Constantin Schumacher, out de la Rapid! Cine va fi noul antrenor al giuleștenilor. „Simțeam că se tot așteaptă să fiu demis”

Marius ANGHEL 01 Oct. 2018, 14:49 Stiri
Constantin Schumacher, out de la Rapid!** Cine va fi noul antrenor al giuleștenilor.

Apele devin din nou tulburi la Rapid! Înfrângerea cu Turris Turnu Măgurele (0-2) din 16-imile Cupei României i-a fost fatală lui Constantin Schumacher (42 de ani), antrenorul alb-vișiniilor fiind schimbat, chiar dacă ieri a câștigat cu 3-1 meciul de la CS Făurei.

Începutul neconvingător de sezon a dus la această decizie drastică a conducerii clubului giuleștean. DigiSport anunța de dimineață că favoriți să-i ia locul lui Schumacher, antrenorului care a promovat echipa în Liga 3, sunt Daniel Pancu și Adrian Iencsi, ambii aflați în cadrul clubului.

Ulterior, Daniel Pancu (41 de ani) a fost ales de conducători să antreneze Rapidului. Pancu avea funcția de director tehnic și va fi prezentat marți, într-o conferință de presă. Lui i se va alătura Nicolae Grigore, ca antrenor secund, urmând ca locul lui „Grig” la echipa Under 19 a giuleștenilor să fie luat, cel mai probabil, de Adrian Iencsi. De altfel, fostul fundaș central și căpitan al Rapidului a fost și o variantă pentru banca echipei mari, dar, în cele din urmă, a fost preferat Pancone. În acest moment, Nicolae Grigore are licența A, în timp ce Pancu are doar licența B.

Demis complet surprinzător, „Schumi” are multe să le reproșeze conducătorilor și spune că a simțit, de-a lungul timpului, că nu se așteaptă decât momentul oportun pentru a i se face vânt: „Sunt dezamăgit, mai ales că am fost demis după o victorie, cea de la Făurei, un meci foarte greu unde jucătorii mei s-au ales cu arcada spartă. Domnul Angelescu mi-a spus că n-a avut să-mi reproșeze ceva clar, ci vrea altceva de la echipă și vrea să facă o schimbare. Nu am încercat să-l conving să se răzgândească. Pentru mine vorbesc rezultatele. În 49 de partide oficiale am avut doar trei egaluri și o înfrângere. Sunt dezamăgit.

Simțeam de mult, de vreo șase luni, că se tot așteaptă un moment în care să pierdem ca să fiu demis. Nu acuz pe nimeni, dar mereu am simțit că nici eu, nici jucătorii nu avem susținere din partea conducerii. N-a ieșit nimeni după egalul de la Leordeni sau după înfrângerea din Cupă să spună că au încredere în antrenori și jucători. Eram în obiectiv, așa că nu înțeleg această decizie, dar o accept. Mai aveam contract doi ani și jumătate, dar am stabilit să reziliem amiabil, urmând să-mi primesc banii până în decembrie. Vreau să-i mulțumesc lui Daniel Niculae, cel care m-a adus antrenor la echipă, să le mulțumesc jucătorilor care au fost extraordinari și de asemenea să le mulțumesc suporterilor care au fost lângă mine și lângă echipă”, a spus Schumacher, pentru gsp.ro.

După șase etape, Rapid ocupă locul 2 în Seria a 2-a a Ligii 3, cu 16 puncte, tot atâtea câte are și liderul Unirea Slobozia, însă ialomițenii au un golaveraj superior. În primele șase meciuri, echipa giuleșteană a obținut cinci victorii și un egal și are golaveraj 14-3.

Etapa următoare, Rapid joacă pe teren propriu, sâmbătă, de la ora 19:00, cu CS Medgidia, ocupantala locul 7, cu 9 puncte.

 

Marius ANGHEL 01 Oct. 2018, 14:49 Stiri
Pe aceeași temă