Ionel Ganea este noul antrenor al Dunării: „Îmi doresc să o duc în Liga 2”. Răuță a fost dat afară

Marius ANGHEL 27 Apr. 2015, 18:02 Stiri
Ionel Ganea este noul antrenor al Dunării:

UPDATE: Ionel Ganea s-a înțeles cu conducătorii echipei Dunărea 2005 Călărași și a fost numit ca antrenor principal. Ion Răuță, fostul tehnician, nu va mai continua la clubul pe care l-a dus, după 21 de etape, pe primul loc în Seria a II-a a Ligii 3, cu prima șansă la accederea în Liga 2. Astfel, înfrângerea de vinerea trecută, 1-3 la Metaloglobus București, i-a fost fatală, asta deși vicepreședintele Consiliului Județean Călărași, Marian Dinulescu, spunea că Răuța va fi păstrat pe bancă.

Obiectivul lui Ganea la Dunărea este promovarea în Liga 2. El a condus astăzi, la prânz, primul antrenament în noua sa funcție și va încerca să creeze un șoc pozitiv la echipă în ultimele cinci etape din campionat.

Ionel Ganea și-a început cariera de antrenor în 2010, la Dinamo II, apoi a mai pregătit pe Rapid Ghidighici (Republica Moldova), Universitatea Cluj și Rapid București.

Meciurile pe care le mai mare are de disputat Dunărea până la finalul campionatului:

AFC Dunărea 2005 Călărași – Callatis 2012 Mangalia
AFC Dunărea 2005 Călărași – Viitorul Axintele
Dinamo II București – AFC Dunărea 2005 Călărași
AFC Dunărea 2005 Călărași – Voința Snagov
Înainte Modelu – AFC Dunărea 2005 Călărași

Linia de clasament a primelor trei clasate din Seria a II-a arată astfel:

1.     AFC Dunărea 2005 Călărași     21     14     5     2     52-12     47 pct.
2.     Juventus București                      21     14     4     3     43-12     46
3.     Delta Dobrogea Tulcea              21     12     5     4     48-25     41


 

Ultima dată antrenor al echipei Rapid București, Ionel Ganea este foarte aproape de a ocupa funcția de director-tehnic la Dunărea Călărași.

Fostul fotbalist al echipei naționale a României, Ionel Ganea, poartă discuții avansate cu oficialii grupării călărășene pentru a ocupa funcția de director-tehnic al echipei de pe malul Borcei. Trupa pregătită acum de Ion Răuță se află pe primul loc în Liga 3, Seria a 2-a, la un punct de urmăritoarea Juventus București. Dunărea a pierdut meciul jucat în runda a 21-a la Metaloglobus (1-3), dar a avut totuși puțin noroc. La barza chioară îi face Dumnezeu cuib și călărășenii au fost salvați de Axintele, echipă care a scor un 0-0 cu Juventus.

Chiar dacă nu au pierdut prima poziție, oficialii călărășeni s-au supărat foarte tare și cu cinci etape înainte de finalul sezonului s-au gândit să schimbe ceva în staff-ul tehnic al formației.

Contactat telefonic, Ionel Ganea nu a negat că a purtat discuții cu oficialii Dunării, dar că nu e nimic bătut în cuie. „Este adevărat că am vorbit cu cei de la Călărași, dar deocamdată nu e nimic sigur. Astăzi sper să ajung la clubul Dunărea să port o ultimă discuție cu cei de acolo. Îmi doresc să duc echipa în Liga a 2-a, dar sunt anumite condiții. Deocamdată au un antrenor bun și chiar dacă au pierdut etapa trecută, au șanse la promovare”, a spus Ganea pentru editia.ro.

Oficialii călărășeni nu vor renunța la antrenorul Ion Răuță, asta în cazul în care Ganea acceptă oferta Dunării. Vicepreședintele Consiliului Județean Călărași, Marian Dinulescu a afirmat faptul că gruparea din Liga 3 rămâne cu același antrenor pe banca tehnică. „Nu vom renunța la Răuță. E munca lui și e normal să rămână antrenor la Dunărea. Suntem supărați că echipa nu mai joacă nimic în ultima vreme”, a spus Dinulescu.

Dunărea Călărași este foarte aproape de o promovare în Liga a 2-a la finalul acestui sezon. Orașul Călărași nu a mai avut o echipă în acest eșalon de mai bine de 20 de ani.

Ionel Ganea este un fost fotbalist de legendă. Acesta a rămas în istoria fotbalului românesc cu celebrul gol de la Euro 2000 marcat împotriva Angliei, în ultimul meci din grupă, dintr-un penalti venit în minutele de final. Ganea a jucat în total 45 de meciuri la națională și a înscris 19 goluri. În cariera sa de fotbalist a activat la Rapid, Dinamo, Craiova, Timișoara, Bistrița, dar și în străinătate. Ca antrenor, acesta a pregătit formații ca: Dinamo II, U Cluj și ultima dată Rapid București.

Articol scris de Cătălin NIȚU (Ediția.ro)

Marius ANGHEL 27 Apr. 2015, 18:02 Stiri
Pe aceeași temă