Cu un nou nume, un nou antrenor și 13 achiziții importante, echipa din Turnu Măgurele visează la promovare. Lincar: „Oricine vrea să facă performanță are infrastructura necesară aici”

Marius ANGHEL 03 Sep. 2018, 15:09 Stiri

Turris Oltul Turnu Măgurele, fosta Voința Saelele și apoi Voința Turnu Măgurele, a început în forță noul sezon în Liga 3, Seria 3, reușind să câștige cu 7-0 meciul de pe teren propriu cu Viitorul Domnești, dar, etapa aceasta, a terminat doar la egalitate jocul din deplasare cu Flacăra Moreni, scor 1-1.

Noul antrenor al echipei, Erik Lincar, este optimisit în privința șanselor la promovare ale echipei sale, în lupta cu U Craiova 1948 SA și ACS SR Municipal Brașov, și speră ca formația teleormăneană să se impună la finalul campionatului, chiar dacă lotul pe care se bazează este în formare, cu mulți jucători noi achiziționați în această vară.

„Lucrurile au fost interesante și frumoase de la început. Sunt mulțumit de condițiile existente pe parcursul celor cinci săptămâni de pregătire. Am adus jucători buni cu care ne dorim să atacăm primul loc, pentru că este cea mai echilibrată serie din Liga 3. Am avut două jocuri, am apreciat publicul numeros și sper să fie alături de noi în continuare. Îmi place foarte mult aici. Orice antrenor care vrea să facă performanță are infrastructura necesară aici. Orașul este frumos, micuț, așa cum îmi place mie. Îmi doresc ca jucătorii să fie la cel mai înalt nivel. În privința adversarelor la promovare, cele două Craiove, mai ales CSU, vor promovarea la Liga 2. La fel Brașov și Alexandria. Mai sunt și alte echipe în competiție, gen Voluntari și Astra. Se vor pierde multe puncte”, a spus Lincar pentru teresport.ro.

14 jucători noi au venit la echipă, printre ei fiind Marian Constantinescu și Liviu Băjenaru

Rezultatele au fost satisfăcătoare pentru fanii echipei de la venirea lui Erik Lincar. Fiindcă s-au adus foarte mulți jucători noi, este nevoie de timp pentru a se omogeniza echipa.

Vă prezentăm mai jos jucătorii transferați în această vară de Turris Oltul Turnu Măgurele:

Dumitrescu Dragoș / portar, născut în 1999, de la Unirea Slobozia
Poiană Ionuț / portar, născut în 1998, de la Național Sebiș
Bogdan Matei / fundaș, născut în 1989, fost la SC Oțelul Galați
Băjenaru Liviu / mijlocaș, născut în 1983, fost la Juventus București
Constantinescu Marian / atacant, născut în 1981, fost la Juventus București
Balgiu Cristian / mijlocaș, născut în 1994,  fost la Concordia Chiajna
Mario Mihai / mijlocaș, născut în 1999, fost la FCSB 2
Moldovan Ionuț / fundaș central, născut în 1999, fost la Voluntari 2
Dan Alexandru / jucător de bandă stângă, născut în 2000, fost la FC Arges Pitești
Dincă Alexandru / mijlocaș, născut în 1999, fost la Dunărea Călărași
Pahonțu Marius / mijlocaș, născut în 1999, fost la Astra 2
Pencea Alin / mijlocaș, născut în 1992, fost la Chindia
Dragu Claudiu / atacant, născut în 1992, fost la SSC Farul Constanța

Turris Oltul Turnu Măgurele, noul nume al echipei

Conducerea clubului a decis ca din această vară echipa să-și schimbe numele din Voința Turnu Măgurele în Turris Oltul Turnu Măgurele.

Interesant este că acest nume nu a fost ales întâmplător, ci reprezintă titulatura primei echipe înregistrate în micuțul oraș teleormănean.

Turris evoluează acasă pe noul stadion din Turnu Măgurele

Dacă în ediția trecut a Ligii 3, prima în care a jucat la acest nivel, meciurile de pe teren propriu le-a desfășurat la Saelele, din acest sezon, conducerea clubului Turris Oltul și primăria Turnu Măgurele au ajuns la o înțelegere ca, în schimbul unei sume de bani substanțiale, formația să își desfășoare jocurile pe noul stadion din oraș. 

Primul meci, cel în care s-a făcut și inaugurarea stadionului, a fost cu FCSB 2, la care au fost prezenți peste 1500 de spectatori. Interesant este că la meciurile de acasă se plătesc bilete în valoare de 10 lei.

Meciuri grele în următoarele patru etape

Turris Oltul Turnu Măgurele a obținut patru puncte după primele două jocuri ale noului sezon, însă adevăratele teste pentru echipa lui Erik Lincar urmează în următoarele patru etape.

Astfel, în etapa a 3-a, Turris o va întâlni pe Atletic Bradu, apoi va merge la Brașov, pentru partida cu ACS SR, echipa suporterilor stegari. În etapa cu numărul 5, formația din Turnu Măgurele o va întâlni acasă pe U Craiova 1948 SA, adică pe principala candidata la promovare. De asemenea, în runda a 6-a, Turris va merge la Voluntari, pentru un alt joc care se anunță la fel de dificil împotriva „satelitului” echipei din prima ligă.

Articol scris de Vasile PÂRVAN

Marius ANGHEL 03 Sep. 2018, 15:09 Stiri
Pe aceeași temă