Prima înfrângere a Oțelului în acest sezon a generat o decizie importantă a antrenorului principal. Reacția lui Iulian Apostol: „Trebuie să fim uniți”

SC Oțelul Galați, echipa suporterilor gălățeni care are ca obiectiv promovarea în eșalonul secund, a suferit prima înfrângere din acest sezon al Ligii 3, în deplasare cu CSM Roman, scor 2-1. Partida s-a disputat vineri, în cadrul etapei a 9-a, pentru învingători a marcat o dublă Cosmin Țapu (32, 55), în timp ce pentru Oțelul a înscris Daniel Gâță (75).

Cu o etapă înainte, Oțelul terminase doar la egalitate pe teren propriu cu formația KSE Târgu Secuiesc, scor 1-1, iar aceste rezultate nesatisfăcătoare l-au determinat pe antrenorul principal Damian Băncilă să demisioneze. La inițiativa tehnicianului, SC Oțelul Galați și Damian Băncilă au ajuns sâmbătă dimineață la o înțelegere privind rezilierea amiabilă a contractului.

„Trebuie să fim uniți și să rămânem aproape de echipă, să înțelegem că viața unui antrenor depinde atât de rezultate, cât și de ceea ce exprimă echipa pe teren. Jucătorii trebuie să demonstreze și ei la meciurile următoare altă atitudine și un alt angajament, demne de un club ca Oțelul. E clar că nu avem în acest moment punctele pe care ni le-am dorit și poate nici jocul nu a fost la nivelul propus. Îi mulțumim lui Damian Băncilă și îi urăm mult succes în carieră, chiar ne-am dori să rămână în cadrul clubului la Centrul de Copii și Juniori, sperăm să putem colabora”, a declarat Iulian Apostol, team-manager SC Oțelul Galați, pe site-ul oficial al clubului.

„Numele noului antrenor principal al echipei va fi anunțat în zilele următoare, interimatul urmând a fi asigurat de Alexandru Ciobanu, Eugen Baștină și Iulian Olteanu”, se precizează într-un comunicat al clubului.

După 9 meciuri desfășurate în Liga 3, SC Oțelul are acumulate cinci victorii, trei egaluri și o înfrângere, cu cele 18 puncte situându-se pe primul loc în Seria 1, însă poate fi depășită astăzi de Aerostar Bacău, echipă care e la egalitate de puncte și joacă la Olimpic Cetate Râșnov.

În etapa următoare, Oțelul joacă pe teren propriu cu AFC Csikszereda, echipa din Miercurea Ciuc fiind una dintre contracandidatele la promovare.

Articol scris de Marian CĂ‚PĂ‚ȚÎNĂ‚

Pe aceeași temă