Cetate Râșnov a detronat liderul Miercurea Ciuc și i-a făcut culoar Hărmanului către prima poziție

Marius ANGHEL 10 Apr. 2017, 11:52 Stiri
Cetate Râșnov a detronat liderul Miercurea Ciuc** și i-a făcut culoar Hărmanului către prima poziție

Runda a 22-a din Seria 1 a Ligii 3 a fost una excelentă pentru cel două formații brașovene AFC Hărman și Olimpic Cetate Râșnov (foto). AFC Hărman a câștigat la Liești cu scorul de 2-0 și, profitând de pasul greșit al celor de la Miercurea Ciuc la Râșnov (1-0), elevii lui Florin Stîngă au urcat în fotoliul de lider. Etapa viitoare, cele două grupări brașovene se vor duela vineri, pe terenul celor de la Hărman, într-un derby local al marilor orgolii.

Hărmanul, trei puncte mari la Liești

Neînvinsă în acest retur de campionat, AFC Hărman și-a continuat marșul triumfal și la Liești, unde Emanuel Popa și Mugurel Buga au marcat golurile unei victorii care avea să readucă echipa pe primul loc în Seria 1. „E bucurie mare. Am reușit o victorie importantă, iar scorul putea fi mult mai mare”, declara Marius Stochiță, președintele celor de la AFC Hărman.

În schimb, Florin Stîngă, antrenorul-jucător al liderului părea mai preocupat de temperarea entuziasmului jucătorilor și oficialilor echipei. „A fost un meci greu, pentru că am întâlnit o echipă bună. Important este că am câștigat trei puncte și că ne-am continuat parcursul bun din acest retur. Important este ca echipa să continue să joace un fotbal plăcut, iar la final vom vedea ce putem obține. Nu este presiune pe noi, pentru că obiectivul nostru nu este promovarea”, spunea Stîngă.

Referitor la ajutorul dat de cei de la Cetate Rîșnov, care au reușit să învingă fostul lider, AFK Miercurea Ciuc, Stîngă a spus doar că „în primul rând, cei de la Râșnov s-au ajutat pe ei cu acestă victorie, apoi pe noi. Este normal ca fiecare echipă să își dorească să învingă liderul”.

În meciul de la Liești a revenit pe gazon și mijlocașul Vlad Boția, după accidentarea suferită înaintea startului returului. Boția a intrat în minutul 80, atunci când l-a înlocuit pe Emanuel Popa.

Autobaza lui Bona l-a distrus pe Ilyeș

Cetate Râșnov este echipa contrastelor în acest retur de campionat. Formația lui Dan Bona a reușit o victorie de senzație cu AFK Miercurea Ciuc, asta după ce în urnă cu o etapă pierdea dramatic la codașa AFC Odorheiu Secuiesc.

În condițiile în care Bona nu a putut conta pe trei titulari de bază, Mariean, accidentat, iar Pleșa și Sorin Marin, suspendați, victoria contra ciucanilor este cu atât mai importantă. Golul victoriei a fost marcat de Dinu, în minutul 15, după o lovitură liberă executată din propriul teren de Potecu, Robu a deviat, iar Dinu le-a luat fața fundașilor centrali și a înscris golul ce avea să fie decisiv. Ciucanii s-au aruncat în atac, dar autobaza lui Bona a funcționat perfect, iar la capitolul determinare, Potecu și compania au fost net superiori.

„Felicit jucătorii pentru atitudine și determinare. Este o victorie imensă. Să bați în acest campionat pe Știința Miroslavla și Miercurea Ciuc înseamnă ceva. Important este acum să rămânem cu picioarele pe pământ, pentru că obiectivul nostru rămâne ca la final să ne clasăm în primele opt echipe. Scopul scuză mijloacele, iar rezultatul este cel pe care ni l-am dorit. I-am spus lui Robert Ilyeș de acum trei săptămâni că va avea un meci greu la Râșnov”, a spus Dan Bona, antrenorul rîșnovenilor.

Sporting Liești – AFC Hărman 0-2 (0-1)
• Au marcat: Emanuel Popa 3”, Mugurel Buga 56”

AFC Hărman: Potcoavă – Stanciu (Mîndru 85”), Forika, Ioniță, Pamfile – Leonte, Stîngă, Moraru – Boricean (Alupoaie 85”), E. Popa (Boția 80”), Buga (Neagoie 88”). Antrenori: Florin Stîngă, Ioan Naghi

Cetate Râșnov – AFK Miercurea Ciuc 1-0 (1-0)
• A marcat: Dinu 15”

Cetate Râșnov: Mihok – Neculăescu, Bogyor, Potecu, Portic (Popescu 35”) – Fînariu, Afrăsinei, Stăncuțu, Robu (Solomon 90”) – Dinu (Simon 85”), Vasiloi (Vasilache 80”). Antrenor: Dan Bona

Articol scris de Adi MARICA (Monitorul Expres)

Marius ANGHEL 10 Apr. 2017, 11:52 Stiri
Pe aceeași temă