Rapidul scârțâie și cu Pancu antrenor! VIDEO | În meciul cu Afumați, ilfovenilor li s-a anulat eronat un gol pe final. Arbitrul, fără reacție și la scandalul de pe teren. Mesajul către FRF

Marius ANGHEL 23 Oct. 2018, 15:11 Stiri

Conducerea Rapidului l-a demis pe Constantin Schumacher după etapa a 6-a a Ligii 3, acuzând jocul fără sclipire al echipei și rezultatele nesatisfăcătoare, însă nici numirea lui Daniel Pancu în funcția de antrenor se pare că nu a schimbat mai nimic la gruparea giuleșteană. Aflat la debutul în această postură, „Pancone” a obținut o victorie chinuită în jocul cu CS Medgidia (2-1), iar pauza prilejuită de excluderea Bragadirului, adversarul pe care ar fi trebuit să-l întâlnească în etapa a 8-a, i-a dat șansa să le transmită mai multe indicații de-ale sale foștilor colegi, acum elevi. Nu s-au văzut însă în partida din weekendul trecut, de sâmbătă, în derby-ul cu CS Afumați, una dintre cele două adversare la lupta pentru promovare. Pe teren propriu, Rapid a remizat fără gol cu ilfovenii, scor 0-0, echipă care a venit în Liga 2, acolo de unde s-a retras în vară.

Partida din etapa a 9-a a Ligii 3, Seria 2, dintre Rapid și CS Afumați a fost una echilibrată. Ilfovenii chiar au reușit să marcheze pe final, în minutul 85, cu o lovitură de cap din 6 metri, după o lovitură liberă bătută din dreapta careului, însă arbitrul Mădălin Marinescu (Ploiești) a luat o decizie incredibilă, anulând golul, cu toate că nu a avut loc nicio infracțiune, vreun fault în atac, așa cum avea să decidă centralul. Mai înainte, din minutul 74, spiritele s-au încins pe Giulești, după ce Doru Bratu a văzut al doilea cartonaș galben, deși trebuia să primească roșu direct pentru fault din postura de ultim apărător, și și-a lăsat echipa în inferioritate numerică.

Ulterior golului anulat, la o fază petrecută aproape de cele două bănci de rezerve, la un fault de joc, rapidiștii au „explodat” și au creat un meleu. Inclusiv antrenorul Daniel Pancu a pătruns pe gazon și a îmbrâncit jucătorii Afumațiului, iar la fel a făcut și lituanianul Matulevicius, ieșit de pe gazon chiar înainte de pauză, din cauza unei accidentări. Arbitrul Marinescu a considerat totul normal și nu a aplicat nicio sancțiune, cu toate că Pancu și Matulevicius nu aveau ce să caute pe suprafața de joc.

Antrenorul secund al Afumațiului, Cristian Vaida, a acuzat arbitrajul, a considerat că echipa sa a pierdut două puncte în Giulești și a reclamat intrarea pe teren a antrenorului Pancu și a jucătorului înlocuit Matulevicius.

„Consider că în meciul cu Rapid am pierdut două puncte, prin vicierea clară de rezultat pe care a reușit să o facă arbitrul Marinescu. Avem și o mare dezamăgire asupra băncii tehnice a celor de la Rapid, a celor care au intrat pe teren și ne-au bruscat jucătorii în timpul meciului, un lucru nepermis de regulament, însă trecut cu vederea de central. Nu aveau de ce să reacționeze în felul acela, la o decizie a arbitrilor, nicidecum să meargă să-mi strângă jucătorii de gât sau ce au făcut. Totodată, vreau să precizez că echipa noastră are dreptul de a promova. Să lase la o parte speculațiile echipele care spun că noi nu avem acest drept. Dacă, din punct de vedere sportiv, vom fi noi aceia care vom termina pe primul loc, să fie clar, avem dreptul la promovare”, a comentat, pentru Liga2.ro, „secundul” Cristian Vaida.

CS Afumați: „Pancu, un model de antrenor ce nu trebuie urmat”

CS Afumați a luat o poziție radicală împotriva arbitrajului și a lui Daniel Pancu și pe pagina de facebook a clubului. Ilfovenii solicită comisiilor FRF să ia măsuri drastice împotriva arbitrului și a antrenorului Rapidului.

„DANIEL PANCU, UN MODEL DE ANTRENOR CE NU TREBUIE URMAT!

Un meci de mare angajament fizic si tactic intre doua echipe valoroase ale Ligii 3 a fost umbrit de doua momente nedorite:

– un gol perfect valabil anulat eronat de arbitrul meciului, care ne-ar fi adus o victorie meritata dupa evolutia jocului
– in urma unor mici altercatii pe teren intre jucatori, antrenorul debutant Daniel Pancu, sub pretextul aplanarii conflictului, a intrat pe teren bruscandu-i pe doi dintre jucatorii nostri!

Totodata a instigat si alte persoane de pe banca de rezerve a echipei Rapid, dintre acestia remarcandu-se negativ fostul jucator de liga 1, Deivydas Matulevicius.

Solicitam comisiilor de specialitate din cadrul FRF sa ia masuri drastice impotriva celor care nu aveau ce sa caute pe teren si s-au manifestat violent, pentru a descuraja viitoarele acte de huliganism.

CS Afumati promoveaza si incurajeaza fair-play-ul in fotbal”, se arată în comunicatul celor de la CS Afumați.

Rapid, în meciul cu Afumați: Drăghia – I. Voicu (cpt.), D. Bratu, Al. Iacob, Demici – Goge, Jorza (Babaua 40′), Cârstocea (Ad. Mitea 72′), Mir. Manole (Jurj 53′) – Matulevicius (Robinho 45′), Vlada
Rezerve neutilizate: Ciuculescu – Ad. Neacșu, Ad. Grigore
Antrenor: Daniel Pancu

După nouă etape, Unirea Slobozia ocupă primul loc în Seria a 2-a a Ligii 3, cu 25 de puncte, însă are un meci mai mult disputat decât următoarele două clasate, CS Afumați și Rapid, care au amândouă câte 20 de puncte.

În etapa a 10-a, Rapid joacă vineri, de la ora 15:00, la Agricola Borcea (locul 5, cu 15 puncte), Unirea Slobozia stă, iar CS Afumați joacă sâmbătă, de la aceeași oră, acasă cu CS Tunari (locul 6, cu 13 puncte).

Rezumatul meciului Rapid – CS Afumați, scor 0-0:

Video: CS Afumați
Foto: FC Rapid

Marius ANGHEL 23 Oct. 2018, 15:11 Stiri
Pe aceeași temă