Cabina de comentatori a stadionului Jiul va purta numele regretatului Cristian Țopescu. ACS Șirineasa începe demersul pentru a-și schimba denumirea după accederea în Liga 2

Marius ANGHEL 25 May. 2018, 18:54 Stiri
Cabina de comentatori a stadionului Jiul va purta numele regretatului Cristian Țopescu.** ACS Șirineasa începe demersul pentru a-și schimba denumirea după accederea în Liga 2

Va fi sărbătoare, sâmbătă seară, la Petroșani, acolo unde ACS Șirineasa, campioana Seriei a 4-a a Ligii 3, desfășoară, de la ora 18:00, ultimul meci pe teren propriu din acest sezon și apoi va da petrecere pentru că a promovat în Liga 2. O parte dintre suporterii care vor participa la jocul cu Gloria Lunca Teuz Cermei, cei mai norocoși, vor avea și ei parte de suveniruri. Fotbaliștii antrenați de Cristian Dulca vor șuta în tribune 10 mingi cu autografe.

Alin Zgripcea, președintele ACS Șirineasa (n.r. – în acte și-a schimbat în vara trecută numele în ACS Electricianul), spune că, odată cu finalul sezonului, se vor face toate demersurile necesare ca echipa să ia numele CS Jiul Petroșani. În plus, oficialul anunță că denumirea cabinei de comentatori a stadionului din Petroșani va fi, de acum înainte, Cristian Țopescu, în cinstea fostului comentator sportiv, decedat săptămâna trecută.

„Vom respecta culorile alb-negru, palmaresul, tot ceea ce ține de clubul Jiul. Ne vom ține promisiunea făcută. Pe această cale dorim să-i mulțumim lui Costel Grigore, liderul de galerie pentru susținere. Vom face totul ca oamenii locului, minerii, suporterii, să se bucure de fotbal, de performanță. Mai mult, de sâmbătă, cabina de comentatori a stadionului Jiul se va numi Cristian Țopescu. Vrem să ducem mai departe numele regretatului comentator trecut în neființă”, a spus președintele clubului care are nume de comună din județul Vâlcea, însă care din vară s-a mutat la Petroșani.

Vor stadionul de la primărie pentru a continua modernizarea sa

Două miliarde de lei vechi este suma investită de ACS Șirineasa în baza Jiul, iar oficialii clubului spun că vor face mult mai multe dacă o vor primi pe un termen lung, cu titlu gratuit de la primăria Petroșani.

„Vreau să le mulțumesc în mod special oamenilor din Vale, care ne-au fost alături și s-au gândit la noi. Îi așteptăm, sâmbătă, la stadion ca la final să sărbătorim promovarea mult dorită. Nu avem nevoie de niciun ban de la primăria Petroșani pentru a susține echipa. Nu le-am cerut niciun ban. Și luna aceasta am avut cheltuieli de 700 de milioane de lei vechi la curent. Nu așteptăm nimic de la nimeni, doar facem un apel la consilierii locali, la primar să ne acorde baza cu titlu gratuit, așa cum au făcut și alte primării în alte orașe, la Arad, Clinceni, Călărași și exemplele pot continua. Noi suntem puși pe fapte mari aici. La anul vrem o promovare în prima ligă. Cei 100 de ani de existență ai Jiului să coincidă cu o revenire în prima ligă. Oamenii au nevoie de performanță și noi asta vrem să facem. Nu am cerut mult, decât să ne fie apreciată muncă și faptul că nu am lăsat baza în paragină. Le mulțumesc încă o dată tuturor și îi așteptăm sâmbătă la stadion”, a mai spus președintele Alin Zgripcea.

Sâmbătă, de la ora 18:00, ACS Șirineasa are meci cu Gloria Lunca Teuz Cermei (locul 12) în ultima etapă a acestui sezon.

În 27 de meciuri jucate în acest campionat, echipa din Petroșani a obținut 21 de victorii și 6 egaluri, fiind singura grupare din Liga 3 care nu a pierdut. 69 de puncte a acumulat Șirineasa, care are un golaveraj foarte bun: 72-15.

Articol scris de Loredana JUGLEA

Marius ANGHEL 25 May. 2018, 18:54 Stiri
Pe aceeași temă