Caz incredibil de rasism în România! Jucătorul n-a mai suportat și a părăsit terenul în timpul meciului

Marius ANGHEL 26 May. 2017, 22:27 Stiri

Performanța Ighiu a încheiat campionatul Ligii 3 cu o victorie pe teren propriu, 2-0 cu Millenium Giarmata, prin golurile lui Răzvan Fetița (27 – pen.) și Cătălin Tineiu (50), iar echipa din județul Alba a terminat sezonul pe locul 7 în Seria 4, cu 42 de puncte.

Partida desfășurată la Ighiu, pe un teren aproape impracticabil, a avut și un moment neplăcut, cu tentă rasistă, anunță Ziarul Unirea. Atacantul nigerian al oaspeților, Joseph Anagor, a părăsit terenul pentru câteva minute, fiindcă i s-a strigat „cioară” de către un spectator! La nefericita întâmplare a asistat și internaționalul român Gicu Grozav, care e la al doilea joc al Ighiului în care e prezent în tribună pentru a-l încuraja pe fratele său, Ionuț, legitimat la Performanța.

Nervos din cauza cuvintelor rasiste care i-au fost adresate din tribună, Joseph Anagor a părăsit temporar terenul în minutul 36, dându-și jos tricoul și lăsându-și echipa în inferioritate tip de două-trei minute. Pentru că s-a dezbrăcat, Anagor a și fost sancționat cu cartonaș galben de arbitrul Mircea Salomir (Cluj-Napoca). 

„Nu înțeleg de ce mă înjură de mamă și mă fac cioară, la un meci fără miză”, a spus Anagor pentru Ziarul Unirea.

Antrenorul gazdelor, Mihai Manea, a dat dovadă de un remarcabil spirit de fair-play și a mers în timpul jocului după nigerian la vestiare, convingându-l să revină în teren, printr-un gest admirabil, un sărut pe frunte. „La fotbal se întâmplă și asemenea lucruri neplăcute, regretăm acest incident ce nu ne face cinste”, a declarat Manea.

Altfel, după ambele reușite ale partidei, ighienii i-au dedicat golurile finanțatorului Armando Popescu, afișând un tricou cu mesajul: „Alături de Armando”. Popescu și-a pierdut tatăl în această dimineață.

Millenium Giarmata a încheiat campionatul pe locul 12, cu 24 de puncte, scăpând de retrogradare in extremis.

Marius ANGHEL 26 May. 2017, 22:27 Stiri
Pe aceeași temă