Oltul ar putea rămâne din nou fără echipă în primele trei ligi. Nou-promovata AS Milcov și-a sistat antrenamentele după ultima veste primită: „Nu are rost”

Marius ANGHEL 26 Jul. 2017, 12:01 Stiri
Oltul ar putea rămâne din nou fără echipă în primele trei ligi.** Nou-promovata AS Milcov și-a sistat antrenamentele după ultima veste primită:

Județul Olt părea că va avea o nouă echipă în primele trei ligi ale României după ce a obținut promovarea în Liga 3 la capătul barajului cu Viitorul Dăești, campioana din Vâlcea (2-0 la general după 0-0 în tur și 2-0 la Slatina). AS Milcov avea planuri mari pentru noul sezon, însă o hotărâre a Consiliului Local Slatina a dus la sistarea antrenamentelor nou-promovatei și la un viitor incert.

Cu toate că s-a înscris în Liga 3 și a obținut afilierea provizorie din partea Federației Române de Fotbal, clubul AS Milcov, despre care finanțatorul cipriotul Kannas Charalambos declara că vrea să îi schimbe denumirea în PAOK Slatina, ar putea dispărea în această vară, cel puțin de la nivelul eșalonului trei.

Accederea în Liga 3 aduce cheltuieli suplimentare, inclusiv legate de terenul pe care va disputa meciurile. Potrivit Gazeta nouă, finanțatorul Milcovului a decis ca antrenamentele echipei să fie sistate, la aflarea veștii că va fi nevoit să închirieze terenurile de fotbal ale bazei sportive „1 Mai” din Slatina, conform hotărârii Consiliului Local. Purtătorul de cuvânt al primăriei Slatina, Mugurel Manea, a transmis că solicitarea celor de la AS Milcov de a evolua pe stadionul „1 Mai” va fi aprobată, însă li se vor percepe taxele stabilite de Consiliul Local, mai exact 600 de lei / 90 de minute pe sintetic și 1.600 de lei / 90 de minute pe terenul principal.

În această situație, cum Charalambos nu are bani să dea și pentru închirierea terenurilor de antrenament, respectiv disputate a meciurilor oficiale, cipriotul a decis sistarea pregătirii și anularea amicalului cu Pandurii Târgu Jiu.

„Am sistat orice pregătire, pentru că nu avem teren. Finanțatorul nu-și permite sa plătească 1.600 de lei la teren, plus cheltuielile care mai sunt cu organizarea unui meci, iar pentru antrenamente 600 de lei pe sintetic. Ne-a transmis ca nu poate suporta aceste cheltuieli. Amicalul cu Pandurii l-am anulat, mă aștept la ce e mai rău, să plece și jucătorii. Dacă nu se rezolva ceva cu baza sportivă, atunci nu vom participa în Liga a 3-a. Nu are rost, nu vreau să ne facem de râs”, a declarat, pentru Gazeta nouă, antrenorul echipei AS Milcov, Ionuț Tache.

Instabilitatea echipei AS Milcov a dus zilele trecute la despărțirea de unul dintre cei mai importanți jucători ai clubului. Mijlocașul Gabriel Precup (30 de ani) nu a fost impresionat de oferta primită pentru a continua la echipă și a decis să plece la Flacăra Horezu, din Liga a 4-a Vâlcea.

AS Milcov a desfășurat ieri primul amicalul pentru pregătirea noului sezon și a pierdut cu 1-7 testul desfășurat pe terenul II al stadionului „Nicolae Dobrin” din Pitești împotriva nou-promovatei în Liga 2 SCM Pitești, viitoarea FC Argeș. Unicul gol al grupării oltene a fost reușit de juniorul Adrian Bărbuți, care a evoluat ultima dată la FCM Alexandria.

AS Milcov: Bugiu, Căpraru, Preda, Ciurea, Nica, Tudor, Amza, Stancu, Florin Marin, Dinu, Iordache. Au mai jucat: Constantin radu, Covercă, Miu, Lupu, Mihalache, Bărbuți, Andronache, Bogdan Mitrache, Firea, Neacșa, Dragoș Niculescu.

Marius ANGHEL 26 Jul. 2017, 12:01 Stiri
Pe aceeași temă