Implozie la Oțelul! Conducerea aleasă de membrii socios a demisionat. Iulian Apostol a renunțat și el. „Este un moment trist, dar trebuia să vină”

Deși se află în fața a două săptămâni care pot, cel puțin teoretic, să ducă la îndeplinirea obiectivului, promovarea în eșalonul secund, tensiunea în care se află echipa de fotbal SC Oțelul Galați este amplificată de alegerea demisiei a celor din conducerea clubului, la doar câteva luni după ce membrii socios i-au investit prin vot cu încrederea de a continua ascensiunea acestui proiect.

Președintele ales de către acești membri, Cornel Romeo Moisescu, care se afla la conducerea Oțelului de la începuturile proiectului de reconstrucție a fostei campioane, a demisionat luni seară în urma puternicului val de contestatari din mediul online, iar ceilalți membri aleși de suporteri să facă parte din Consiliul Director au ales și ei, din solidaritate, să facă același pas, al demisiei.

Totodată, a renunțat și managerul executiv Iulian Apostol, aspect care evidențiază că în interiorul clubului existau de ceva vreme două tabere aflate în conflict, cea a conducerii alese de membrii socios plus Apostol, de o parte, respectiv directorul general Valentin Ștefan, care a decis instalarea antrenorului Alin Pânzaru.

Din discuțiile avute luni seară cu o parte dintre membrii demisionari ai Consiliului Director, decizia demisiei a fost în mare măsură influențată de numeroasele jigniri care le-au fost aduse pe rețelele de socializare, pe care le consideră neîntemeiate în condițiile în care deciziile importante pe linie sportivă au fost luate de conducerea executivă.

Într-un comunicat de pe site-ul  clubului, președintele ales al SC Oțelul, Cornel Romeo Moisescu, nu spune absolut nimic despre motivația deciziei de a demisiona.

„Este un moment trist, dar trebuia să vină pentru că sunt convins că în rândul membrilor socios și al comunității gălățene care iubesc Oțelul se vor găsi persoane care să conducă clubul mult mai bine decât am făcut-o noi. Urez mult succes celor care vor prelua clubul și îi asigur de sprijinul meu necondiționat. Mulțumesc tuturor membrilor asociați pentru încrederea acordată, lăsăm în urma noastră un club consolidat, care își desfășoară activitatea pe stadionul Oțelul, cu palmaresul recuperat și care se luptă la promovarea în liga secundă. Vremurile frumoase sunt cele care vor veni! Oțelul merge mai departe!”, a declarat  Cornel Romeo Moisescu, în comunicatul menționat.

Conform statutului SC Oțelul, dacă demisia, renunțarea sau încetarea mandatului membrilor Consiliului Director are loc într-un mod simultan și generalizat, trebuie să fie constituit un Consiliu Director Interimar, care să înlocuiască Consiliul Director. În mare parte, interimatul va fi asigurat de către demisionari, cu atribuții restrânse, cea mai importantă fiind organizarea unor noi alegeri.

SC Oțelul a fost înființat în 2016 și este un proiect al suporterilor fostei campioane FC Oțelul. În acest sezon, SC Oțelul se află pe locul secund în Seria 1 a Ligii 3, cu 39 de puncte, la cinci puncte în urma liderului SCM Gloria Buzău.

Sâmbătă, SCM Gloria Buzău va juca pe terenul celeilalte echipe gălățene din Seria 1 – Sporting Liești, iar Oțelul pe teren propriu, cu CSM Ceahlăul Piatra Neamț. Deși ar fi putut solicita disputarea meciului cu Ceahlăul cu o zi mai devreme sau sâmbătă, dar la altă oră, în nocturnă, pentru a permite astfel suporterilor săi să susțină și echipa din Liești în fața contracandidatei, cei de la Oțelul au decis să joace de la aceeași oră cu partida de la câțiva kilometri mai la Nord, de la Liești.

Articol scris de Marian CĂ‚PĂ‚ȚÎNĂ‚

Pe aceeași temă