Pasiunea ce nu ține cont de ligă! 7.500 de fani i-au făcut pe jucătorii lui ASU Poli și FC Hunedoara să uite că joacă în Liga 3 | VIDEO și FOTO

Marius ANGHEL, Vlad MĂCICĂȘAN 20 Apr. 2016, 18:00 Stiri
Pasiunea ce nu ține cont de ligă!** 7.500 de fani i-au făcut pe jucătorii lui ASU Poli și FC Hunedoara să uite că joacă în Liga 3 | VIDEO și FOTO
  • Stadionul „Dan Păltinișanu” a prins din nou culoare marți seară și galeria lui Poli a dat un exemplu, din eșalonul trei, despre cum trebuie susținută o echipă.
  • Noua Politehnica se pregătește să bifeze a doua promovare consecutivă și să ajungă în premieră în liga secundă, după 3-1 cu FC Hunedoara.
  • „Băieții în ghete” sunt pe primul loc în Seria a IV-a a Ligii 3, la 4 puncte de Metalurgistul Cugir.


Un vis al unor suporteri se transformă, ușor, în realitate. ASU Politehnica Timișoara, echipa pe care o recunosc vechii fani ai echipei din Banat, reușește din nou să iasă în evidență. Și asta datorită acelorași suporteri. Politehnica lor s-a întors pe stadionul „Dan Păltinișanu”, pentru un meci din Liga a 3-a cu FC Hunedoara, iar evenimentul nu avea cum să treacă neobservat. Dacă și-ar fi ridicat ochii spre tribune, orice spectator prezent la meci putea să jure că asistă la un meci de Liga 1. 7.500 de fani au spart orice statistică privind asistența la un meci de asemenea nivel în România, iar ce a urmat a fost desprins dintr-un mare derby al campionatului. Torțe, fumigene, steaguri… Atmosferă de meci mare.

Cu o asemenea susținere, ASU Poli nu avea cum să nu câștige. S-a impus cu 3-1și și-a consolidat poziția de lider. E la patru puncte de Metalurgistul Cugir, locul 2, iar promovarea e aproape. O echipă născută din ambiția suporterilor e în drum spre fotbalul care contează cu adevărat în România.

„Un alt meci, se apropie finalul și toată lumea joacă cu ambiție, normal, împotriva echipei de pe locul 1. Noi trebuie să fim mai pragmatici, jucăm la rezultat, am marcat trei goluri, acest lucru mă bucură. Știam că Hunedoara are nevoie de spații și nu am vrut surprize neplăcute. Pe noi ne onorează și obligă în viitor să dăm mai mult și să creăm rezultate care să satisfacă publicul. Marius Marin a fost un jucător care s-a remarcat, de altfel toată echipa și-a făcut datoria azi. Le-am spus că pentru astfel de meciuri merită să se antreneze, acum e momentul în care trebuie să dai totul pentru fotbal”, a declarat, citat de pressalert.ro, Sorin Brîndescu, antrenorul lui ASU Poli.

„Atmosferă foarte frumoasă, înfrângere, azi a câștigat echipa care a fost mai pragmatică. Felicit echipa mea pentru atitudinea avută, cu noroc puteam scoate un rezultat bun. Nu cred că au fost emoții, au fost montați, spre deosebire de meciul tur au avut atitudine. Campionatul încă se joacă, sunt rezultate surpriză de la etapă la etapă, ASU Poli e una dintre candidate”, a explicat Mircea Alic jr..

Derby-ul Poli, la anul?

Din punct de vedere al suporterilor, ASU Poli e deja în top. Cu 7.500 de spectatori, meciul de Liga a 3-a ar fi și între primele 20 de jocuri ca audiență și în Liga 1. În privința mediei de spectatori la meciuri, doar Steaua are o medie mai mare de 7.500.

ASU Poli ar bate la audiență și majoritatea partidelor lui ACS Poli, din Liga 1. Doar la meciurile cu Steaua, Pandurii și Astra au fost mai mulți spectatori pe „Dan Păltinișanu” în acest sezon.

La anul ar putea fi derby-ul Poli. Echipa suporterilor cu echipa susținută de Consiliul Local s-ar putea întâlni în Liga 2, dacă prima promovează, iar a doua retrogradează din Liga 1.

ASU POLITEHNICA TIMIȘOARA   3
FC HUNEDOARA                            1

M. Marin ’11, Birău ’28, Cr. Gălan ’89 / Bozian ’21

Fișteag – Stefanovici (Vucea ’53), Cr. Gălan, Todorov, Taub – Bilia – Birău, D. Codrea (Țugui ’60), M. Marin, Ghinescu (Peter ’90+1) – Sulea (M. Stancu ’81)
Rezerve neutilizate: Rogojină – Ugocian, N. Damian
Antrenor: Sorin Brîndescu

Ciubotariu – R. Cristian (D. Grigore ’89), Petresc, D. Creciunesc, Trășcan (Mardare ’75) – Simionov, Lazea – Drăgoescu, Bozian, Bloj (F. Lăcătuș ’54) – Tecsi (Cr. Creciunesc ’86)
Rezerve neutilizate: Păduraru – Maghici, Opîrlescu
Antrenor: Mircea Alic jr.

Articol scris de Vlad MĂ‚CICĂ‚ȘAN
Foto: Sebastian TĂ‚TARU
Video: pressalert.ro

Marius ANGHEL, Vlad MĂCICĂȘAN 20 Apr. 2016, 18:00 Stiri
Pe aceeași temă