Nicolae Dică e pe cale să rateze promovarea în Liga 2 cu SCM Pitești. „Sperăm până în ultima clipă”. Ce vrea să facă fostul stelist după ce se termină sezonul

Marius ANGHEL 26 May. 2016, 20:20 Stiri

O singură etapă a mai rămas de disputat din campionatul Ligii 3, ediția 2015-2016, și lupta pentru promovare în Seria a III-a se va da până în ultimul minut al acestui sezon. Trei echipe au șanse matematice să urce în Liga 2: SCM Pitești (53 puncte), CS Afumați (53) și FC Voluntari II (52), însă marea favorită la promovare e formația din Afumați. Ilfovenii trebuie să-și câștige ultimul meci, din deplasarea de la Ștefănești, și va ajunge matematic în eșalonul secund, indiferent de rezultatul pe care îl va obține SCM Pitești la Hărman.

La egalitate de puncte la final de sezon, CS Afumați va fi avantajată de rezultatele directe obținute cu SCM Pitești: 2-1 în tur la Pitești și 0-1 în retur la Afumați. FC Voluntari II are ultima șansă, dar trebuie ca primele două clasate să obțină cel mult rezultate de egalitate în etapa a 26-a, iar ea să câștige la Turnu Măgurele. Chiar și așa, în cazul în care FC Voluntari va pierde barajul și va retrograda în Liga 2, FC Voluntari II nu va avea dreptul să participe în eșalonul secund.

La mijlocul acestei săptămâni, în intermediară, cele trei echipe din fruntea Seriei a III-a și-au câștigat meciurile, emoțiile cele mai mari avându-le cei de la CS Afumați, care au trecut cu 2-1 de Sporting Turnu Măgurele. FC Voluntari II și SCM Pitești și-au câștigat lejer partidele cu AFC Hărman (5-0) și CN Dinicu Golescu Câmpulung (6-0).

Dică: „Sperăm până în ultima clipă”

Marea perdantă a promovării, în cazul în care CS Afumați își va câștiga meciul de la Ștefănești, va fi SCM Pitești. Investiițe făcute de autoritățile locale din Argeș pentru aducerea lui Nicolae Dică și a multor jucători ar putea fi în zadar. Cu toate că în cele 12 meciuri de când antrenează la Pitești echipa lui Dică a pierdut doar trei puncte, în deplasarea de la Aninoasa, SCM e aproape să rateze accederea în Liga 2.

Dică declara la finalul meciului de miercuri cu Muscelul Câmpulung, câștigat cu 6-0, că încă speră într-o minune în ultima rundă, atunci când CS Afumați trebuie să nu câștige la Ștefănești. „Am reușit să facem un joc bun. Am marcat repede, apoi ne-am făcut jocul mai ușor. Am avut posesie, ne-am creat și alte ocazii de a marca pe lângă cele șase goluri înscrise. Îmi felicit jucătorii pentru atitudinea pe care au avut-o, dar trebuie să recunoaștem și faptul că adversarii nu au putut alinia cel mai bun 11. Au avut serioase probleme de lot, ceea ce s-a văzut deja. Per ansamblu sunt foarte mulțumit de jocul practicat de elevii mei. Îmi doream ca cei de la Afumați, cu care ne aflăm în luptă directă pentru promovare, să se încurce, iar noi să câștigăm. Din păcate, ei nu s-au încurcat. Mai avem o etapă până la finalul sezonului, sperăm până la capăt, ne dorim ca ei să se încurce și noi să terminăm victorioși. Am câștigat cu Steaua trei trofee, trei campionate, în ultima etapă, le-am spus și băieților că trebuie să sperăm până în ultima clipă, până în ultima secundă, să credem în visul nostru de a ajunge în liga a doua. Eu cred că ne vom îndeplini obiectivul, am mare încredere în elevii mei. Am de asemenea, încredere și în cei de la Ștefănești că-i vor putea opri pe cei de la Afumați. Sper din tot sufletul ca după jocul de la Hărman, noi să fim echipa care să se bucure de promovare. Nu poti câștiga toate jocurile, se întâmplă să prinzi o zi proastă cum a fost cea de la Aninoasa, când am pierdut. După jocul de azi, elevii mei erau în vestiar și ascultau finalul meciului de la Afumați și nu au putut să se bucure, erau dezamăgiți. Am mai spus-o, atunci când am venit în iarnă, puțină lume ne dădea șansă la promovare. Important este pentru această echipă și pentru acești băieți minunati că putem lupta până în ultima etapă. Pentru mine e un lucru fantastic că am reușit să ajungem de pe locul șapte pe locul 2. Și credem în continuare în visul nostru”, a spus Dică, citat de pagina de Facebook a echipei SCM Pitești.

Dică vrea să rămână și dacă se ratează promovare

Dică vrea să rămână la gru­pa­rea din Trivale și în eventualitatea în care echipa nu va reuși să promoveze în liga secundă. Tehnicianul alb-violeților care a preluat echipa în iarnă spune că nu a venit doar pentru 6 luni, ci vrea să ducă la bun sfârșit proiectul început la Pitești.   

„Trebuie să ne gândim foarte bine la ceea ce vom face noi, și după aceea să ne intereseze ce face adversarul cu care ne luptăm la promovare. Noi nu avem voie să facem pași greșiți. Sunt convins că lupta la promovare se va da până în ultimul moment. Credem în visul nostru și luptăm până la capăt. Nu ne mai facem calcule, pentru că am mai făcut o dată și nu a ieșit cum am vrut noi. Indiferent de ceea ce se va întâmpla, eu vreau să rămân la Pitești pentru a duce la bun sfârșit proiectul la care m-am înhămat când am venit. Nu am venit pentru șase luni la SCM Pitești, ci mi-am propus să ajut cât pot de mult acest club. Sunt dator fotbalului argeșean, pentru că aici m-am creat ca om, aici am făcut primii pași în fotbal și de aici am plecat mai departe. Jucătorii mi-au dovedit că luptă trup și suflet pentru această echipă”, a mai spus Dică.

Tică: „Am întâlnit cea mai bună echipă a seriei”

„Felicit gazdele pentru victorie. Am întâlnit, din punctul meu de vedere, cea mai bună echipă din serie, sper să promoveze. Sunt șanse mari pentru Pitești să ajungă în liga secundă, dacă ținem cont de faptul că în ultima etapă principala contracandidată, CS Afumați joacă pe terenul unei echipe foarte bune, Ștefănești. Sper să se încurce acolo. Despre noi pot spune că obiectul fixat a fost 1-7, sunt mulțumit dacă ținem cont de problemele cu care ne-am confruntat. Pentru noi nu se știe ce urmează în sezonul următor. Depinde de ceea ce își doresc autoritățile locale, toată lumea spune că sprijină echipa, acum cu alegerile. După ce ies în funcții, uită de promisiunile făcute. Există și riscul să o luăm de la Liga 4. Planează incertitudinile asupra viitorului echipei noastre”, a spus și Ovidiu Tică, antrenor principal al celor de la Muscelul Câmpulung.


 

Meciuri etapa a 26-a, Seria III:

28 mai, ora 18:00
CS Ștefănești – CS Afumați    
AFC Hărman – SCM Pitești    
Sporting Turnu Măgurele – FC Voluntari II    

FC Aninoasa – Sporting Roșiori    
CS Podari – Atletic Bradu    
CN Dinicu Golescu Câmpulung – Concordia Chiajna II    
Inter Olt Slatina – Urban Titu     3-0

Inter Olt s-a retras din competiție în această iarnă și pierde meciurile rămase la „masa verde”.

Clasament Seria III cu o etapă înainte de finalul sezonului:

1.     SCM Pitești     25     17     2     6     52-23     53 pct.
2.     CS Afumați     25     17     2     6     40-15     53
3.     FC Voluntari II     25     16     4     5     59-32     52
4.     Sporting Turnu Măgurele     25     14     3     8     34-27     45
5.     CN Dinicu Golescu Câmpulung     25     12     6     7     30-23     42
6.     Sporting Roșiori     25     10     5     10     34-25     35
7.     Atletic Bradu     25     10     5     10     41-35     35
8.     CS Ștefănești     25     9     7     9     32-27     34
9.     Concordia Chiajna II     25     9     5     11     53-38     32
10.     CS Podari     25     10     1     14     46-42     31
11.     Inter Olt Slatina     25     9     2     14     23-46     29
12.     FC Aninoasa     25     7     7     11     26-34     28
13.     AFC Hărman     25     4     4     17     22-61     16
14.     ACS Urban Titu     25     4     1     20     21-85     13

Marius ANGHEL 26 May. 2016, 20:20 Stiri
Pe aceeași temă