Daniel Oprița, prezentat oficial la Reșița! „Am mai avut oferte și de la echipe din Liga 2. Am ales cu inima CSM Școlar”. Obiectiv pe care îl are și ce spune de meciul cu Viitorul din 16-imi

Marius ANGHEL 11 Oct. 2017, 19:17 Stiri

Locul 5 ocupat de CSM Școlar Reșița după primele șapte etape desfășurate în campionatul Ligii 3 a determinat conducerea clubului din Valea Domanului să ia decizii drastice. Antrenorii Roco Sandu, Lucian Dobre și Valentin Boșca au fost retrimiși la Centrul de copii și juniori al clubului, iar în locul lor au fost aduși Daniel Oprița, Ștefan Nofitovici și Martin Tudor.

Prezentarea oficială a noului antrenor principal al Școlarului Reșița a fost făcută astăzi de președintele Viorel Lolea. În dreapta sa a stat Daniel Oprița (36 de ani), antrenor care s-a despărțit cu scandal de Juventus București, club pe care l-a preluat în campionatul Ligii 3, l-a promovat în doi ani în Liga 1, însă unde nu i s-a mai dat credit foarte mult din cauza rezultatelor slabe.

„Am plăcerea și onoarea să-l prezint pe Daniel Oprița, noul antrenor al echipei. Practic, pentru Oprița, este o revenire acasă. Îl considerăm un reșițean de-al nostru. Noi, cei din conducere, ne-am hotărât să aducem un antrenor cu experiență și în același timp un antrenor care cunoaște fotbalul reșițean. Cred că este cea mai bună alegere pentru Reșița, îi doresc multă baftă și să sper să ne îndeplinim obiectivul”, a spus președintele Viorel Lolea.

Daniel Oprița a mai antrenat la Reșița în perioada mai 2014-iunie 2015, la Metalul Reșița, actuala Sportul Snagov. Echipa finanțată atunci de autoritățile locale din Reșița și de Cătălin Rufă s-a bătut pentru promovarea în Liga 1 cu ACS Poli, însă a încheiat pe locul 3 în play-off-ul Seriei a 2-a a Ligii 2.

„Am ales cu inima CSM Școlar și am încredere în proiectul de aici”

Acum, Oprița preia CSM Școlar Reșița, o echipă care are ca obiectiv promovarea în Liga 2.

„Am ales Reșița chiar dacă joacă în Liga a 3-a. Când am renunțat la Juventus București, am declarat că nu mi-e rușine să antrenez chiar și în Liga a 3-a, dar doar acolo unde se vrea performanță. Nu vreau să mă laud, dar am mai avut oferte și de la echipe din Liga a 2-a. Eu am discutat toate ofertele pe care le-am primit, dar de la unele echipe am simțit că nu mă vor lăsa să-mi fac treaba așa cum aș vrea eu. Cam în acest mod se întâmplă peste tot în țară. Greu se mai găsesc echipe care să-i dea credit antrenorului. Am ales cu inima CSM Școlar și am încredere în proiectul de aici”, și-a început discursul Oprița, care, sâmbătă, a luat loc în tribuna stadionul „Mircea Chivu”, la remiza dintre CSM Școlar Reșița și Național Sebiș (scor 1-1, în cadrul etapei a 7-a), alături de fostul antrenor principal al rosso-nerilor, Leontin Doană.

„Am venit cu un singur gând, și anume să promovăm în Liga a 2-a”

După șapte etape desfășurate din noul sezon, CSM Școlar Reșița se află la opt puncte în spatele liderului ACS Șirineasa, o echipă care, la rândul ei, își dorește promovare și care continuă să se întărească, în ultimele zile achiziționându-i pe Mihai Mincă și Florin Costea.

Oprița, care va colabora cu aceeași oameni pe care i-a avut în staff și la Juventus, admite că îi va fi ușor să își îndeplinească obiectivul de a readuce într-un an Reșița în Liga 2.

„Nu va fi ușor la Reșița, pentru că are un deficit de opt puncte în clasament, dar am încredere în băieți. Nu vin să fac minuni, vom încerca să vedem câte puncte vom obține până în iarnă. Nu am venit să dau afară niciun jucător. Fiecare fotbalist va avea șansa să-și câștige locul de titular. Am venit cu un singur gând, și anume să promovăm în Liga a 2-a. Dacă în Liga a 2-a nu se va putea ataca promovarea în prima divizie și ne vom bate la mijlocul clasamentului, eu o sa fiu primul care va ridica mâna și va pleca. Eu vreau maxim de fiecare dată. De aceea n-am ales o echipă de Liga a 2-a să mă bat pentru locul cinci. Mai bine să aleg o formație din Liga a 3-a care vrea promovarea. Nu ne va fi deloc ușor, dar trebuie să câștigăm toate meciurile. Trebuie să avem atitudine și să muncim foarte mult, pentru că, altfel nu se pot câștiga meciurile din Liga a 3-a. Din staff-ul meu vor face parte Martin Tudor ca și antrenor cu portarii, iar Ștefan Nofitovici va fi antrenorul secund. Am realizat deja primul antrenament cu echipa, iar din punct de vedere fizic, băieții sunt în regulă”, a mai spus Oprița în cadrul conferinței de presă de prezentare la CSM Școlar Reșița.

CSM Școlar se află pe locul 5 în clasamentul Seriei a 4-a a Ligii 3, cu 11 puncte (din șase meciuri), în timp ce liderul, ACS Șirineasa, are 19 puncte (din șapte meciuri).

Cu Viitorul în Cupă: „Vom face tot ceea ce depinde de noi să ne calificăm”

Tot astăzi, CSM Școlar Reșița și-a aflat și adversarul din 16-imile Cupei României, fază în care a ajuns după ce le-a eliminat pe CNS Cetate Deva (scor 1-0) și Pandurii Târgu Jiu (7-5, după lovituri de departajare).

În urma tragerii la sorți, rosso-nerii au picat cu echipa lui Gheorghe Hagi, Viitorul Constanța, campioana României. Meciul ar trebui să aibă loc la Reșița, în perioada 24-26 octombrie, data nefiind însă stabilită exact.

„În Cupa României vom juca cu Viitorul lui Hagi. Cu siguranță că va fi un meci frumos și sper ca lumea să vină la stadion în număr cât mai mare. Noi vom face tot ceea ce depinde de noi să ne calificăm. Dacă nu va fi așa, vom încerca să le ținem piept și să facem un joc spectaculos”, a comentat Daniel Oprița.

Până la meciul de Cupă, Reșița mai are de disputat două jocuri în campionat. În următoarea etapă a Ligii 3, CSM joacă sâmbătă, de la ora 15:00, în deplasare, la Internațional Bălești (locul 13 din 15 în Seria 4), iar apoi primește vizita echipei CNS Cetate Deva.

Articol scris de Marian CĂ‚RĂ‚VAN
Foto: CSM Reșița

Marius ANGHEL 11 Oct. 2017, 19:17 Stiri
Pe aceeași temă