Demitere și demisie la Oțelul! Decizii importante luate la clubul gălățean după umilința de la Buzău și compromiterea obiectivului promovării

Demitere și demisie la Oțelul!** Decizii importante luate la clubul gălățean după umilința de la Buzău și compromiterea obiectivului promovării

Pierderea partidei de la Buzău, cu SCM Gloria, la un scor umilitor (5-0), n-a rămas fără urmări în ceea ce privește conducerea echipei de fotbal SC Oțelul Galați.

Antrenorul principal Alin Pînzaru a fost demis astăzi, la trei zile distanță de la eșec, decizie anunțată jucătorilor în vestiar de către directorul general Valentin Ștefan. De altfel, antrenamentul de luni a fost condus de antrenorul secund Tudorel Pelin.

Totodată, Valentin Ștefan le-a spus jucătorilor că și el va pleca din club, urmând să renunțe la postul de director general.

SC Oțelul a oficializat plecarea antrenorului principal Alin Pînzaru. „Clubul nostru și antrenorul Alin Pînzaru au convenit, pe cale amiabilă, încetarea raporturilor contractuale. Conducerea executivă a SC Oțelul Galați și antrenorul principal al echipei, Alin Pînzaru, au decis, pe cale amiabilă, încetarea raporturilor contractuale dintre cele două părți. Clubul nostru îi mulțumește public fostului tehnician oțelar pentru activitatea pe banca tehnică a echipei și îi urează mult succes mai departe în carieră”, se spune într-un comunicat al clubului.

De pregătirea echipei se vor ocupa în continuare Tudorel Pelin (antrenor secund), Iulian Olteanu (antrenor cu portarii) și Ionel Tămășanu (preparator fizici).

SC Oțelul a pierdut categoric partida din deplasare cu prima clasată, SCM Gloria Buzău, scor 5-0, în etapa a patra din returul Ligii 3. Gloria a deschis scorul repede, în minutul 4, apoi a urmat o scurtă perioadă, singura din tot meciul, cu joc acceptabil al Oțelului. Au fost irosite patru mai ocazii de egalare, pe contraatac gazdele au făcut 2-0 și de acolo Oțelul nu a mai contat. Până la pauză s-a ajuns la 3-0, iar din minutul 49 Oțelul a rămas și cu un jucător mai puțin, Zaharia fiind eliminat. „Nu ne meritați” s-a auzit din peluza suporterilor gălățeni, cei mai mulți părăsind stadionul. Spre final, neputința Oțelului s-a văzut și la ratarea unui penalty, prin George Cîrjan, înainte de golul de 5-0.

Gălățeanul Bogdan Chipirliu (4, 36) și Ricardo Mihalache (38), Ciprian Petre (74) și Florin Cazan (89) au semnat golurile umilinței Oțelului la Buzău.

Eșecul înregistrat sâmbătă de Oțelul în fața principalei contracandidate la promovare i-a distanța de opt puncte de SCM Gloria și i-a compromis aproape în totalitate șansele de a mai ajunge în Liga 2.

Articol scris de Marian CĂ‚PĂ‚ȚÎNĂ‚
Foto: SC Oțelul și Sorin PANĂ‚ / Sportul Ilustrat

Pe aceeași temă