Bancă tare, calificare asigurată

Marius ANGHEL 18 Jul. 2013, 16:14 Stiri

Aurul Brad a învins, scor 3-1, pe Vulturii Lugoj – echipă din Liga a III-a, și s-a calificat în turul 2 al Cupei României la fotbal, ediția 2013-2014! Moții din Brad au fost mai tari în repriza secundă, când au marcat toate cele trei goluri, două dintre ele fiind semnate de jucători de rezervă
 
Moților din Brad le priește în Cupă! Ieri, la prima reprezentație în noul sezon în fața propriilor suporteri, Aurul Brad a făcut o demonstrație de forță în două reprize total diferite. Au pierdut-o la limită pe prima, însă au revenit după pauză și au câștigat-o detașat pe cea de-a doua.
 
Calificare obținută după pauză
 
Diferența a fost făcută de tactica aleasă pentru acest joc de antrenorul moților Alin Gomoi, care a mizat pe lipsa de prospețime a adversarului și dorința mare de victorie a mai tinerilor săi elevi. Doi dintre cei patru jucători intrați în teren în actul secund și-au trecut numele pe lista marcatorilor.

Descătușarea a venit destul de târziu, în minutul 87, când rezerva Vurdea a închis tabela cu un șut din careu în poarta goală. Însă tonul revenirii în joc a „galbenilor” a fost dat de Mihai Raț, care a restabilit egalitatea pe tabela (electronică!) de marcaj cu o super execuție – șut centrare de la 30 de metri lateral dreapta – ,dar și cu o mână de ajutor primită de la goalkeaper-ul bănățenilor, care a boxat balonul în proprie poartă (65). După ce a ridicat tribuna în picioare, Raț i-a cedat locul în teren, dar și un dram din norocul său, lui Florin Rotariu care a marcat golul desprinderii (80), la prima atingere de balon!. Bănățenii au deschis scorul prin Ardelean în prima repriză – bară gol (27).

Astfel, Aurul Brad continuă drumul început sezonul trecut când a câștigat Cupa României – faza județeană Hunedoara. Acum moții așteaptă tragerea la sorți pentru a afla cine le va fi viitorul adversar pe care îl vor înfrunta pe 31 iulie și speră să joace cât mai multe tururi. Noroc bun!

Aurul Brad   3 (0)
Robciuc – Lup, M. Bănărescu, R. Filipaș, Bișorca – Raț (78 Fl. Rotariu), Almășan, Leaha, Miclean (cpt; 88 Rumega), C. Lupea (46 Vurdea), Cornea (63 L. Cristea).
Antrenor: Alin Gomoi.
 
Vulturii Lugoj        1 (1)
Micșa – Vladia, Vlaic, Patroana, C. Ardelean (79 Dragosin) – L. Stoica, Opriș, Precupanu, M. Popovici (62 Ploscariu), Vîrlan, Oct. Rusu.
Antrenor: Claudiu Jivulescu.

Au marcat: M. Raț (65), Fl. Rotariu (80), Vurdea (87)/C. Ardelean (27).
Arbitru: Mihai Domșa. Asistenți. Adrian Mărginean și Florin Potora (toți din Aiud).
Stadion „Aurul”. Spectatori: 250.

Articol și foto de Sami Tamaș

Marius ANGHEL 18 Jul. 2013, 16:14 Stiri
Pe aceeași temă