PERFORMANȚĂ‚ | SCM Pitești a încheiat campionatul Ligii 3 fără să piardă un meci. Alb-violeții lui Nicolae Dică au doborât toate recordurile în acest sezon

Marius ANGHEL 27 May. 2017, 17:13 Stiri

Echipa de fotbal a Piteștiului a rămas singura formație de liga a treia neînvinsă în acest sezon competițional. SCM Pitești a terminat la egalitate, 0-0, confruntarea de vineri seară, din deplasare cu FCM Alexandria, din ultima etapă a acestei ediții de campionat. Gruparea din Trivale a încheiat competiția cu un avans de 25 de puncte față de ocupanta locului secund, Atletic Bradu.

În această ediție de campionat, alb-violeții au avut un bilanț de 22 de victorii, 6 egaluri și  un golaveraj de invidiat, 72-15, cel mai bun din toate cele cinci serii ale ligii a treia. Fără jumătate dintre titularii obișnuiți și cu puști de 15 și 16 ani trimiși în teren, SCM Pitești a reușit să plece neînvinsă de pe terenul teleormănenilor. Prestația celor două echipe a fost influențată de starea terenului, care în unele porțiuni era acoperit de apă, iar atunci când jucătorii încercau să construiască, mingea se oprea în bălțile de pe dreptunghiul verde.

Ocaziile de gol ale celor două combatante au putut fi numărate pe degetele de la o mână, partida semănând cu un meci de vacanță. Disputa de la Alexandria s-a terminat cu un scor alb, iar rezultatul final l-a mulțumit pe Nicolae Dică, aflat la ultimul meci ca antrenor principal al SCM Pitești.

Pentru jucătorii argeșeni va urma o binemeritată vacanță, însă pentru clubul din Trivale, care din sezonul viitor va evolua în eșalonul secund, va începe un nou capitol.

Pentru conducătorii piteșteni se anunță un început de vară destul de agitat, având în vedere că trebuie să numească un nou antrenor și să alcătuiască un lot competitiv pentru liga a doua.

Au debutat la 15 și 16 ani!

În confruntarea de vineri cu FCM Alexandria, antrenorul Nicolae Dică nu s-a putut baza pe mulți dintre jucătorii de bază ai echipei din cauza suspendărilor sau accidentărilor. Tehnicianul grupării din Trivale a fost nevoit să improvizeze, completând lotul cu care a făcut deplasarea, cu patru juniori cu vârste cuprinse între 15 și 17 ani! Pe doi dintre aceștia, tehnicianul grupării din Trivale chiar i-a trimis în teren. Este vorba de mijlocașul Alexandru Crivac, fotbalist născut în 2002 și Andrei Deaconescu, mijlocaș născut în 2001. Primul a jucat în ultimele cinci minute ale întâlnirii, iar cel de-al doilea în ultimele patru minute, pentru ambii juniori acesta fiind și meciul de debut la SCM Pitești.

În partida de la Alexandria, din lotul de 17 jucători cu care SCM Pitești a făcut deplasarea, 10 au fost juniori!

FCM ALEXANDRIA – SCM PITEȘTI     0-0

Olteanu – Paraschivoiu, Floricel, Ciocoteală, Sârbu – Mitran, Jenaru, Dragu, Radu – Desculțu (Popescu 89), Brânceanu (Barbălată 85)
Antrenor: Romică Ciobanu

Dumitrescu (Udeanu 46) – Șandru (Mihăescu 57), Cotigă, Mihai Deaconescu, Șerbănică – Piscanu, Șerban, Oancea (Andrei Deaconescu 87), David (Crivac 85) – Anghelina, Grecu
Antrenor: Nicolae Dică

Stadion: Municipal (Alexandria); Spectatori 1.000.
Arbitru: Valentin Porumbel (Oltenița); Asistenți: Radu Dragoș (Ilfov) și Ionuț Neacșu (București).
Observatori: Cătălin Cotora (Craiova), Romeo Malac (Timișoara).
Cartonașe galbene: Floricel, Ciocoteală / Piscanu, Șerban, Șerbănică, David

Articol scris de Marius DUINEA (Curierul zilei)

Marius ANGHEL 27 May. 2017, 17:13 Stiri
Pe aceeași temă