Mai buni, dar fără gol marcat! Frustrare la Oțelul după derby-ul cu Gloria Buzău

  • Oțelul Galați a terminat la egalitate, scor 0-0, sâmbătă seară, derby-ul cu SCM Gloria Buzău, din etapa a patra a Ligii 3, după un meci în care a dominat, dar n-a avut destulă forță ofensivă.
  • Gesturile antrenorul Oțelului, Stelian Bordieanu, făcute în drumul spre vestiar la finalul meciului arătau dezamăgirea de rezultat și mai ales frustare. De înțeles, atât timp cât Oțelul a dominat categoric derby-ul cu Gloria Buzău, dar nu și-a concretizat superioritatea. „Ocazii am avut, cel puțin în a doua repriză nu cred că au trecut de două-trei ori de centrul terenului, dar, din păcate, mingea nu a vrut să intre în poartă”, s-a exteriorizat tehnicianul gălățean.
  • Un 0-0 care are totuși și partea plină a paharului: Oțelul continuă să fie pe primul loc în Seria 1 și a trecut și de etapa a patra fără să aibă vreun gol primit până acum.
  • Tot la aspecte pozitive a fost dăruirea jucătorilor, răsplătită de cei aproape 5.000 de spectatori cu susținere, tot mai intensă cu cât se apropia finalul, până în ultimele secunde.

 

Senzația generală de frustrare a fost amplificată de o paradă uluitoare, în ultimul minut, a portarului echipei buzoiene, Gurău, care a scos șutul lui Matei spre vinclu. De altfel, Gurău a fost unul dintre principalii „vinovați” pentru acest 0-0, cu cel puțIn alte două intervenții incredibile. A deviat în bară la excelenta execuție a lui Sălăgeanu din lovitură liberă (min. 4), respingând și șutul de gol al lui Iorga (56). În rest, echipa din Buzău a avut și mult noroc la ocazia lui Zaharia (43, cap peste din șase metri) și mai ales la reluarea lui Stoian (73) la o palmă de vinclu.

În ansamblu, Oțelul a arătat bine, dar încă jocul scârțâie în preajma careului advers, cu sclipiri rare la pasa decisivă și finalizare.

De partea celalată, SCM Gloria Buzău n-a avut deloc pretenții ofensive, mulțumindu-se să mizeze pe defensivă (excelent jocul fundașilor centrali). De altfel, încă de prin minutul 55 au apărut tragerile de timp, miza pe 0-0 dovedindu-se în cele din urmă câștigătoare.

Laurențiu Iorga, la debut: „Doar neșansa a făcut să nu câștigăm”

Aflat la primul meci de la revenirea sa la echipa cu care a fost campion în 2011, Laurențiu Iorga a estimat că Oțelul i-a lipsit nivelul optim de omogenitate și un dram de noroc. „Doar neșansa a făcut să nu câștigăm astăzi. Suntem mulți jucători noi și cred că mai avem nevoie de ceva timp pentru a ne intra în ritm. Aici mă simt ca acasă, am luat o decizie pe care nu o regret. Tot ce îmi doresc acum este să ajung la nivelul de pregătire al echipei și să arăt ce pot. Am ales să vin la Oțelul pentru acest obiectiv, al promovării, cred în el.  Cred în oamenii de aici, ei m-au convins să revin la Galați. Liga 3 e puțin diferită de prima ligă. Aici, jucătorii compensează prin ambiție, mai multă alergătură. În prima ligă ai mai multe spații de joc, aici sunt mai agresivi, dar ușor, ușor, spre să mă acomodez și să fac față rigorilor”, a declarat Iorga.

Robert Moglan, căpitanul echipei gălățene, a spus că Gloria Buzău nu i s-a părut o echipă care să arate mari valențe, subliniind totodată că Oțelul trebuie să-și îmbunătățească jocul ofensiv. „Am dominat meciul de la un capăt la altul. Ne-am creat câteva ocazii, dar nu am reușit să înscriem. Mai trebuie să lucrăm la antrenamente la partea de finalizare.  Gloria nu este o echipă de speriat, ați văzut că am dominat. În retur, la ei, vrem să scoatem toate cele trei puncte și să promovăm”, a afirmat fundașul gălățean.

Oțelul: Iliescu – Al. David, Moglan (cpt), Ghiocel, Sălăgeanu – Codreanu, Crihană – Stoian, Iorga, Zaharia – M. Matei. În repriza a doua au mai evoluat: Cîrjan, Vasile și Chiriac
Antrenor: Stelian Bordieanu

SCM Gloria Buzău: Gurău – Androne, C. Pușcă, Ceaușel, Drăguț, Cazan (Mihalache), Danciu (Roman), M. Pușcă, C. Petre (cpt.) (Catană), Oprea, Truță (Babageanu)
Antrenor: George Timiș

Articol scris de Marian CĂ‚PĂ‚ȚÎNĂ‚
Foto: Sorin PANĂ‚ (Sportul Ilustrat)

Pe aceeași temă