Falub, debut cu dreptul, dar și cu nervi, la „U” Cluj. 3-0 cu Performanța Ighiu și o încăierare generală la final. George Florescu a înscris și a fost eliminat

Marius ANGHEL, Vlad MĂCICĂȘAN 23 Sep. 2017, 22:01 Stiri
  • Takacs, Hațiegan și Florescu au marcat golurile victoriei echipei lui Adrian Falub, 3-0 cu Performanța Ighiu în etapa a 5-a.
  • Universitatea Cluj a ajuns la 7 puncte, după patru partide jucate din Liga a 3-a.


Adrian Falub a revăzut, după doi ani, Cluj Arena de pe banca tehnică. S-a întors la clubul pe care îl numește „acasă”, în Liga a 3-a, nivel unde n-a mai antrenat niciodată, după o săptămână în care a renunțat la ideea de a promova în Liga 1 cu UTA. Primul adversar ducea cu gândul la performanță doar prin nume. Performanța Ighiu a fost echipa contra căreia a debutat Falub în Liga a 3-a.

Pe o ploaie rece și enervantă, meciul a început cu o contra-performanță. Oaspeții au primit un penalty după faultul lui Onicaș la Oară, dar Călin Albuț (17) a apărat în fața lui Fetița. Din echipa lui Falub n-au lipsit, pe lângă fostul portar de la Gloria Bistrița, Rapid sau Viitorul, nici Andrei Cordoș, Mihai Onicaș, Gabriel Giurgiu, Dorin Goga, Octavian Ursu și Rareș Takacs, jucătorii cu nume grele din lotul clujenilor.

Finalul primei reprize a adus primul gol pentru „șepcile roșii”. Takacs (44), fundaș pe care Falub l-a antrenat la „U” Cluj și în Liga 1, a fost cel care a marcat. A făcut-o cu un șut sub bară, după un schimb de pase în flancul dreptu cu Hațiegan.

După puțin peste o oră de joc, grijile „studenților” s-au risipit, tânărul Hațiegan (62) marcând și el pentru 2-0 cu un șut de la 15 metri, în diagonală, după un aut executat de Manu.

Ultimele 10 minute au mai adus un gol pentru noua și vechea echipă a lui Adrian Falub. Fostul internațional, George Florescu, a fost cel care a marcat primul său gol de la revenirea la „U” Cluj. Mijlocașul a punctat cu un șut bombă de la 18 metri, în viclul din stânga.

Sporea și Florescu, eliminați pe final după un conflict

În final, meciul a avut parte și o ceartă generală. Un scandal început de portarul oaspeților, Sporea, care a degenerat într-o bătaie generală, atât goalkeeperul Performanței, cât și Florescu fiind eliminați.

Un redebut cu succes pentru Adrian Falub la Universitatea Cluj, dar drumul e lung și vizează prima ligă.

La finalul etapei a 5-a, Universitatea Cluj e pe locul 6, cu 7 puncte acumulate în patru meciuri, iar Performanța Ighiu e pe 7, tot cu 7 puncte în patru jocuri. În etapa viitoare, „U” joacă din nou acasă, cu Viitorul Ghimbav (locul 12 cu 3 puncte), iar Ighiul primește vizita Metalurgistului Cugir (locul 1 cu 12 puncte).

UNIVERSITATEA CLUJ – PERFORMANȚA IGHIU  3-0
Rareș Takacs 44′, Iuliu Hațiegan 62′, George Florescu 82′

Albuț – Takacs (Chiș 85′), Andr. Cordoș, M. Onicaș, Manu – G. Giurgiu, Micaș (Hordouan 73′) – Oct. Ursu (G. Florescu 62′), D. Goga (Greu 88′), R. Moldoveanu – Hațieganu
Rezerve neutilizate: R. Pop – Abrudan, B. Lemac
Antrenor: Adrian Falub

Sporea – A. Câmpean, Potopea, Iclănzan, Medeșan – Circov (Istrate 84′), Bucur – Fetița, Hidișan (Unguru 76′), Tineiu (Seiwerth 67′) – Cl. Oară (Cl. Marcu 67′)
Rezerve neutilizate: Zăvoi – E. Crișan, Trifa
Antrenor: Mihai Manea

Articol scris de Vlad MĂ‚CICĂ‚ȘAN
Foto: Lucian DANCIU și Cristian COSMA (FC Universitatea Cluj)

Marius ANGHEL, Vlad MĂCICĂȘAN 23 Sep. 2017, 22:01 Stiri
Pe aceeași temă