FC Argeș ar putea renaște în urma unei fuziuni. Edilul Cornel Ionică: „Am împăca toată suflarea fotbalistică din o­raș”

Marius ANGHEL 05 Feb. 2015, 18:23 Stiri
FC Argeș ar putea renaște în urma unei fuziuni.** Edilul Cornel Ionică:

Peste câteva luni, Piteștiul ar putea avea o singură echipă de fotbal care să repre­zinte orașul la cel mai înalt nivel. Primarul interimar, Cornel Ionică, intenționează să facă o fuziune între SCM Pitești, echipa finanțată de autoritățile locale, și FC Argeș 1953, formația înființată de suporteri.

Edilul argeșean este convins că acest proiect ar fi unul de mare succes, dacă noua entitate va prelua numele și palmaresul lui FC Argeș. „Am avut o discuție cu reprezentanții clubului FC Argeș 1953, care mi-au cerut să îi las să joace pe un teren din cadrul complexului Nicolae Dobrin. Am acceptat acest lucru și le-am spus că vor avea acces și la un vestiar, dar și la pista de atletism, pentru a putea face antrenamente. Le-am propus și o fuziune între SCM Pitești și FC Argeș 1953, deoarece este normal ca orașul să fie reprezentat doar de o singură echipă puternică. Dacă se va face acest lucru, vrem ca ea să preia numele de FC Argeș, dar și palmaresul. Cred că, în acest fel, am împăca toată suflarea fotbalistică din o­raș. Noi vom finanța în continuare SCM Pitești și vom face tot posibilul ca această echipă să promoveze încă din acest an în Liga a doua, iar noua ehipă să tragă încă din vară la promovare în Liga I”, a declarat Cornel Ionică pentru Curierul zilei.

„Scopul nostru e să avem o echipă puternică”

Florin Dobre, președintele clubului FC Argeș 1953, este de acord cu crearea unei singure echipe care să poarte numele lui FC Argeș. „Am avut o discuție cu domnul Ionică și am cerut să ne lase și pe noi să jucăm pe un teren din cadrul stadionului Nicolae Dobrin. A fost de acord cu cerința noastră și ne-a spus că vom avea acces la un vestiar, dar și la pista de atletism, pentru a ne putea pregăti. La acea discuție, domnul Ionică ne-a propus fuziunea între SCM Pitești și FC Argeș 1953 și crearea unei singure echipe care să poarte denumirea de FC Argeș. Până în vară, atât noi, cât și SCM ne vom vedea de activitate. Să dea Dumnezeu să promovăm și noi, și ei! Dacă prin căile juridice se va găsi soluția pentru numele lui FC Argeș, eu sunt de acord pentru această fuziune între noi și SCM. Scopul nostru, al suporterilor, e să avem o echipă tare, care să ne reprezinte la cel mai înalt nivel”, a spus Dobre, citat de curier.ro.

Tribuna a doua a stadionului „Nicolae Dobrin” va fi acoperită

La conferința de presă de ieri a Primăriei Pitești, primarul interimar, Cornel Ionică, a anunțat că se vor mai face investiții la stadionul Nicolae Dobrin. „Până anul viitor va trebui să avem 3.000 de locuri acoperite. Vrem să acoperim tribuna a doua a stadionului, ca această arenă să poată fi omologată. Cel mai probabil, lucrările privind acoperirea acestei tribune vor începe în această vară, după terminarea sezonului competițional”, a spus edilul.

Vor tabelă electronică

În acest an, pe stadionul „Nicolae Dobrin” vor avea loc mai multe competiții naționale de atletism, care vor fi organizate de Primăria Pitești în parteneriat cu Federația Română de Atletism. Specialiștii în atletism din municipiul nostru au solicitat deja municipalității să facă unele investiții, ca aceste întreceri să se desfășoare în cele mai bune condițiii: „Cei de la atletism mi-au spus că ar mai fi nevoie de o tabelă de arbitraj, care costă 40-50.000 euro. Am luat în calcul această cerință a lor, dar trebuie să înțeleagă și ei că nu putem să facem dotări la nesfîrșit pentru acest sport”, a declarat primarul interimar al Piteștiului.

SCM Argeș Pitești este în acest moment pe primul loc în clasamentul Seriei a III-a a Ligii 3, iar FC Argeș 1953 e pe locul 2 în Liga a IV-a.

Marius ANGHEL 05 Feb. 2015, 18:23 Stiri
Pe aceeași temă