OFICIAL | Oțelul are un nou antrenor principal după dezastrul de la Buzău! Legenda clubului gălățean care va conduce echipa pentru restul sezonului

OFICIAL | Oțelul are un nou antrenor principal după dezastrul de la Buzău!** Legenda clubului gălățean care va conduce echipa pentru restul sezonului

Conducerea Suporter Club Oțelul s-a hotărât care va fi stafful tehnic ce se va ocupa de echipă până la sfârșitul returului Ligii 3, după despărțirea de antrenorul principal Alin Pînzaru.

Lui Tudorel Pelin, antrenor secund până acum și care a condus antrenamentele în această săptămână, i s-a predat atribuțiile de „principal” până la sfârșitul acestui sezon. Acesta va fi ajutat în continuare de Iulian Olteanu (antrenor cu portarii) și Ionel Tămășanu (preparator fizic), fiind posibil să mai fie ales încă un antrenor secund.

În urma severei înfrângeri de sâmbăta trecută de la Buzău, 5-0 pentru SCM Gloria, Oțelul și-a compromis obiectivul promovării, aflându-se la opt puncte în urma echipei buzoiene, aflată pe primul loc în Seria 1 din Liga 3. E al doilea an consecutiv în care formația gălățeană ratează promovarea, după ce în ediția trecută s-a clasat în spatele celor de la Aerostar Bacău.

„SC Oțelul Galați anunță faptul că Tudorel Pelin va ocupa funcția de antrenor principal al echipei în continuarea actualei ediții de campionat. Fostul fundaș al Oțelului a ocupat din 2017 poziția de antrenor al clubului nostru la juniorii A – Under 19, iar din iulie 2018 a fost promovat la echipa de seniori în postura de antrenor secund.

Din staff-ul tehnic vor face parte, ca și până acum, Iulian Olteanu (antrenor cu portarii) și Ionel Tămășanu (preparator fizic).

Tudorel Pelin s-a născut pe 15 ianuarie 1969 în comuna Tichilesti, județul Brăila. A debutat la echipa de juniori a formației Chimia Brăila, iar după doar șase luni a fost promovat la seniori, în a treia ligă fotbalistică a României. A fost transferat la Siretul Pașcani și apoi la Dacia Unirea Brăila, formație pentru care a debutat în primul eșalon. În vara lui ’95 ajunge la Oțelul, unde se impune încă de la început, chiar în primul sezon jucând în 29 de partide și marcând un gol. Devine unul din principalii jucători ai „Generației de Aur” gălățene. Împreună cu Tofan, în campionatul intern, formează ani de-a rândul una din cele mai bune perechi de fundași centrali. A jucat pentru Oțelul în nouă sezoane, iar aici s-a remarcat, reușind să strângă în tricoul roș-alb-albastru 241 de meciuri.

A continuat cu cariera de antrenor, aflându-se mult timp alături de juniorii Oțelului, ca secund al lui Viorel Tănase, crescând jucători care mai târziu au devenit campioni ai României sub culorile roș-alb-albastre. A antrenat ca secund și echipa mare, în perioada în care tot „Tase” era principal, apoi la SC Bacău, Farul Constanța, Metalosport Galați și Cetate Deva”, a anunțat SC Oțelul pe site-ul oficial.

Tudorel Pelin va debuta oficial ca antrenor principal la Oțelul sâmbătă, de la ora 15:00, la Galați, în meciul cu Bucovina Rădăuță (locul 3).

Articol scris de Marian CĂ‚PĂ‚ȚÎNĂ‚

 

Pe aceeași temă