În așteptarea „granzilor”

17 Aug. 2011, 11:41 Stiri
În așteptarea „granzilor

La alinierea celor două echipe pe teren, nostalgicii aflați în tribunele arenei din orașul dunărean depănau amintiri. În urmă cu 13 ani, la Turnu Măgurele sosea Rapidul lui Mircea Lucescu, stadionul era arhiplin, iar asistența aplauda frenetic evoluția gazdelor, în vremea aceea în liga secundă. Diferența este însă una enormă, pentru că, atunci, la Rapidul lui Lucescu îi regăseam pe Lupu, Rednic și Măldărășanu, în timp ce la sărăcăciosul Rapid II condus de Florică Drăghici, singurul nume cunoscut este cel al lui Dobroiu, jucător care a cochetat cu echipa mare.

Atenționările lui Nica

„Mare atenție! Aveți în față o echipă de copii și de aici vine pericolul. Vor face risipă de efort și se vor agăța de fiecare fază, pentru că e singura lor șansă să intre în vederile echipei mari. Nu vă jucați cu ocaziile și băgați mingea în poartă”, răsuna vocea tehnicianului Cornel Nica din vestiarul Turris-ului.

Jucătorii i-au sorbit vorbele cu mare atenție și exact așa…n-au făcut. Pentru că, în minutul 5 al partidei, Zoicaș și compania irosiseră deja trei ocazii clare de a deschide scorul. Apoi, a fost nevoie de un singur contraatac pentru ca giuleștenii să deschidă scorul. La finalul partidei, cei prezenți contabilizau un total de 11 ocazii clare ale gazdelor, prin și un succes obținut in extremis prin două lovituri de pedeapsă. După trei victorii consecutive în Cupa României, Turris așteaptă acum marele examen, de data aceasta în fața unui adversar din liga secundă.

„Nici nu mă pot bucura de victorie, pentru că atitudinea unor jucători este dusă către nesimțire. Nu se poate să îți bați joc de atâtea ocazii, să poți avea ușor 4-5 goluri avans, iar mie să îmi strige unii că am bătut cu arbitrii, pentru că am înscris doar din penalty” – Mihai Ionescu (președinte Turris)

Turris Turnu Măgurele – Rapid II București 2-1 (0-1)
Ilin (48 pen.), C.Mihai (76 pen.) / Ciolacu (36)
Arbitri: Daniel Pop/Marian Ionescu, Dragoș Radu

Turris: Neagu-Mușat, Cosma, Ardeleanu, Mocanu-Alexandru, Ilin (Zanfir 70), Dinu, Radu (C.Mihai 67)-Zoicaș (Giugiumică 38), Mincu (Cărăușu 86)
Antrenor: Cornel Nica
Rapid II: Mișa-Paraschiv, Șerbănescu, Petrișor, Geampalia (Dinică 63)-Dobroiu (Burlacu 46), Dăescu, Spătaru, Matei-Nicoară (Niculescu 76), Ciolacu
Antrenor: Florea Drăghici

Articol scris de Raul MIHAI

17 Aug. 2011, 11:41 Stiri
Pe aceeași temă