FC Hunedoara a rămas fără antrenor. Iencsi și-a dat demisia după ce echipei nu i s-a acceptat buget cerut autorităților locale: „Nu vreau să-mi compromit cariera”

Marius ANGHEL 13 Jan. 2016, 17:49 Stiri
FC Hunedoara a rămas fără antrenor.** Iencsi și-a dat demisia după ce echipei nu i s-a acceptat buget cerut autorităților locale:

Aventura lui Adrian Iencsi (40 ani) pe banca echipei FC Hunedoara s-a încheiat mult mai repede decât și-ar fi propus fostul rapidist. Instalat la finalul lunii octombrie la gruparea din Liga 3, Iencsi a anunțat marți, chiar înainte de reunire, că își dă demisia deoarece bugetul solicitat de conducerea clubului de la Consiliul Județean și Consiliul Local, anume 1.900.000 de lei, nu a fost aprobat. Tânărul tehnician acceptase oferta de a veni la clubul de pe malul Cernei pentru a forma o echipă ce în sezonul viitor să se lupte pentru promovare. 

După două victorii, două egaluri și o înfrângere înregistrate pe banca echipei FC Hunedoara, Adrian Iencsi își dă demisia și lasă clubul pe locul 6 în Seria a IV-a a Ligii 3, cu 23 de puncte, la 11 distanță față de liderul ASU Poli Timișoara. În noile condiții, după ce bugetul cerut de conducere nu a fost aprobat de autoritățile locale și județene, Iencsi și-a motivat decizia de demisie prin faptul că nu mai este motivat, nu vede perspective de a crea o echipă care să se lupte pentru promovare, nu vrea să-și compromită cariera și că, la momentul actual, Hunedoara fotbalistică nu mai are nici cinci la sutpă din condițiile pe care le avea Mircea Luceascu în perioada de glorie a Corvinului.

„În condițiile în care bugetul echipei pentru anul 2016 nu este cel propus de conducerea clubului autorităților care ne finanțează activitatea, consider că nu îmi mai găsesc motivația necesară pentru continuarea a ceea ce am început aici, lipsindu-mi perspectivele creării unei echipe care să se bată pentru promovare în sezonul viitor. Vreau să le mulțumesc conducătorilor clubului pentru că mi-au asigurat liniștea necesară și libertatea deciziilor luate la echipă, Hunedoara fiind acum printre rarele locuri în care nu vine nimeni la antrenor să îi impună anumiți jucători sau să încerce să îl atragă în combinațiile pe care le știm cu toții! Conducerea a insistat și ieri și astăzi să mă răzgândesc, dar au înțeles că nu vreau să îmi compromit cariera. La momentul actual, Hunedoara fotbalistică nu mai are nici 5% din condițiile pe care le-a avut Mircea Lucescu în perioada de glorie a Corvinului! Îmi pare rău că plec, m-am atașat de această echipă, de oamenii de aici, dar nu spun că nu există posibilitatea ca în alte condiții să mă mai întorc vreodată la Hunedoara”, a fost mesajul de despărțire de FC Hunedoara al lui Iencsi, acordat site-ului suporterilor corviniști.

În scurta sa carieră de antrenor, Adrian Iencsi a pregătit până acum echipa ca CS Corbeanca, Gloria Popești Leordeni sau FC Voluntari, pe ultima promovând-o din Liga 3 în Liga 2.

Rezultatele obținute de FC Hunedoara cu Adrian Iencsi pe bancă:

Etapa 10: FC Hunedoara – Metalurgistul Cugir     2-3
Etapa 11: CSM Lugoj – FC Hunedoara     0-0
Etapa 12: FC Hunedoara – ACSO Filiași     2-0
Etapa 13: FC Hunedoara a stat.
Etapa 14: FC Hunedoara – Pandurii II Târgu Jiu     4-1
Etapa 15: Minerul Motru – FC Hunedoara     0-0

„Nu e cazul să dramatizăm! Nu e dracul chiar atât de negru la FC Hunedoara”

Despre plecarea lui Adrian Iencsi, stare clubului din Hunedoara, măsurile care se vor lua în această iarnă și despre problema staff-ului tehnic a adus lămuriri președintele Alin Barna.

„Situația este foarte clară și fără loc de interpretări, dar nici pe departe nu constituie o tragedie. Fiind deocamdată finanțați aproape exclusiv din bani publici, este nevoie să ne limităm la ceea ce ni se oferă, și, cel mai important, să ne adaptăm calendarului legal al posibilităților de finanțare. Tragic? Tragică era situația în vara anului 2014, atunci când am preluat conducerea clubului! Dar așa cum clubul nu s-a desființat atunci, așa nu se va desființa nici de acum încolo! Îi înțelegem perfect decizia antrenorului Adrian Iencsi și îi mulțumim public pentru eforturile depuse în perioada în care s-a ocupat de pregătirea echipei de seniori. Ne pare rău că pleacă și sperăm să aibă la cluburile viitoare toate premisele pentru obținerea performanțelor pe care le merită! Oricum, suntem convinși că nu în mult timp de acum încolo îl vom revedea pe banca tehnică a uneia dintre fruntașele fotbalului românesc! Merită!

Analizând cu atenție datele actuale ale problemei, am decis că în continuare să nu neglijăm impactul clubului nostru în întreaga comunitate locală și să ne menținem activi pe toate cele trei fronturi pe care luptăm – seniori, centrul de copii și juniori și echipa de fotbal feminin. Ca într-o familie, vom gestiona și de acum încolo judicios resursele clubului, având grijă ca niciunul dintre compartimente să nu fie neglijat. Împreună cu cei de la Primărie, Consiliul Local și Consiliul Județean Hunedoara, căutăm soluțiile viabile pentru susținerea activității fără ca cineva să aibă prea mult de suferit.

În cursul acestei săptămâni vom purta discuții individuale cu fiecare dintre jucătorii seniori și ne vom asigura că ei înțeleg pe deplin și corect situația. Ținând cont că ne-am abătut puțin de la obiectivul pe care ni l-am propus la începutul sezonului, și anume clasarea în primele trei locuri, vom avea renegocieri cu fotbaliștii dar fără a taia în carne vie fără discernământ. Cei care vor conștientiza că e preferabil să fim precauți, însă onești în tratamentul aplicat, vor continua cu siguranță să apere culorile alb-albastre ale clubului nostru. Cu ceilalți, care au certitudinea unor alte variante mai avantajoase și care nu își permit să aibă răbdarea necesară, suntem deschiși pentru discuții legate de o despărțire civilizată.

În privința staff-ului tehnic, până la sfârșitul sezonului vom apela la tehnicienii existenți în club, fiind convinși că profesionalismul unora ca Raul Spătaru, Mircea Alic jr, Daniel Dăscălescu sau Ilie Anton ne permite să avem speranțe îndreptățite pentru rezultate peste așteptări.

Repet încă o dată, și cu asta chiar vreau să mă fac bine înțeles: nu e cazul să dramatizăm! Nu e dracul chiar atât de negru la FC Hunedoara, precum e în alte părți din țara asta!”, a spus Barna pentru Corvinul 1921.

În privința pregătirii, jucătorii de la FC Hunedoara vor respecta planul stabilit înaintea vacanței și vor efectua un stagiu centralizat pe plan local. S-a stabilit și programul amicalelor, cei șase adversari urmând a fi: Frontiera Curtici (acasă, 22 ianuarie), CNS Cetate Deva (acasă, 30 ianuarie), Măgura Cisnădie (deplasare, 6 februarie și acasă, 9 februarie), Millenium Giarmata ( deplasare, 12 februarie), Metalurgistul Cugir (acasă, 17 februarie) și Industria Galda de Jos (deplasare, 20 februarie și acasă, 27 februarie).

Marius ANGHEL 13 Jan. 2016, 17:49 Stiri
Pe aceeași temă