„Lupii” iernează pe primul loc în Liga 3. Petrolul s-a înnămolit pe Inter Gaz, cu Popești Leordeni, într-o victorie care a făcut-o campioană de toamnă

Marius ANGHEL 19 Nov. 2017, 13:53 Stiri

Petrolul iernează pe primul loc în Seria a 3-a a Ligii 3 după victoria obținută sâmbătă, în ultima etapă a turului, pe terenul ilfovenilor de la SC Popești Leordeni. „Lupii” s-au impus la limită, scor 2-1, prin golurile marcate de către Paul Antoche (15) și Alexandru Ciocâlteu (79), păstrându-și, astfel, avantajul de două puncte față de următoarea clasată, AFCM Alexandria.

Pe o vreme imposibilă și pe un teren aproape impracticabil, Petrolul a reușit să obțină trei puncte extrem de importante în deplasarea de la Popești Leordeni. Victoria nu s-a conturat, însă, deloc ușor, elevii lui Octavian Grigore fiind nevoiți să muncească din greu în mocirla de pe arena „Intergaz”, până să reușească să-și securizeze fotoliul de lideri ai Seriei a 3-a.

Meciul a început în nota de dominare a ploieștenilor, cei care, după o primă ocazie a lui Arnăutu (4), au reușit să deschidă scorul la capătul primului sfert de oră, Antoche reluând, cu capul, din 6 metri, după o centrare ideală trimisă, de pe dreapta, de către Nini Popescu. Petrolul a continuat să controleze ostilitățile până la pauză, dar n-a reușit să-și asigure desprinderea pe tabela de marcaj, deși șanse de gol au existat. Nini Popescu (21) a șutat, de la marginea careului mare, direct pe direcția portarului gazdelor, Ciocâlteu (24) a trimis, din 10 metri, mult pe lângă colțul lung, iar Saim Tudor (40 și 41) n-a fost deloc inspirat, deși ajunsese în poziții bune de finalizare.

Raportul de forțe s-a inversat, însă, în startul reprizei a doua. „Lupii” au făcut pasul înapoi, și-au asumat dominarea gazdelor, iar amfitrionii au prins curaj și au început să fie tot mai prezenți în ofensivă. Ba, mai mult, la o fază fixă, un corner de pe stânga, Anghilini (61) a reluat cu capul și mingea s-a dus, norocos, în poarta apărată de către Bolboașă, iar trupa lui Tavi Grigore se vedea nevoită să o ia de la capăt. Jocul s-a mutat, din nou, în jumătatea Popeștiului, iar salvarea a venit din piciorul lui Ciocâlteu (79), cel care a profitat de o bâlbă în defensiva gazdelor și, cu un șut necruțător de la 14 metri, nu i-a lăsat nicio speranță juniorului Duțu!

Petrolul termină, astfel, turul cu 32 de puncte, cu două peste Alexandria și cinci față de Turnu Măgurele, și se pregătește, acum, de o pauză lungă, campionatul urmând să se reia la începutul lunii martie. Până la vacanța propriu-zisă, antrenamentele vor mai continua în perioada următoare, existând și varianta unor meciuri de verificare.

SC POPEȘTI LEORDENI – PETROLUL PLOIEȘTI  1-2 (0-1)
Angelo Anghilini 61′ / Paul Antoche 15′, Alexandru Ciocâlteu 79′

Duțu – Anghel (Ciotoianu 88′), R. Gheorghe, Anghilini, Zamfir – N. Dumitru (Mustață 28′), Halmaghe (Moldoveanu 82′) – Romanescu, V. Dinu, Stancu (Paraschiv 46′) – Militaru
Antrenor: Dan Păun

Bolboașă – Olaru, Prunescu, Frîncu, Velisar – M. Chindriș, Antoche – N. Popescu (Vintilă 66′), Ciocâlteu (Catană 88′), Saim Tudor (Lambru 77′) – Arnăutu (Puchea 90+1′)
Antrenor: Octavian Grigore

Stadion: Inter Gaz (Popești Leordeni – Ilfov); Arbitru: Iuliana Elena Demetrescu (Râmnicu Vâlcea); Asistenți: Petruța Iugulescu (Târgoviște) și Mihaela Țepușă (București).

Text: Petrolul Ploiești
Foto: Răzvan Păsărică (Sport Pictures)

Marius ANGHEL 19 Nov. 2017, 13:53 Stiri
Pe aceeași temă