptă un meci dificil și că cei de la Bradu vor fi agresivi și vor veni cu o atitudine bună. Le-am spus jucătorilor mei că noi trebuie să fim mai agresivi ca ei. În primele 30 de minute am fost pe vârfuri și asta ne-a costat. Este foarte bine că am revenit”.  

SCM PITEȘTI – ATLETIC BRADU 5-2 (3-2)
M. Albu 35′, 41′, Șandru 45′, Șerbănică 86′, I. Șerban 90+3′ / Marcu 19′, Golban 23′

Dumitrescu – Negoiță (Mihăescu 88′), Cotigă, Deaconescu, Șerbănică – Oancea (Șandru 35′), Șerban, Grecu (Cătălin Barbu 86′), David – Albu, Tănasă (Szecui 73′)
Antrenor: Nicolae Dică

Orprican – Din, Dumitrache, Mincă (Ciucă 54′), Marin – Constantin Șerban (Trache 77′), Golban, Tameș, Ruță – Marcu (Voineacu 54′), Jenaru (Păvăluță 54′)
Antrenor: Adrian Neaga

Arbitri: Bogdan Dumitrache, Dragoș Bălună, Mihaela Țepușă (toți din București).
Observatori: Cristina Babadac (Alexandria), Gabriel Manu (București).
Stadion: Nicolae Dobrin, spectatori 1.000
Cartonașe galbene: Negoiță, Șandru, David / Marcu.
Cartonaș roșu: Ruță (62′)

Articol scris de Marius DUINEA (Curierul zilei)

Marius ANGHEL 19 Oct. 2016, 15:33 Stiri
Pe aceeași temă