Înfrângerea rușinoasă cu Popești Leodeni, salvată de spectacolul grandios oferit de suporterii ploieșteni. Petrolul a primit medaliile și trofeul de campioană în mijlocul fanilor

Marius ANGHEL 27 May. 2018, 19:36 Stiri

Petrolul a încheiat urât un sezon în care a obținut promovarea în Liga 2. Echipa ploieșteană nu s-a ridicat la nivelul spectacolul grandios oferit de spectatori, a pierdut din nou pe teren propriu, 0-2 cu SC Popești Leodeni, i-a oferit căpitanului Claudiu Tudor un eșec la meciul de retragere, dar, la final, a petrecut alături de suporteri pe gazon îndeplinirea obiectivului.

Norocul jucătorilor lui Romică Ciobanu a fost că ceea ce s-a petrecut strict pe gazon a trecut în plan secund, cu tribunele pline de coregrafii care au celebrat promovarea în eșalonul secund. Înfrângerea surprinzătoare a Petrolului, 0-2 cu SC Popești Leordeni, a lăsat un gust amar, dar a fost trecută repede cu vederea, eșecul neputând strica sărbătoarea în care s-a ridicat trofeul de campioană a Seriei a 3-a a Ligii 3 deasupra capului. 10.000 de spectatori au fost prezenți sâmbătă seară pe „Ilie Oană” și au trăit a doua promovare consecutivă a „galben-albaștrilor” de la pornirea noului proiect.

Meciul cu SC Popești Leodeni a început după ce legendarul Dumitru Munteanu a dat lovitura de start, omul care a câștigat titlul cu Petrolul de trei ori, în ”58, ”59 și ”66, fiind adus la inițiativa și prin eforturile suporterilor Peluzei „Ilie Oană”. Apoi, în toate tribunele stadionului și-au făcut aparația coregrafiile cu totul și cu totul speciale.

În timpul jocului, golurile marcate de Angelo Anghelini (22) și Marin Andrei Luca (74) nu au mai contat, fluierul final al arbitrului Alexandru Dan Gornic (Arad) ducând la o invazie pe teren a suporterilor petroliști. A urmat apoi festivitatea de premiere organizată de FRF, pe gazon, în mijlocașul fanilor. „Lupii” și-au primit trofeul și medaliile de campioni ai Ligii a 3-a, Seria a 3-a.

În cele 24 de meciuri jucate în acest sezon de Liga 3, Petrolul a înregistrat 19 victorii, 3 egaluri și 2 înfrângeri. 60 de puncte au acumulat ploieștenii în Seria 3, iar golaverajul pe care l-au obținut este de 57 de goluri marcat și 18 primite.

PETROLUL PLOIEȘTI – SC POPEȘTI LEORDENI 0-2
Angelo Anghelini 22′, Marin Andrei Luca 74′

Bolboașă – Antoche, Ichim, Olaru – Saim Tudor (Lambru 69′), M. Chindriș, Cl. Tudor (cpt.), Velisar (Țicu 84′) – N. Popescu, Arnăutu (Ciocâlteu 58′), G. Păun
Antrenor: Romulus Ciobanu
Eliminat: Păun 63′

M. Cotolan – Anghel, Dumitru (cpt.), Anghilini, Moldoveanu – Lalciu, N. Cotolan, Dinu, Zamfir (Mustață 59′) – Dobre, Luca
Antrenor: Viorel Dinu
Eliminat: Cotolan 74′

Foto: FC Petrolul și Răzvan Păsărică (Sport pictures)

Marius ANGHEL 27 May. 2018, 19:36 Stiri
Pe aceeași temă