INTERVIU | Adrian Sălăgeanu, aproape de o revenire la Oțelul: „Dacă voi juca, va fi doar pentru tot ce mi-a oferit Oțelul”

La reunirea de luni a echipei Suporter Club Oțelul s-a produs și anunțata revenire a lui Adrian Sălăgeanu, unul din campionii din 2011. Deocamdată, acesta a evitat să se pronunțe ferm dacă va intra în meciurile pentru promovarea în Liga a 2-a, unul dintre motivele ezitării fiind timpul mare pe care îl are alocat activității dintr-un proiect de familie, la un club de fitness.

La 34 de ani, Sălăgeanu, care a revenit în România după ce ultima dată a evoluat pentru o echipă dintr-o ligă inferioară din Germania, spune că fizic este pregătit, dovadă stând abdomenul plin de „pătrățele”.

Exact în ziua în care se împlinesc șase ani de la câștigarea Supercupei cu tine în teren, ești din nou prezent la reunirea Oțelului…
Chiar astăzi (n.r. – luni, 17 iulie) am vizionat golul anulat, deși trebuia validat, din Supercupă. Sincer, sunt foarte, foarte emoționat. Este un moment extrem de plăcut să revii în locul unde ai atins cele mai mari performanțe. Când am pășit astăzi pe stadion, după o lungă perioadă, câțiva ani, a fost ceva… un sentiment foarte plăcut. Nu cred că există lună, poate chiar săptămână, în care să nu mă întâlnesc cu diverși oameni, prieteni, foști colegi, cu care să discutăm și cred că am rememorat toate momentele frumoase de sute de mii de ori. La Galați mă simt exact ca în orașul meu natal, poate chiar mai bine, de aceea am și hotărât împreună cu soția să ne mutăm și să ne stabilim aici.

Deci revii în teren pentru Oțelul?
Am discutat săptămâna trecută cu anumite persoane din club, astăzi ne-am reîntâlnit, deocamdată suntem la nivel de discuții și nu pot să vă zic ceva cert despre ce va fi. Sunt și nerăbdător, dar în același timp și conștient că decizia pe care o voi lua îmi va influența foarte mult viitorul, de aceea trebuie să cântăresc foarte bine lucrurile, să aleg ce este cel mai bine pentru familie, dar și pentru acest club minunat.

„Șansele să joc iar la Oțelul sunt destul de mari”

Care sunt șansele să rămâi să joci pentru Oțelul în Liga a 3-a?
Cred că sunt destul de mari, dar nu pot spune ceva concret, pentru că sunt multe de discutat. Excludem discuțiile legate de partea financiară, pentru că nu se pune problema să am pretenții financiare. Dacă voi veni să joc, o voi face doar pentru ce mi-a dăruit în acei patru ani și jumătate Oțelul Galați, restul contează prea puțin. Dar nu vreau să fac nimic cu jumătate de măsură, dacă voi simți că pot într-adevăr să ajut sută la sută, o voi face. Dacă nu, probabil nu voi accepta, nu vreau să-mi bat joc de acest club.

Vrei să fii sigur că Oțelul va promova în Liga a 2-a?
Nu, vreau să fiu sigur că pot să joc și să ajut Oțelul. În ceea ce privește promovarea, sunt ferm convins că toată lumea își dorește acest lucru.

Atunci de ce depinde decizia ta? Este vorba de programul tău în afara fotbalului?
Da, într-o măsură destul de mare, dar deocamdată nu vreau să intrăm în prea multe detalii. Este o activitate legată tot de partea sportivă.

„Încerc să conving un alt fost campion”

Simți că acesta este Oțelul la care ai jucat?
Oamenii, da. Am reîntâlnit oameni minunați, care s-au bucurat în momentele bune și au plans alături de noi în cele grele, am fost fericit să-I văd. Cu această ocazie aș vrea, nu neapărat să le mulțumesc, dar să le arăt toată aprecierea mea față de sacrificiile și eforturile pe care le-au făcut, toți cei care au contribuit la renașterea Oțelului. Despre restul lucrurilor, rămâne de văzut.

Revenirea ta crezi că poate atrage și întoarcerea altor campioni din 2011?
Nu știu, eu m-aș bucura dacă ar fi așa. Am o discuție pe această temă cu un fost campion, nu pot să vă zic despre cine este vorba. Încerc să-l conving, deși este destul de greu, cu siguranță ar fi un mare plus pentru echipă, mai mare decât al meu, ținând cont că este și mult mai tânăr și ar putea să ajute mai mult ca mine.

  • După despărțirea de Oțelul, în 2012, Sălăgeanu a mai evoluat pentru FC Vaslui, ASA Târgu Mureș și Olimpia Satu Mare, în Liga 2.

 

Lotul prezent la reunire:

portari – Vlasie, Măstăcan, Enache, Văcaru;
fundași – Ciurea, Scutaru, L. Radu, R. Codreanu, Manău, Cristof, Sălăgeanu, S. Răducu, R. Oprea, Crihană;
mijlocași – Tudosă, Năpîrlică, I. Codreanu, R. Gheorghe, Chebac, Stoian, Moise, Bârlădeanu, V. Alexandru, Gohoreanu;
atacanți – A. Frunză, Pavel, Perju, Bahnașu, Muscă, Cârjan.

Articol scris de Marian CĂ‚PĂ‚ȚÎNĂ‚

Pe aceeași temă