Oțelul, performanță unică în primele trei ligi din România! E singura echipă dintre cele 113 din campionatele de seniori care a reușit asta

  • Fotbaliștii de la Oțelul Galați au ajuns la al optulea meci din acest sezon, șase în campionat și două în Cupa României, fără să fi primit gol până acum, performanță cu care în România nu se mai poate lăuda niciuna dintre celelalte 113 formații din toate campionatele de seniori organizate la nivel național: Liga 1, Liga 2 și Liga 3!

 

Pentru suporterii Oțelului care au asistat la ultimul joc din Liga a 3-a, cel de sâmbătă, cu FC Botoșani II, ultimele minute au fost trăite cu mici emoții, deși roș-alb-albaștrii conducea cu 3-0, pentru ca defensiva să rămână invincibilă și după a șasea etapă. Cum nici în cele două partide din Cupa României nu s-a primit gol – eliminarea în fața celor de la Sporting Liești fiind la lovituri de departajare, după 0-0, Oțelul a ajuns la opt meciuri jucate în acest sezon și continuă să fie fără gol încasat! Atenție, în condițiile în care portarul din aceste opt partide, Adelin Iliescu, are doar 19 ani!

„Sunt mulțumit de faptul că nu am primit gol nici în acest joc. De la noi, cei din defensivă, trebuie să pornească siguranța, iar cei din față trebuie să dea gol și echipa în ansamblu reușește să facă asta”, și-a exprimat satisfacția fundașul central Ionuț Puțanu.

Antrenorul principal, Alin Pînzaru, a subliniat și cu această ocazie faptul că acest zero de la capitolul goluri primite arată valoarea ridicată a lotului pe care îl are la dispoziție. „Sunt șase meciuri în campionat și două în Cupă fără gol primit, acest aspect arată multe. În primul rând că avem valoare individuală ridicată în echipă și dă multă încredere pentru meciurile următoare. Avem o echipă care, pe toate compartimentele, are atât jucători cu experiență, cât și jucători tineri, iar banca îmi oferă soluții”, a declarat Pînzaru.

Onyeka, dublă la debut

Nigerianul Godwin Onyeka Konyehu (26 de ani), legitimat de Oțelul la jumătatea lunii septembrie, a avut un debut excelent în echipa gălățeană. A fost introdus de Alin Pânzaru pe teren în minutul 62, la scorul 0-0, și a înscris după doar două minute, tot el marcând apoi și golul de 2-0.

În ambele situații, a fost la finalizarea unor centrări de pe partea stânga, pe contraatac, arătând astfel că are viteză și știința poziționării foarte bune.

Firesc, au urmat laudele antrenorului: „Este jucător oportunist, care poate să joace ca al doilea vârf, dar și pe zonele laterale. A intrat și a marcat două goluri, felicitări! Jocul lui mai trebuie totuși reglat”.

„Vreau să le mulțumesc colegilor și suporterilor prezenți la stadion, sunt fericit că am debutat cu bine. Victoria obținută de echipă este mai importantă decât cele două goluri marcate de mine. Îi mulțumesc lui Dumnezeu că am încheiat meciul cu acest scor, sper să menținem seria rezultatelor bune și la final să promovăm, aceasta este misiunea noastră și obiectivul meu personal”, a declarat Godwin Onyeka, jucătorul SC Oțelul Galați.

Nigerianul cu o înălțime de 1,75 m a fost adus prima dată în România de Astra, la vârsta de 19 ani, evoluând la echipa secundă a clubului giurgiuvean. Apoi a trecut la Luceafărul Oradea, de unde a ajuns la Pandurii Târgu Jiu, unde a bifat o prezență în Liga 1, sub comanda antrenorului Petre Grigoraș. Apoi a fost împrumutat de gorjeni la CS Buftea și Academica Clinceni, după care a ajuns la CSM Râmnicu Vâlcea (toate din Liga a 2-a), iar în 2015 s-a transferat la formația cehă de ligă secundă FK Viktoria Zizkov. După o revenire în țară, la CSM Sighetul Marmației, a urmat o experiență în liga secundă din Georgia, la Shukura Kobuleti.

După șase etape, Oțelul este lider în Seria 1 a eșalonului al treilea, cu 16 puncte, urmată de SCM Gloria Buzău și CSM Focșani, ambele cu 14 puncte.

Articol scris de Marian CĂ‚PĂ‚ȚÎNĂ‚
Foto: Sonia BACIU și SC Oțelul Galați

Pe aceeași temă