Petrolul a câștigat meciul cu FC Aninoasa și își continuă marșul victorios și în Liga 3

Marius ANGHEL 07 Sep. 2017, 21:36 Stiri

Petrolul și FC Aninoasa au dat start etapei a 3-a a Ligii 3 încă de joi seară, restul jocurilor urmând a se desfășura vineri și sâmbătă de la ora 17:00. La Ploiești, „lupii galbeni” au făcut spectacol în fața camerelor de filmat ale celor de la Digi, impunându-se cu 4-0 în primul meci televizat de când au promovat în eșalonul trei.

După ce a promovat la pas în Liga 4, Petrolul își continuă marșul victorios și în Liga 3, astăzi, în nocturnă, câștigând confruntarea cu FC Aninoasa, disputată pe arena „Ilie Oană”, în fața a aproximativ 3.000 de spectatori. „Lupii” s-au impus cu 4-0 (2-0), prin reușitele lui Arnăutu, Puchea, Prunescu și Lambru. Ploieștenii au ajuns astfel la un maximum de nouă puncte după primele trei confruntări din actuala ediție de campionat, cea mai recentă victimă a trupei lui Octavian Grigore fiind și cea care a încasat cea mai drastică înfrângere de până acum.

Meciul de pe „Ilie Oană” n-a avut practic, istoric, asta și pentru că, față de precedentele confruntări din acest start de sezon, ploieștenii au știut să-și facă misiunea ușoară, fructificând repede ocaziile ivite.

Astfel, Sergiu Arnăutu (16) a transformat o lovitură de pedeapsă obținută de către Șaim, după un duel cu Neaga, iar Alexandru Puchea (37) a profitat de o ieșire hazardată dintre buturi a lui Prisăceanu și a lobat, de la 16 metri, cu exteriorul, în poarta părăsită, asigurând, astfel, desprinderea pe tabela de marcaj înainte de pauză.

Scenariul s-a menținut și după pauză, iar Jean Prunescu (58), omul care a preluat banderola pe perioada indisponibilității lui Claudiu Tudor, a punctat pentru 3-0 cu o lovitură de cap expediată de la 7-8 metri, după un corner bătut, de pe dreapta, de către Puchea. Jocul s-a îndreptat, astfel, către un final liniștit, ploieștenii mai punctând o dată, în minutele de prelungire, prin Cosmin Lambru (90+3). În acest joc, FC Aninoasa nu a reușit deloc să îi dea emoții portarului petrolist Mirel Bolboașă.

După această victorie, Petrolul acumulează 9 puncte, punctaj maxim, și urcă cel puțin până mâine pe prima poziție a Ligii 3. În schimb, FC Aninoasa rămâne fără niciun punct după primele trei etape și se scufundă și mai mult în clasament.

Marți, ora 19:00, Petrolul joacă pe „Ilie Oană” în Cupa României

Pentru Petrolul urmează meciul din faza a treia a Cupei României, cu Flacăra Moreni. Confruntarea se va disputa pe stadionul „Ilie Oană”, marți, 12 septembrie, de la ora 19:00. FC Aninoasa a fost deja eliminată din Cupă și are următorul meci în campionat, acasă, cu AFCM Alexandria. În schimp, Petrolul joacă următorul meci în campionat în deplasare, la CS Tunari.

PETROLUL PLOIEȘTI – FC ANINOASA    4-0
Sergiu Arnăutu 16′ – pen., Alexandru Puchea 37′, Jean Prunescu 58′, Cosmin Lambru 90+3′

Bolboașă – Catană (Ciocâlteu 80), Prunescu (cpt.), Frîncu (N. Popescu 65), Velisar – M. Chindriș, Antoche – Lambru, Puchea (G. Păun 73), Saim – Arnăutu (Ad. Vintilă 78)
Antrenor: Octavian Grigore

Prisăceanu – Marina, Neaga, Pahonțu, Diță (Năstase 62) – Dinu, Blaș – Călinescu, Maican (cpt.)(Codroiu 60), Grigorescu (Rusu 62) – Radu (Leotescu 75)
Antrenor: Cristian Bălașa

Stadion: „Ilie Oană” (Ploiești); Spectatori: 3.000; Arbitru: Marius Naidin (Pitești); Asistenți: Marian Mihai Ionescu (Suseni) și Lucian Tănase (Pitești).

Text și foto: FC Petrolul Ploiești

Marius ANGHEL 07 Sep. 2017, 21:36 Stiri
Pe aceeași temă