Pancu, sincer după ce a început demolarea Giuleștiului: „Un stadion expirat, nu se mai putea!”. Poveste incredibilă cu Fatih Terim: „Ditamai ‘Împăratul’ era la coadă la toaletă”

Marius ANGHEL 27 Feb. 2019, 19:31 Stiri

La conferința de presă în care Rapid și-a prezentat cele opt achiziții pentru returul campionatului Ligii 3, antrenorul Daniel Pancu a vorbit și despre stadionul din Giulești, intrat de marți în proces de demolare. În partea a doua a sezonului, alb-vișinii își vor desfășura meciurile de pe teren propriu pe stadionul Sportul din cartierul bucureștean Regie.

Pancu e de părere că stadionul Giulești – Valentin Stănescu era expirat și că refacerea sa de la zero este binevenită. Unul dintre idolii suporterilor rapidiști susține că reconstrucția arenei se leagă de renașterea clubului, care a trecut prin momente foarte grele după falimentul din 2016.

„E un loc încărcat de istorie. O groază de amintiri am și eu și toți care au îmbrăcat tricoul Rapidului. Nu mai spun de suporteri, care sunt prezenți pe viață acolo. Dar, era momentul pentru că, practic, nu se mai putea conviețui într-un stadion expirat. Pentru mine era expirat demult. Îmi aduc aminte de o întâmplare cu Fatih Terim la meciul cu Bosnia, când, practic, ditamai împăratul era la coadă la toaleta aia de la tribuna oficială. Am mai fost de câteva ori ca spectator la tribuna a doua și nu pot să descriu în cuvinte. Era timpul. E un loc încărcat cu nostalgie, istorie, istorie frumoasă, dar era timpul pentru un nou stadion. După contruirea lui o să fie, comparabil, cu ceea ce se întâmplă la Craiova, cu foarte mulți abonați. Sperăm cu toții să fim în prima ligă în momentul inaugurării. Construcția stadionului se leagă de renașterea noastră, pentru că am trecut prin momente foarte grele. Se mai întâmplă în lume și la cluburi mai mari, Glasgow Rangers sau altfel de cluburi”, a transmis Pancu.

Demolarea stadionului Giulești, inaugurat în anul 1939, a început marți, 26 februarie 2019, iar, după două zile, o bună parte din peluza veche a arenei, cea dinspre Teatrul Giulești, a fost dată jos cu buldozerul. Noua arenă va avea o capacitate de aproximativ 14.000 de locuri și este una dintre cele patru stadioane din București pe care Guvernul României s-a angajat să le ridice sau să le modernizeze în vederea organizării și de România a Campionatului European 2020.

Revenirea la ProRapid, „mai importantă decât noul stadion”

Daniel Pancu crede însă că, mai important decât noul stadion, pentru Rapid ar conta mai mult ca echipa să-și recapete baza sportivă ProRapid.

„ProRapidul este condiția de bază. Cred că e mai important și decât noul stadion. Ne lipsește foarte mult, foarte – foarte mult. Când am vorbit cu domnul primar (n.r. – primarul Sectorului 1, Dan Tudorache), nu mai știu când, cred că acum o săptămână, și spunea ceva de sfârșitul lunii. E vorba de acte acum. Eu sper să ne mutăm acolo în două-trei luni”, a spus Pancu, care a fost completat de Lucian Ionescu, directorul de imagine și comunicare al clubului Rapid: „Încă sunt proceduri de trecere a bazei sportive în administrarea primăriei Sectorului 1. Ține doar de acte”.

În această iarnă, Rapid s-a pregătit în București la baza sportivă Coresi. În partea a doua a sezonului își va desfășura meciurile de pe teren propriu pe stadionul Regie, pe care îl vede cea mai bună variantă.

„O să jucăm în Regie. Acum e o problemă cu gazonul. Înțeleg că e nevoie de patru-cinci zile cu soare pentru ca iarba să se prezinte în condiții cât de cât bune la primul meci de acasă. Dar s-au montat instalațiile de irigare și asta e foarte bine. Regia este cea mai bună soluție pentru noi. Mai ales că tribunele sunt aproape de teren, la fel ca în Giulești, și putem pune presiune și în acest mod, prin suporteri”, a mai transmis Daniel Pancu.

Rapid își reia meciurile oficiale sâmbătă, de la ora 15:00, când are programată partida din deplasare cu Progresul Spartac. La finalul turului, după 14 meciuri jucate în 15 etape, Rapid e lider în Seria a 2-a a Ligii 3, cu 38 de puncte, iar principalele contracandidate în lupta pentru promovare sunt Unirea Slobozia (locul 2, 34 puncte) și CS Afumați (locul 3, 32 puncte). Primul meci pe stadionul Regie pentru Rapid va avea loc peste două weekenduri, când primește vizita celor de la SC Popești Leordeni.

Articol scris de Marius ANGHEL
Foto: FC Rapid 1923 și DigiSport

Marius ANGHEL 27 Feb. 2019, 19:31 Stiri
Pe aceeași temă