Retur aproape perfect pentru Progresul Spartac în seria câștigată de Rapid. Antrenorul Andrei Erimia a tras concluziile: „Acest campionat a fost ca un sezon de Formula 1”

Marius ANGHEL 28 May. 2019, 12:46 Stiri

Progresul Spartac și-a încheiat al doilea sezon de Liga 3 cu o victorie, 1-0 în deplasarea de la Agricola Borcea. Bleu-albaștrii au terminat campionatul pe locul al treilea în Seria a 2-a, cu 60 de puncte, având avantaj împotriva tuturor celorlalte contracandidate, la dublele directe. Seria a câștigat-o Rapid (75 de puncte), care a promovat în Liga 2.

În afara medaliei de bronz, echipa pregătită de Andrei Erimia se mai poate lăuda cu câștigarea returului. Conducerea clubului a ținut statistica separată a meciurilor disputate doar în partea a doua a sezonnului, desfășurată în 2019, iar Progresul Spartac a câștigat în această ierarhie, cu 34 de puncte. Victoria de la Borcea a fost fatală pentru călărășeni, care, în calitate de echipa cu cea mai slabă linie de clasament de pe locul 12, a retrogradat în liga județeană.

Căpitanul echipei, Ciprian Stanciu, a fost și golgeterul sezonului la bleu-albaștri, cu 18 reușite, el fiind utilizat pe poziții de atacant, dar și mijlocaș central.

Pe plan managerial, s-au consemnat mărirea capacității stadionului din Intrarea Vrabiei la 1000 de locuri, dar și celebrarea înființării a 75 de ani a vechiului Progresul, cu un meci între fostele glorii ale Progresului și Rapidului.

Pentru sezonul 2019-2020, Progresul Spartac și-a propus să continue pe linia promovării jucătorilor tineri, iar în plan sportiv obiectivele sunt un parcurs cât mai lung în Cupa României și promovarea în al doilea eșalon fotbalistic național.

Antrenorul principal Andrei Erimia a concluzionat în rândurile de mai jos campionatul recent încheiat:

„Pentru Progresul, acest campionat a fost ca un sezon de Formula 1, în care monopostul nostru a plecat de pe ultima pozitie, cu un handicap important față de restul plutonului – ținând cont că după primele cinci etape acumulaserăm un punct. Din etapa a 6-a am început o cursă de urmărie, trecând linia de finiș pe locul 3.

Țin să felicit Rapid pentru promovare și să-i urez succes lui Daniel Pancu pentru noua provocare din Liga 2. Au fost echipa cea mai constantă, dominând campionatul.

De asemenea, vreau să-mi felicit echipa, staff și jucători, pentru îndeplinirea obiectivului autopropus la începutul returului, și anume: câștigarea returului și ocuparea unui loc pe podium. Consider că pregătirea din Antalya și recuperarea câtorva jucători accidendați în turul campioantului au fost atuurile principale prin care Progresul a reușit să fie cea mai bună echipă din retur, având cea mai bună apărare, cele mai multe meciuri fără gol primit și câștigând toate meciurile cu echipele din top 4.

Cred că e de menționat și faptul că e al doilea an la rând când Progresul e singura care reușește să învingă echipele care promovează: Farul (anul trecut) și Rapid (anul acesta). E al doilea an consecutiv când formația noastră are palmares pozitiv cu toate celelalte echipe din competiție. Chiar dacă toate cele menționate țin doar de statistică, consider că sunt repere importante pentru echipa noastră, care doi ani la rând a avut cea mai mică medie de vârstă din serie, exceptând echipele satelit.

Mă bucur tare mult că am reușit să mărim capacitatea stadionului și media spectatorilor în acest sezon. Galeria a fost senzațională și în acest an. Suntem foarte mândrii de ei!”

Articol scris de Cristian FRISK
Foto: Progresul Spartac

Marius ANGHEL 28 May. 2019, 12:46 Stiri
Pe aceeași temă