Comitetul Executiv al FRF a făcut modificări pe Regulamentul organizării și desfășurării barajului pentru promovarea în Liga 3. S-au făcut grupe pentru tragerea la sorți

Marius ANGHEL 20 Dec. 2017, 19:47 Stiri

Comitetul Executiv al Federației Române de Fotbal din data de 20 decembrie 2017 a aprobat o serie de modificări în „Regulamentul privind Organizarea și Desfășurarea Jocurilor de Baraj pentru Promovarea în Liga 3”. CSA Steaua sau Academia Rapid, echipe care joacă pentru câștigarea campionatului în Liga a 4-a București, și CSM Ceahlăul Piatra Neamț, din Liga a 4-a Neamț, sunt printre marile favorite la promovarea în Liga 3 care vor beneficia la vară de aceste schimbări efectuate acum de membrii CEx.

La vară, pe 16 iunie 2018 (ora 18:00, turul) și 23 iunie 2018 (ora 17:30, returul), cele 42 de campioane județene care vor juca pentru 21 de locuri promovabile în Liga 3 își vor afla adversara directă în urma tragerii la sorți care se va efectua la FRF. Noutatea o reprezintă faptul că se face tragere la sorți și că federalii au format șapte regiuni, fiecare cu câte șase județe în componență. Deci nu se va mai ține cont în momentul stabilirii jocurilor de învecinarea județelor sau de faptul că în sezoanele trecute respectivele reprezentante s-au mai întâlnit la baraj.

  • Cele 42 de campioane județene de fotbal vor juca meciuri de baraj în sistem eliminatoriu, tur-retur, pe terenul fiecărei echipe, pentru a obține promovarea în Liga a 3-a. Doar jumătate dintre aceste cluburi, 21 la număr, vor ajunge în al treilea eșalon fotbalistic.

 

Alte două modificări importante la care trebuie să se alinieze campioanele județene care vor să participe la barajul de promovare în Liga 3 sunt că trebuie să respecte date limită la care să transmită federației că aparțin de structuri sportive cu personalitate juridică și că dețin Certificat de Identitate Sportivă eliberat de Ministerul Tineretului și Sportului.

Mai mult, echipele campioane dintr-un județ care sunt originale din alt județ (n.r. – ultimul caz este cel al Voinței Crevedia, echipă din Dâmbovița care a câștigat campionatul în județul Ilfov și care a jucat la baraj cu reprezentanta Bucureștiului) nu mai au dreptul să participe la baraj. Locul acesteia va fi luat de următoarea clasată, dacă, la rândul ei, respectă regulamentul.


 

Iată articolele din regulament care au suferit modificări (sunt trecute cu bold):

– Au dreptul să participe la jocurile de baraj numai echipele aparținând structurilor sportive cu personalitate juridică. Până la data de 15 ianuarie 2018, fiecare asociație județeană are obligația de a trimite, la Departamentul Competiții al FRF, un tabel cu cluburile/asociațiile sportive participante la campionatul Ligii 4, ediția 2017/2018.

– Asociațiile județene de fotbal, respectiv, AMFB, sunt obligate să comunice către Departamentul Competiții al FRF, în scris, până la data de 11 iunie 2018, echipele calificate pentru a participa la jocurile de baraj și să transmită copia Certificatului de Identitate Sportivă al acestora eliberat de Ministerul Tineretului și Sportului.

Nu are dreptul de a participa la baraj o echipă campioană a unui județ dacă localitatea unde clubul își are sediul nu este în județul respectiv (în această situație este acceptată la baraj echipa clasată pe locul următor, în campionatul județean respectiv, care îndeplinește condițiile cerute de prezentul regulament).

– Stabilirea jocurilor de baraj va fi făcută prin tragere la sorți în prezența tuturor reprezentanților asociațiilor județene de fotbal, în luna februarie 2018, de către Departamentul Competiții al FRF, astfel:

> în conformitate cu împărțirea pe regiuni administrative a țării și ținând cont de necesitatea de a avea șase județe în fiecare regiune, se împart cele 42 asociații rezultând următoarele 7 (șapte) regiuni:

• Regiunea 1, Nord-Est: Bacău, Botoșani, Neamț, Iași, Suceava, Vaslui
• Regiunea 2, Nord-Vest: Bihor, Bistrița Năsăud, Cluj, Maramureș, Satu Mare, Sălaj
• Regiunea 3, Centru: Alba, Brașov, Mureș, Covasna, Harghita, Sibiu
• Regiunea 4, Vest: Arad, Caraș Severin, Hunedoara, Timiș, Gorj, Mehedinți
• Regiunea 5, Sud-Vest: Dolj, Olt, Vâlcea, Argeș, Teleorman, Dâmbovița
• Regiunea 6, Sud: Călărași, Giurgiu, Ialomița, București, Ilfov, Prahova
• Regiunea 7, Sud-Est: Brăila, Galați, Tulcea, Constanța, Buzău, Vrancea

– Tabelul va fi semnat și ștampilat atât de reprezentantul legal al clubului, cât și de AJF-ul competent teritorial, care va confirma că jucătorii din tabel au drept de joc pentru echipa respectivă, au viză anuală pe 2018 și au viză medicală valabilă care va trebui să fie în conformitate cu art.7, lit. c) din RSTJF (acordată de o unitate medico-sportivă competentă).

– În jocurile de baraj se aplică și următoarele reguli:
a) pot fi efectuate maxim 4 (patru) înlocuiri de jucători;

– Cluburile cu echipe participante la jocurile de baraj sunt obligate:
a. să achite AJF-ului la care sunt afiliate, până la data de 11 iunie 2018, suma de 3.000 lei, reprezentând cheltuielile cu indemnizațiile arbitrilor și observatorilor. Nerespectarea acestei obligații conduce la neprogramarea echipei clubului în cauză la jocul de baraj și la pierderea jocului prin forfait;

ÎNTREG REGULAMENTUL ÎL POȚI CITI AICI

Articol scris de Marius ANGHEL
Foto: Alexandru DOBRE (Mediafax foto)

Marius ANGHEL 20 Dec. 2017, 19:47 Stiri
Pe aceeași temă