Dorel Stoica, favorit să preia noua echipă a Severinului: „Dacă ar fi ceva serios, nu aș refuza”

Marius ANGHEL, Mircea OGLINDOIU 03 Jul. 2014, 18:26 Stiri
Dorel Stoica, favorit să preia noua echipă a Severinului:**

Deși Primăria Severin încă nu a ajuns la un acord cu oficialii nou-promovatei Minerul Mehedinți, în privința preluării clubului, căruia dorește să-i schimbe și denumirea, edilul Constantin Gherghe și-ar dori nume cu rezonanță în staff.

Astfel, dacă părțile se vor înțelege, Gabriel Boștină va fi președinte, iar Dorel Stoica ar putea prelua postul de antrenor-jucător. „Am auzit și eu această variantă, dar nu mi s-a făcut o propunere concretă. Am vorbit și cu Gabi Boștină, ne-am întâlnit la un fotbal pe sintetic, iar dacă se vrea cu adevărat o echipă de fotbal care să promoveze, am fi de acord să lucrăm împreună pentru îndeplinirea obiectivului. Totul e să fie ceva serios și să avem un buget corespunzător, fiindcă nu poți lucra fără bani. Mai întâi, trebuie să se înțeleagă Primăria cu oficialii Minerului. Trebuie s-o facă cât mai repede, fiindcă timpul trece și nu se scurge în favoarea noastră. Știu că se dorește o echipă care să aibă în componență cât mai mulți severineni, dar de săptămâna viitoare încep să se reunească cluburile din Liga a II-a și a III-a, iar dacă negocierile dintre Primărie și Minerul  vor întârzia nu mai putem aduce jucătorii pe care îi dorim. Am vorbit cu câțiva, Gabi la fel, i-a rugat să mai aștepte și ei un pic, dar nu îi putem forța să nu semneze cu alte echipe, atâta timp cât lucrurile nu-s clare aici. Sper ca în câteva zile să se lămurească totul”, a precizat Stoica.

Printre severinenii care ar putea fi repatriați se număra Andrei Dicu și Mădălin Mihăescu, jucători rămași liber de contract, după au evoluat sezonul trecut în Liga a II-a, la Minerul Motru, respectiv Gloria Buzău.

A rămas cu restanțe din perioada CS Turnu Severin

Pentru Dorel Stoica ar fi a doua revenire în orașul natal, după ce în returul sezonului 2012-2013 a jucat la CS Turnu Severin, echipă care s-a desființat vara trecută, imediat după retrogradarea din Liga I. „E clar că nu aș vrea să mai pățesc ca la CS Turnu Severin, când nu s-au plătit salariile. Oricum, am dat uitării conflictelor care au fost atunci. Acum am auzit că s-ar implica și Consiliul Județean Mehedinți, nu doar Primăria Severin, iar în mod normal ar trebui să fie bani, măcar pentru acest nivel. Cred că un buget de 20 de miliarde de lei vechi ar fi suficient pentru promovare! Ar fi păcat să nu se joace fotbal pe acest stadion super pe care îl are orașul”, a spus Stoica.

Jucătorul de 35 de ani are și variante de rezervă, în cazul în care nu va juca la malul Dunării, dar pare tentat de începerea carierei de antrenor: „Eu mai am și câteva oferte din eșalonul secund, dar am o vârstă și ar fi un început pentru mine în meseria de antrenor. Aș mai și juca, fiindcă mă simt capabil. Aș face față chiar și în Liga I, însă aș accepta să joc  în Liga a III-a la echipa din orașul natal doar dacă, repet, va fi seriozitate. Dacă factorii locali vor fi aproape de fotbal, vom avea echipă, dar trebuie și domnii de la Minerul să fie înțelegători”.

Pe 21 iunie, cu Cristian Boboescu în calitate de antrenor-jucător, Minerul Mehedinți a promovat în Liga a III-a, după ce a învins cu 2-0, în prelungiri, Gilortul Târgu Cărbunești, în meciul de baraj disputat la Slatina.

Articol scris de Mircea OGLINDOIU

Marius ANGHEL, Mircea OGLINDOIU 03 Jul. 2014, 18:26 Stiri
Pe aceeași temă