Conpet Cireșu a bifat al treilea eșec consecutiv din campionat!

Mihai Andries 14 Sep. 2013, 19:20 Stiri
Conpet Cireșu a bifat** al treilea eșec consecutiv din campionat!

Datorită unor neînțelegeri avute cu primarul comunei Cireșu, domnul Radu Popa, echipa localitații a fost nevoită să joace partida cu FC Voluntari din cadrul etapei cu numărul trei a ligii a III-a pe stadionul „Municipal” din Brăila. În prezența a numai vreo sută de spectatori, „cireșarii” s-au văzut învinși pentru a treia consecutiv în acest campionat, ilfovenii impunându-se (numai) cu scorul de 1-0, dar aceștia au ratat și o lovitură de la 11 metri și au mai ratat cel puțin 5-6 ocazii monumentale de a mai marca.

FC Voluntari a început partida cu brăilenii în forță, și în chiar minutul 1 (unu!) portarul Tudor are o intervenție salvatoare în fața lui Voduț scăpat singur spre poartă! Un minut mai târziu (min. 2) Țîru scapă singur cu Tudor dar acesta trimite pe lângă portarul brăilean dar și pe lângă poartă! Apoi în minutul 3 Călințaru zguduie bara transversală a Conpet-ului, pentru ca în minutul 6 oaspeții să beneficieze de o lovitură de la 11 metri.

Ilie l-a faultat în careu pe Voduș, iar centralul Emil Voicu (București) a indicat ferm punctul de la 11 metri și i-a arătat cartonașul galben jucătorului brăilean care a comis infracțiunea. Penalty-ul a fost executat destul de bine de Ganea, dar Tudor a ghicit colțul și a reușit să respingă! Peste numai un alt minut, același Ganea șutează ăn transversală, mingea a revenit în teren la Cureteu, dar șutul acestuia este respins miraculos de sub bară de Tudor!

Scăpați cu fața curată de acest iureș năvalnic al ilfovenilor, brăilenii încep să „respire” după ce se părea că meciul se va încheia la un scor de rugby în favoarea celor de la Voluntari. Mai ales dacă punem la socoteală și faptul că în minutul 31 Cureteu a scăpat din nou singur cu portarul Tudor dar a trimis pentru a treia oară mingea în bară! Brăilenii sunt „în corzi”, dar este un meci de fotbal și nu se aruncă prosopul ca la box, iar în minutul 45 același Tudor mai face o minune în poartă: scoate fenomenal mingea expediată de Cureteu de la 16 metri!

În pauza jocului, unul dintre oficialii echipei vizitatoare (din câte se pare chiar președintele de la FC Voluntari), se retrage într-un colț și vorbește singur: „Este inadmisibil să scăpăm de patru ori singur cu portarul, să dăm trei bare și să mai ratăm și un penalty! Parcă văd că ne vor bate aștia la cât noroc au avut în prima repriză!” Și previziunile lui erau gata să se adeverească, pentru că în minutul 48, Niță a pătruns pe partea dreaptă, dar șutul acestuia a șters bara stângă a porții apărate de Botaș, neputând fi ajunsă de St. Nicoliță! Brăilenii sunt din nou aproape de a realiza a opta minune a lumii în minutul 50, atunci când Botaș se opune miraculos în fața lui Nicoliță scăpat singur spre poarta ilfovenilor! Apoi totul revine la normal. FC Voluntari atacă în valuri, cu portarul Botaș pe post de libero, dar defensiva brăileană rezistă ca la Mărășești, însă au foarte mult noroc!

Mai întâi Voicu trimite (min. 55) o „torpilă” care trece milimetric pe lângă vinclul porții lui Tudor (spectator la acel șut senzațional), iar în minutul 56 Tănase nu poate împinge în poarta goală de la cel mult 30 de cm pasa ideală venită de la Voicu. Apoi, Marinkovici nu reușește nici el să-l învingă pe Tudor de la numai 6 metri (min. 75), iar în tribuna oficală a stadionului „Municipal” încep să apară rugăciunile către Dumnezeu! Acesta le aude, iar golul izbăvitor vine în cele din urmă în minutul 76, atunci când Voicu a luat pe cont propriu o acțiune personală și de la 8-9 metri metri l-a învins pe bravul portar al brăilenilor: 0-1!

Oaspeții sunt mulțumiți că au reșit să înscrie până la urmă și fac pasul înapoi cu dorința de a conserva rezultatul, iar brăilenii nu au forța necesară să marcheze golul egalizator! Cam asta a fost în linii mari istoria unui meci care s-a jucat 80 de minute la poarta brăileană. După acest nou eșec, Conpet Cireșu este singura formație dintre toate cele șase serii a ligii a treia care nu a reușit să marcheze până acum niciun gol în toate cele trei meciuri jucate până acum. În concluzie, Conpet Cireșu este ultima în seria a doua, cu 0 puncte, iar golaverajul este deja îngrijorător: 0-7! Probabil că brăilenii vor „sparge gheața” în etapa viitoare când vor juca în deplasare la Progresul Cernica, o altă grupare cu zero puncte, dar aceasta măcar a reușit să marcheze!

CONPET CIREȘU – FC VOLUNTARI 0-1 (0-0)

A marcat: Voicu (min. 76)

Conpet Cireșu: Tudor – Dumitrașcu, Ilie, Stănciulescu, Costache – Crăciun (min. 87: Cireașă), Bogoș, Ghe.Marcel (min. 62: Balaban), Radu (min.68: Nanu) – St. Nicoliță, Niță. Antr: Vasile Darie și Ionel Ivan.

FC Voluntari: Botaș – Irimia, Mitache,Țîru, Maxim – Cureteu (min. 74: Stan), Suciu, Todoran, Ganea (min. 46: Tănase) – Voduț (min. 65: Marinkovici), Călințaru (min. 46: Voicu). Antr. Adrian Iencsi

Cartonașe galbene: Crăciun, Bogoș, Costache, Stănciulescu, Radu / Todoran, Maxim, Stan, Tanase.

Au arbitrat foarte bine Emil Voicu (București), ajutat de asistenții Adrian Mateescu și Cătălin Popovici (ambii din Ploiești)

 

Articol scris de Marcel SÂNPETRU

Mihai Andries 14 Sep. 2013, 19:20 Stiri
Pe aceeași temă