„FC U” Craiova a defilat la Timișoara cu ACS Poli. Galeria oltenilor, în extaz. Ce au spus Bălace și Trică după ce echipele lor au ajuns pe ultimul, respectiv primul loc în Liga 3

Anda DELIU, Marius ANGHEL 15 Sep. 2019, 09:39 Stiri

U Craiova 1948 SA pare să defileze, cel puțin în acest start de sezon, spre Liga 2. Elevii lui Eugen Trică au învins-o, sâmbătă, la Timișoara, cu 5-0 pe ACS Poli, echipa pregătită de alt „fiu” al Olteniei, Silviu Bălace, aflat la al doilea joc oficial pe banca alb-violeților. De altfel, după patru etape din Liga 3, doar Aerostar Bacău și Craiova mai au maximum de puncte, iar ca și lot și joc, echipa din Bănie este marea favorită la promovare în Seria a 4-a, acolo unde a fost mutată de FRF în această vară.

Partida s-a disputat pe arena Electrica, într-o zi de sâmbătă, la cererea oltenilor. De altfel, Craiova a fost susținută de un număr mare de suporteri, care au făcut spectacol ca în vremurile bune, când ovaționau formația iubită în prima ligă. Per ansamblu, au fost mai mulți spectatori la acest meci din eșalonul al treilea decât strângea ACS Poli sezonul treccut în al doilea eșalon, cu tribuna acoperită a stadionului din cartierul Fabric arhiplină. Galeria craioveană nu a uitat nici de tradiționalul „M**e Mititelu”, dar nici de ovaționarea idolului Olteniei, Ilie Balaci.

Din minutul 19, după o dominare clară, Alex Raicea a deschis scorul. Diferența a majorat-o Claudiu Dragu în minutul 35. Peste trei minute, Raicea stabilit scorul pauzei, dar evenimentele primei reprize nu s-au oprit aici. În minutul 40, Toboșaru, de la ACS Poli, a fost eliminat, pentru un fault grosolan din spate. În acest context, misiunea oaspeților a fost și mai ușoară în repriza secundă, când nici nu s-au mai agitat atât de tare. Chiar și așa, Craiova a mai înscris prin Claudiu Codoban și Costinel Gugu în minutele 67, respectiv 81.

Silviu Bălace: „Se pare că miza jocului i-a depășit pe acești copii”

Silviu Bălace știe că va avea o misiune foarte grea la ACS Poli, fosta prim-divizionară din urmă cu doi ani ajungând acum pe ultimul loc în Seria a 4-a a Ligii 3, cu doar un punct acumulat în patru etape.

„A fost un meci de la care chiar aveam așteptări. Pentru că ne pregătisem foarte bine săptămâna aceasta, copiii au avut o creștere la meciul trecut. Am intrat cu mai multă teamă, le-am transmis că nu au nimic de pierdut, că presiunea nu este la ei. Dar se pare că miza jocului i-a depășit pe acești copii. M-am bazat mult pe tinerețea lor, dar ne trebuie foarte mult de muncă pentru a lupta cu echipe puternice, cu jucători maturi. Avem foarte mult de muncă. Am avut și eu doi-trei jucători cu experiență care ne-au lipsit și este foarte greu să faci o echipă”, a precizat Bălace.

Eugen Trică e convins că promovarea va reapropia echipa de oamenii din Bănie

După meci, jucătorii Craiovei și Eugen Trică au fost ovaționați de galerie. Antrenorul spune că echipa joacă exact ce vrea el.

„Vreau să-mi felicit băieții pentru joc, un joc foarte bun, și pentru cele trei puncte foarte importante. Asta le-am cerut de când am venit la Craiova, să dominăm adversarul, să punem presiune și să omorăm jocul încă din prima repriză. Suntem încă la început, noi ne bucurăm că luăm cele trei puncte meci de meci  și acesta e lucrul cel mai important. Campionatul va fi lung, dar noi trebuie să menținem ritmul la fel al fiecare meci”, a precizat antrenorul Craiovei.

Mereu cu nucleu galeriei alături, echipa din Liga 3 nu mai e iubită de marea masă a Craiovei. În meciul de Cupa României cu „U” Cluj, clubul patronat de Adrian Mititelu va juca pe „Ion Oblemenco”, iar Trică spune că echipa se întoarce acasă.

„În momentul în care noi vom juca un fotbal adevărat, atunci se va întoarce și lumea. De fapt, se și întorc acasă, așa cum ne întoarcem și noi la meciul de Cupă, acasă. După foarte mult timp. Numai prin jocul lor, prin atitudinea lor, se va întoarce lumea acasă. Dar, în primul rând, trebuie să promovăm în Liga 2”, a mai spus antrenorul, întrebat despre momentul când olteni vor fi iar în număr mare lângă echipă.

Runda viitoare, la Severin, Craiova va primi vizita celor de la Flacăra Horezu, a doua clasată. ACS Poli va merge la Dumbrăvița. Cu un punct acumulat în patru runde, timișorenii sunt pe locul 16, ultimul, al seriei.

ACS POLI TIMIȘOARA – U CRAIOVA 1948 SA    0-5
Alexandru Raicea 19′, 38′, Claudiu Dragu 35′, Claudiu Codoban 67′, Costinel Gugu 81′

Moșoarcă – Sporin, Ad. Chiriac (M. Buga 46′), R. Popa, D. Dorobanțu, Al. Dincă (Românu 58′), Ochea, Daminescu, Iseini, Velcotă (cpt.)(Mitre 46′), Pădurariu (Toboșaru 30′)
Rezerve neutilizate: Popet – V. Ivanovici, Dobrincu
Antrenor: Silviu Bălace
Eliminat: Flavius Toboșaru 40′

Cl. Chindriș – R. Negru, Gugu (cpt.), M. Avram, Cristiu, I. Tănase (Cor. Suciu 46′), I. Zanfir, Raicea (Boția 80′), Zimța (Rob. Tudor 72′), Stoenac (Codoban 64′), Cl. Dragu
Rezerve neutilizate: M. Enache – Ant. Stan, Trabalka
Antrenor: Eugen Trică

Stadion: Electrica (Timișoara – Timiș); Arbitru: Marius Omuț (Satu Mare); Asistenți: Ludovic Zifceac (Aleșd – Bihor) și Bogdan Gireadă (Oradea); Observatori: Mihai Jivan  (Arad) și Călin Marius Orbonaș (Ilia – Hunedoara).

Articol scris de Anda DELIU

Anda DELIU, Marius ANGHEL 15 Sep. 2019, 09:39 Stiri
Pe aceeași temă