După chipul și asemănarea „Ganezului”! Dunărea Călărași defilează către Liga 2, Juventus mai speră doar într-o minune

Marius ANGHEL 24 May. 2015, 16:50 Stiri

Dunărea Călărași a câștigat cu Voința Snagov, scor 6-2, în ultima reprezentație de pe teren propriu din Liga a 3-a, meci jucat sâmbătă, 23 mai, în runda a 25-a a Seriei a II-a. Călărășenii antrenați de Ionel Ganea nu au promovat încă în Liga 2, însă o pot face dacă vor câștiga meciul din ultima etapă a sezonului, vineri, 29 mai, la Modelu, o altă reprezentantă a județului în eșalonul al treilea.

Liderul clasamentului Seriei a 2-a a reușit, sâmbătă, o victorie foarte importantă pe teren propriu. La un punct în fața celor de la Juventus București, trupa lui Ionel Ganea a trecut peste presiunea jocului și s-a impus fără probleme în duelul cu Voința Snagov. Călărășenii au făcut un meci foarte bun sub privirile a peste 2.000 de spectatori prezenți pe stadionul Municipal. Valentin Alexandru, golgheterul Seriei a 2-a, și-a trecut în cont patru reușite (în minutele 10, 27, 50 și 60) în partida cu ilfovenii și și-a dus echipa și mai aproape de realizarea obiectivului: promovarea. Bodo Kanda (21) și Mircea Ștefan (45) au înscris celelalte două goluri ale succesului ce-i menține la un punct avans față de „Bătrâna Doamnă” din Colentina, care și ea s-a impus acasă cu Viitorul Domnești, scor 2-0.

La finalul meciului de la Călărași, jucătorii au fost felicitați de suporterii trupei de pe malul Borcei, însă sărbătoarea cea mare a promovării va avea loc la Modelu, pe 29 mai, atunci când Dunărea poate juca ultimul meci din Liga a 3-a dacă o să câștige cu Înainte. Nu trebuie să trecem cu vederea că Înainte Modelu a remizat 0-0, pe teren propriu, în urmă cu o săptămână, cu Juventus, coborându-i pe aceștia de pe primul loc al seriei. În concluzie, nu putem considera ușor viitorul meci, astfel că promovarea să joacă până în ultimul minut al campionatului.


 

De când a fost preluată de Ionel Ganea, pe 27 aprilie, Dunărea Călărași a înregistrat numai victorii la scoruri de maidan.

Dunărea 2005 Călărași – Callatis 2012 Mangalia   10-1 / A. Luca (23), G. Butoi (26, 42), A. Lădaru (29), Kanda (40), Val. Alexandru (47, 85), M. Ștefan (70 – pen.), Cr. Zaharia (76), M. Tudor (88)
Dunărea 2005 Călărași – Viitorul Axintele  3-0 / masa verde
Dinamo II București – Dunărea 2005 Călărași  0-7 / Val. Alexandru (37, 41, 49, 85), Chebac (65), Kanda (83), Val. Andrei (87)
Dunărea 2005 Călărași – Voința Snagov   6-2 / Val. Alexandru (10, 27, 50, 60), Kanda (21), M. Ștefan (45)

Dacă excludem victoria la „masa verde” cu Axintele, Dunărea a marcat în ultimele trei meciuri 23 de goluri. O medie incredibilă pentru un club de fotbal. Nu trebuie uitată însă nici contribuția fostului antrenor, Ion Răuță, care a pregătit echipa foarte bine, însă micile sincope din retur au dus la înlocuirea sa. Înlocuire care nu s-ar fi produs dacă nu refuza să colaboreze cu Ionel Ganea. Dunărea are înscrise în 25 de etape disputate până acum 78 de goluri, adică o medie de peste trei reușite pe joc. A doua echipă ce cel mai bun atac din întreaga Liga 3 este CS Tunari (Seria 2), cu 62 de goluri, iar următoare e Delta Dobrogea Tulcea (Seria 2), cu 58 de goluri.

Ceilalți lideri ai seriilor au înscris goluri astfel: 42 are Știința Miroslava (Seria 1), 53 are Chindia Târgoviște (Seria 3), 50 are UTA Bătrâna Doamnă (Seria 4) și 52 are FCM Baia Mare (Seria 5), adică extrem de puțin în comparație cu Dunărea Călărași.


Mircea Ștefan, spectator de lux la Modelu

Căpitanul trupei călărășene nu va juca în ultimul meci la Modelu. Pentru Mircea Ștefan, jocul cu Voința Snagov a fost ultimul din Liga a 3-a. Mijlocașul Dunării a primit inexplicabil un cartonaș galben în jocul de ieri și a acumulat un total de patru, fapt ce nu-i permite să facă parte din primul „unsprezece” de la Modelu. Ștefan a anunțat că va sta în tribuna la acestă partidă, alături de galeria călărășeană.  

Galeria a fost la înălțime

Suporterii Dunării au fost și de această dată prezenți în număr mare să-și susțină echipa favorită. Galeria călărășenilor, „înarmată” cu tobe și confetii, a cântat și i-a încurajat pe tot parcursul jocului pe elevii lui Ionel Ganea.Ceștia s-au remarcat și mai tare atunci când au afișat un banner pe care era scris: „A fost un vis, acum e realitate, Liga a 2-a e atât de aproape”. Liderii galeriei călărășene au anunțat la finalul meciului de ieri că vor veni în număr și mai mare pe 29 mai atunci când Dunărea joacă la Modelu.

Altfel, tribuna oficială a stadionului Municipal s-a umplut până la refuz în ciuda căldurii de la ora meciului. N-au lipsit de la un asemenea eveniment vicepreședintele Consiliului Județean Călărași, consilieri locali și județeni, președinți de partide, primarul și viceprimarul orașului, toți înghesuindu-se să stea alături de conducătorii clubului Dunărea. E semn că, la bine, echipa este susținută politic din toate direcțiile. Edilul Dan Drăgulin nu a putut rata un astfel de joc, așa că la final a coborât pe gazon pentru a-i felicita pe jucători.

Linia de clasament cu o etapă înainte de finalul sezonului:

1.     Dunărea 2005 Călărași     25     18     5     2     78-15     59 pct.
2     Juventus București     25     18     4     3     54-14     58

Meciuri rămase de disputat:

Înainte Modelu (L7) – Dunărea 2005 Călărași (L1)
CS Tunari (L4) – Juventus București (L2)

Articol și foto de Cătălin NIȚU (Ediția.ro)

Marius ANGHEL 24 May. 2015, 16:50 Stiri
Pe aceeași temă