Marius Albu: „Dacă problemele se vor rezolva, putem promova în liga secundă”

Mihai Andries 04 Mar. 2015, 17:32 Stiri
Marius Albu:**

Fotbaliștii de la SCM Pitești mai au doar câteva zile până la startul returului de cam­­pionat. Echipa de fotbal a orașului, care este lider în seria a treia a Ligii 3 va întâlni, de la ora 15, pe propriul teren, pe Sporting Roșiori. Ata­can­tul alb-vi­o­­le­ților Marius Albu nu concepe decât victoria în această partidă, având în vedere că, în tur, echipa de la Roșiori a reușit să se impună cu 4-0.          

Vârful echipei din Trivale are ambiții mari în acest retur de cam­pionat și visează la o promovare în liga a doua cu SCM Pitești. Albu este convins că, da­că autoritățile locale vor asigura stabilitatea financiară atât de necesară pentru a se putea face performanță, acest obiectiv este u­nul realizabil.

„Vrem să ne luăm revanșa după înfrângerea din tur”

– Cum a fost pregătirea de iarnă?
– Pot spune că am făcut o pregătire bună, chiar dacă nu am mers în cantonament la munte. Ne-am antrenat la Pitești, unde am avut asigurate toate condițiile. Pregătirea de iarnă a fost benefică, deși nu a fost ușoară. Sper ca la ora primului meci oficial să ne apropiem de potențialul maxim din punct de vedere al capacității de efort.

– Lotul cum ți se pare?
– Este destul de bun, pentru că nu am pierdut mulți jucători. În afară de Bogdan Stancu și Iamandi, care s-au întors la Mioveni, nu am mai pierdut pe ni­­­meni. Am rămas aceiași ca și în tur, plus că am mai adus 2-3 jucători cu experiență pe posturile unde rămăsesem descoperiți. Lotul este OK din punct de ve­­dere numeric și calitativ.

– Care sunt așteptările pentru me­ciul cu Sporting Roșiori?
– Este prima etapă din acest retur de campionat și vrem să începem cu dreptul. Este un meci important pentru moral și vom face tot posibilul să-l câștigăm. Ne așteaptă un meci destul de greu și din cauza suprafeței de joc, care nu se prezintă în cele mai bune condiții, după ploile căzute în ultimul timp, dar eu cred că ne putem impune. Vrem să ne luăm revanșa după înfrângerea din tur.

Chindia și Afumați, principalele contracandidate

– Returul cum crezi că va fi?
– Mult mai greu ca turul! Toate echipele cu pretenții s-au întărit și au adus jucători, în încercarea de a ajunge în liga secundă. Fiecare are șansa lui și trebuie s-o joace până la capăt.

– Obiectivul SCM Pitești care este?
– Din punctul meu de vedere, dacă tot suntem pe primul loc, vreau să ne batem la promovare până la capăt. Este păcat să nu facem tot posibilul și tot ce ține de noi pentru a îndeplini acest o­biectiv

– Ce ar însemna pentru tine o promovare?
– În situația de față, în care sunt restanțe financiare de câteva luni, promovarea ar fi o minune și o mare realizare pentru mine. Cred că și pentru oraș ar fi la fel. Ar însemna că la această echipă s-a muncit bine, deși nu s-au făcut investiții pe măsura acestui o­biec­tiv pe care noi îl dorim să-l sta­bilim.

– Pe cine vezi contracandidate la promovare?
– Contracandidate sunt Chindia Târgoviște și CS Afumați, echipe de pe locurile doi și trei. Diferența de puncte dintre noi și ei este de doar două lungimi și orice se poate întîmpla. Dacă tu îți câștigi meciurile din primele etape, iar celelalte două se încurcă, te poți detașa în fruntea clasamentului.

„Promovarea se va juca până în ultima etapă”

– Care ar fi atuurile voastre față de ale celorlalte contracandida­te?
– Noi suntem o echipă tânără, care este dornică de afirmare. Aceste două lucruri sunt atuurile noastre și trebuie să le speculăm. Datoria noastră este să ne luptăm până la capăt, iar cînd se va trage linie, să vedem unde suntem.

– Dacă nu ar fi fost probleme financiare, unde ai fi văzut echipa la finalul returului?
– Cred că am fi devenit principala candidată la promovare. Da­­că avem liniște financiară, cu acest grup de jucători pe care îl avem, eu cred că se pot realiza multe lucruri bune. Sunt sigur că, dacă problemele se vor rezolva, putem promova în liga secundă.

– Crezi că promovarea se va ju­ca până în ultima etapă?
– Da. Se va juca până în ultima e­tapă. Va fi greu pentru toată lu­mea. Returul este lung și se pot în­tâmpla multe. Cine va avea liniște financiară și evoluții constante, acela va avea de câștigat. Sper ca noi să fim cei care ne vom bucura la final.

Sursa: Curierul Zilei

Mihai Andries 04 Mar. 2015, 17:32 Stiri
Pe aceeași temă